Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

ben attım kutuda duruyor. kırılmadan açılsa içine substratı doldurup kullanırdım.

Seramik
Denitrate
Silikat ex veya Prodac
Lav

Bu yapiyi surekli devam ettirdigimde;herhangi bir sepete eklememe gerek yok degil mi?Misal seramik ile bioballi karistirmak verimli olur mu gibi?

Böyle devam edersin. Zaten seramiğin üzerine Sünger koyacaksın. Bunlar ilk atıkları halleder.

Daha once bioball ve seramige sunger koymamistim.Zaten zor sigdilar.

Seramik üstüne elyaf koyma sakın. Kir birikince tıkar sadece sünger olacak. Bir üstteki sepetin alt kısmına koyarsın elyafı. Üstteki sepetin yerine oturmasını engellemeyecek ve süngeri ezmeyecek oranda bir kaç tane bioball'u seramik içine koyabilirsin. Ben micromec hoşuma gitmediği için çıkarmıştım. Onu parça parça seramikteki boşluklara dağıttım. İşi biteni atıp yeniledim. Son kalanı da bitti. Çok şükür kurtardım. Daha da almam.

Bioball ve seramigin kac litre akvaryuma,kac adet konmasi gerektigini arastirdim ben de ama bulamadim.

Son sepete yari yariya koysam mi yoksa etkileri gider mi diye..

Sana yaramadı ama ben micromechi çok beğeniyorum Cem.

Cem,senin filtre kurulumunda gordum.Bir kati bioball ve seramikle mikslemissin. Boyle faydasi oldu mu sence?

İkisi de tam hacminde olmadiginda yetersiz kalmaz mi?

Bir de Cem, Jbl ve Prodac ururunu karsilastirdigimda:

Fiyat iki kati ancak yuksek olanda tumu yeterken digerinde 250 lt akvaryuma 2 paket gerekir burdaki hesaba gore Kisaca esitleniyor.

Prodac'ta 3 ayda bir degisim tavsiye edilmis,Jbl.de 6 ayda bir.

Ne dersin kiyaslama olarak?

seramiği tam koy boşluk kalırsa oralara biobal koyarsın.uzun vadede kirler çözülüp balçıklaşıyor. seramik ağır ve kapalı düzen olduğu için kiri yukarı taşımıyor. bioball boşluklu direk süngere geçirir. o yüzden seramik üstüne süngerin şeklini bozmayacak ve sıkıştırmayacak şekilde serpiştirebilirsin. alttan fazla bioball üstten sepetin binmesi ile ezilen sünger delikleri genişliyor bu da yukarı kirin kaçmasını kolaylaştırıyor.

jbl ammo'yu diyorsan kalite farkı var elbette. ben hatta ammoyu yıkayarak bir seneye yakın kullandım. prodacta tek poşet ancak sığıyor. ikisi bir arada sepete sığmıyor. elyafta ekleyince üst raf yerine oturmuyor. ben tek poşeti iki elyaf arasına koydum bundaki süngeri çıkardım. üstündeki elyafı koymadan önce poşetin yan boşluklarına da elyaftan parça koparıp yaydım boşluğunu aldım sonra üstüne elyafı serdim.

çıkardığım süngeri yedek olarak tutuyorum diğer süngerlerden biri ölürse yerine koyacağım.

sen denitrate'a takviye için kullanacağın için prodac yeterli gelir.zaten jbl ammo piyasada kalmadı.silicate ex'in faydası tartışılmaz ama performans olarak 3 ay sonra cartı çekiyor.

sende kir fazla olmaz. filtreyi açma durumun olmadığı sürece 6 aya yakın kullanabilirsin.

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Seramik sungersiz olmayack miydi?

" o yüzden
seramik üstüne süngerin şeklini bozmayacak
ve sıkıştırmayacak şekilde serpiştirebilirsin"

seramik üstü sadece sünger olacak. diğerlerinde yerine göre elyaf veya süngerle birlikte elyaf takviyeli olacak.

Sera 250 lik elyaf almistim.Memnun kalmadim.Pamuk gibi aralara tikiyorum.Boyle ince ince ayrilmadi.Default cikan gibi satilani yok mu?

jbl symec elyaf daha iyi. bulursan onu al. lifleri biraz daha kalın ve bir miktar sert.

Geri