Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

İstanbul suyu son zamanlarda iyice berbat oldu Cem. Ben bazen su ekleme damacanama su koyuyorum sonra vaz geçip döküyorum. Resmen kokuyor su. Bir süre kaynaştılar Çay sularına bile Çeşme suyu koymayın demişlerdi. Bakterimi ne üremişti. Azalan su Başımıza dert oldu.

Ben meyveyi bile yıkamıyorum şebeke suyunda geçen ay arıtma cihazının filtrelerini değiştim. Karamel gibi mayalanmıştı dışı. Bu ara yağışlar arttı belki kanal suyu karışıyordur. Belediyeler alt yapı ile ilgilenmiyor. Borular miatlarını doldurmuştur.

Emre bizim burda o kadar vahim degil ama ben kaynatacak da olsam icecegimi asla cesme suyuyla yapmam yine de.

Yalniz bir ara,banyodan sonra hart hart kasindiriyordu su.Coksukur artik olmuyor.

PH degerlerine baktim gordugum tum sularda;

Efem 7.1
Hayat 7.39
Saka 8.22
Damla 7.6
Ozkaynak 7.14
Sirma 7.7

Saka suda Ph 8.22 alkali diyor. Uygundur herhalde.10 luk plastik siseyi 3,5 'a aldim az once Şok'tan.

Farkli marka onerileriniz varsa,degerleri ile ekleyebilir misiniz? Benim buldugum 7 uzeri tum sular bunlar.

saka uygun ama fazlada olmasın azami 3'te 1 kadar su akvaryuma yeterli. bu pH'ı 7.0 seviyelerine getirir.

Haftalik eklemeleri yapmayi dusunuyorum suan.İstanbul buz gibi oldu,kombilerin dereceleri artti. Haftada 5 lt.den fazla eklerim.

Nitrat testini Saka suya yaptim,
No3 0 (Bendeki patlamis olan degeri indirir,cok iyi)
no2 0 (Bendeki ile esit)
gh 4 (Bendekinden dusuk)
kh 3-6 arasi (Bendeki ile esit)
ph7,2 (Su uzerinde yazan 8 uzeri deger cikmadi neden acaba?)
cl2 0,8 (Bendeki ile esit)

1 dk bekletin diyor ama simdi 5dk dan fazla gecti,bazi degerler degisti.

Kh 6 ile normal seviyeye cikti.
Ph 7.6 ya yukseldi ama yine suda yazan kadar degil.

pHdeğeri 7.0 ye yakın olsun kafi. eklediğin su oranı az. bu kadar ekleme ile 7.6 ya çıktıysa pH oranı 7.0 ye yakın bir su ile devam et. Cl dezenfektan suya giren hava kabarcığı ile azalır. onun için akvaryuma giriş borusunu biraz daha havaya kaldır suya verdiği hava kabarcığı artsın. zeoliti yenilemiştin değil mi ?

Yok emre abi bunlar eklenecek suyun degerleri, ya test kitinde sikinti olabilir yada suda bilemiyorum

Aynen Cem,ekleyecegim suya test yaptim,degerleri check etmek icin.

Denitrate,lav ikisini de full yenilemistim.Digerleri bilye ve seramik. Ama Mayis'ta onlari cikartacagim.Anladigim kadariyla birseye yaramiyorlar.

Seramik dursun. Bioball bir işe yaramıyor. Yerine ya silicate ex yada denitrate'ın iri tanelisi matrix al koy.

Bence diatomit koy suyu okadar iyi berraklastiriyor ki, seramik en altta durup buyu kati pislikleri tutar

Su degerleri testinde hala kafama oturmayan seyler var;

Cesme suyu ile Saka suyu test ettim simdi( ikiser kez).

No3 -No2-Ph- Cl2 ler esit cikti.
Kh Saka`da bir kademe yuksek ama ikisi de normal sinirlarda

Gh Saka`da bir kademe dusuk ama ikisi de normal sinirlarda

Akvaryum ise
No3 sorunlu degerde,GH ikisinden dusuk ama normal degelerde,Kh ikisinden dusuk ve sorunlu degerde,ph dusuk ve sorunlu degerde cikti.

Ph i yukseltmek icin ve No3 u dusurmek icin Saka ekliyordum.Ancak cesme suyu ile Saka'nin ph esit cikti zaten.Anlami kalmadi..

Acaba testlerde guvenilirlik sorunu mu var.İki kez ustuste de yaptim. Cesme suyu kaliteli cikti bu durumda.

No3 ve Ph icin cozum bulamadim.

saka bildiğim kadarıyla çeşmeden arıtma su pek makbul bir su değil.

zeolit oranını artırabilirsin. ben ayda bir temizlik yaptığım için substratı çıkarıp zeolit koydum. iki sepet zeolit var bende. temizliği birkaç ayda bir yapıyorsan bu şekilde yapma.

Ph.i en yuksek diye Saka almistim.Diger 5 lik Bim ve Sok'un sattigi marka bidonlara gore 10 lugu biraz daha pahali hatta.

Hadi normal su eklemeyi bir kenara koy,cesme suyu degerlerinde de sorun yok gibi gorunuyor.Tuhaf degil mi,klor bile yok

6 ayda bir aciyorum filteyi ve suyun da 1/2 sini degisiriyorum.

Yosun,bulaniklik vb sorunum yok coksukur.

sırma sakadan daha iyi fiyatını bilmiyorum ama kullanırsan onu tercih et

Geri