Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Benim icin kolay ayrilmasi,kat kat olmasi onemli.Seradaki pamuk yumagi gibi.Yoluyorum ben.Butun halinde plaka gibi olmuyor.Makasa da gelmiyor.

uygun ölçüde ayarladıktan sonra büyük makasla kesiliyor. ıslatıp sıktıktan sonra yerine oturtuyorsun. kenarda boşluk kalırsa çekiştirip uzatıyorsun. parça parça koparma yoksa aralarından kaçırır.

Uzatirken pamuk gibi yolundular iste.Bunlarin ayarlanmisi yok mu uygun boyda?

hepsi aynı kalınlıkta. o boyda olan hazır var ama üç tanesi koca 250'lik elyafa denk fiyatta.

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Firsatcilar desene =)

Eheim lav
Seachem de nitrate

Bu 2 urunu,her seferinde yarim olarak mi degistiriyorduk?

Bir de denitrate.taki bu not var

Akış hızı saatte 200 litreyi geçmemelidir.

Akvaryum akis hizini nerden bilecegim?

filtre hızı 1200 lt/h. sepeti şişirmeyecek oranda doldur doldurabildiğin kadar. denitrate'ı yıkayıp kullanacaksın. lavı da bir süre daha ama her ikisinde de verimlilik açısından bir seneyi geçirme.

6 in 1 deki testler su kaplumbagasi icin en gerekli olanlar mi?Bakilmasi gerekli baska veya bakilanlardan iclerinde fazla olan var mi?

suyun kalitesine göre değişir. bana lazım olmuyor arıtma suyundan kullanıyorum.

Ben bir kez malzemeleri kurup,testte iyi bir randiman alirsam,artik 4-5 yilda bir yaparim.Ama jbl testinden supheliyim biraz.Oyuzden sizin yaptiginiz varsa onerebilirsinizn

kullananlara sormak lazım.

Ben de birileri onerir diye bekliyorum =) Oarada arastirdim Sera urunlerini.
3tane var;

1.20 test cubugu quick test 60 lira (jbl 6in1 in cl haric 5in1 i)
2.Damlali aqua test set 100 lira
3.Daha genis bir set aqua test box 230 lira

Fiyatlari yuvarladim ve herhangi bir yerden baktim.

Damlali tek tek marka testler ise 20-30derken epey tuzlu oluyor

O parayı vereceğine git ucuz damacana su al daha karlı

Aldim ama sonuclar pek degismedi ya.Oyuzden huylandim ben de.Duzgun bir testle denemek istedim.

Elyaf ve sunger ilik musluk suyu

Lav,Seachem de nitrate, Silicat ex,Seramik,Ball akvaryum suyu ile mi yikaniyor?

lav seachem denitrate'ı leğen içinde ya akvaryum suyuna ya da içme suyuna koy. temizlik tamamlanıp sıra onlara gelince içinde çalkalar sonra sepete atarsın.

silicate ex'i musluk suyu ile yıkasanda olur yalnız suya çok uzun süre tutma etki edecek özelliği su ile akar gider. ilk yıkamada da torbasına koyduktan sonra fazla yıkamayacaksın. sadece tortu gidecek kadar o kahverengi salınım işe yarıyor. kahverengi salınım akvaryuma girdiğinde alg ve yosun oluşumlarını izole edip üremesini önlüyor başka oluşmasına izin vermiyor. onun için fazla suya tutma. sepette hem altına hem üstüne elyaf koyacaksın. sonraki yıkamalarında kahverengi su akması durduğunda işi bitmiş demektir. salınım yapmaz, sadece filtre içinden geçen suya kısmen çare olur.

seramik ve bioball'lar musluk suyu ile yıkanacak.

arkadaşlar, iki çeşit seramik malzeme vardır. seramik olan seramik malzeme ve sinterlenmiş (yani toz halindeki ürünün sıkıştırılması) yapısı olanlar. gerçek seramikleri normal şekilde yıkayarak uzun müddet kullanabilirsiniz. sinterlenmiş olanlar kiri emici özelliğe sahiptir. bunları metal bir kaba alıp tencere misal, sıcak su dökerek yıkamak gerekir o şekilde bir müddet daha kullanılabilir. ama sinterlenmişler bir sene kullanımı aşmamalı. gerçek seramikler uzun seneler kullanılabiliyor.bu seramiği de sıcak su ile yıkamakta fayda var.

Bizim ex1200deki gercek seramik degil mi Cem?

O zaman bu malzemelerin hepsi oda isisinda yikanacak? Elyafla sungere ilik su diye not almisim da eskiden.

Lav ve denitrate uzeri elyaf ve sunger degil mi¿

Bir de bi yerde lav ve de nitrate icin ikiser torba demissin.Onun nedeni nedir?

tetrada gerçek seramik var. lav, substrat ve zeolit akvaryum ısısındaki suda oda ısısı da olur. lav üstü elyaf koy sepet kapağı var onu tutar. zeoliti de aynen sünger sepetin altında olacak.

Geri