Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

şebeke suyunda klor mutlaka vardır. o olmasa millet hastalıktan kırılır.

Sirma 5 lik 1.4 Saka 10 luk 3.5

Sirma daha ucuz,ph yuksek diye Saka aldim.

Test hatali mi acaba?Kitlere iyi baktim,nem,hava falan almadilar. Klor olmamasi sacma ama..Hatta bazen gri bile olur sonra ucardi.Valla bu test benim huzurumu kacirdi.

Karışımlı testlerde yanılgı olabiliyor.

Internette baktin mi hic berrak badka sorun yasayan var mi bu testlerle alakali ?

Cubuklar ayni sonucu veriyor ama suphelendim bu anlattigim durumdan.

Biz filtre malzemelerini;bulaniklik disinda hangi degerler icin tutuyoruz?

Yani no3 dusurmek icin dogru mu?Baska nelere yariyor?Mesela benim dusen degerlerin nedeni nedir,malzemeler mi?Daha yeni degisti sayilir.

Zeolit ve türevleri NH4, NO2, NO3 da etkili. Carbon kireç, ağır metalleri tutmada.

GH,KH,PH,Cl2 de koydugumuz suyla alakali degil mi?Yani ozel urun disinda(damla vs) filtre malzemeleri ile bunlari kontrol altina alamiyoruz?

onlara göre filtre malzemeleri var.

O zaman en saglami onlari da temin edip,testi akvaryuma yapmak sanirim.

Ex 1200 Tetra'da suan elimde olan malzemeler.
De nitrate seachem
Lav eheim
Bilye(kutudan cikan)
Seramik(kutudan cikan)

İlk ikisine ek olarak ne almam gerekir (ve 3-4.sepetletin ikisi yerine veya biri kalmali mi?) ki No3 umun yuksekligi insin, ph ve kh im yukselsin?

3. Kata ya silicate ex ya da zeolit koyabilirsin. Prodac marka zeolit olur. İki poşet çıkıyor tek poşet yeterli oluyor.

www.juenpetmarket.com/Product/jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr
Bu degil mi?

Yalniz diger marka zeolitin bir kac cesidi var sanki.Link var mi acaba?

Silicate o.

mailto:/Product/prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr/JPM006528?kat=242

Poşetin bir tanesi anca sığıyor sepete. Tecrübeme dayanarak bu zeolit konusunda denitrate da dahil en iyisi jbl ammo ama o da piyasada kalmadı.

Sepet siralamasi boyle mi olacak peki;
1.Seachem de nitrate
2.Eheim lav
3.Slicat ex veya Prodac zeolit
4.Seramik

Hepsine elyaf ve torba konacak mi?

Alttan üste yap.
Seramik
Denitrate
Silikat ex
Lav

Seramik Hariç Torbalı koyman gerekir.

Elyaf seramik sepetinin Üzerindeki süngerin üzerine ince tabaka ile başla ve Diğerlerinin üzerine bolca koy.

Prodac kendinden torbalı. Silicate poşette ama içinden torba çıkıyor. Onu alırsan yıkama işini o zaman anlatırım.

Tamam Cem,sagol.

Emre sen de sagol.

Bu bioballlar bir daha isime yaramayacak anladigim kadariyla?

Ben tetra harici bioball kullanmıyorum.

Geri