Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Ben kullanmadığım için yorum yapmadım. Su temizse temizdir. Sararmaya yüz tutarsa değişirim.

Benimki de,yuzen termometre oldu bu arada.. Surekli isirdiklari icin,boru yuzmeye basladi.Ancak tepesindeki tikac sayesinde, diklemesine ve dumduz yuzuyor ve derece de en yukarda kalmiyor. Yani derece,boruyla beraber,borunun icinde tamamen suda, tikacin yuzeyi suyun disinda sadece. Yuzmesinin bir zarari yok.Arada pati atip,itekleyip rahatliyorlar.

İci tamamen dolu ama batmiyor.Yalniz nasil olduysa, ilk basta tamamen batmisti ve yine dumduz ve dikey sekilde kum uzerinde geziniyordu.Onu, onlar yapmisti.Ben sudan cikardim bakmak icin ve tamamen su doldurmama ragmen, bir daha o denge olmadi, ilginc.

Cem,birsey soracagim.Gecen sene asagi yukari 180 litrelik bidon doldurup 2 gun onceden klorlarini ucurup, filtre temizligi ve su degisimini yapip, hayvanlari direk atmistim.

Ancak bu sefer;hayvanlari 2 gun plastik kaba alip,direk cesme suyunu hortumla akvaryuma doldurup,2 gun sonra hayvanlari atmayi planliyorum.

Plastik kaba yalnizca isitici takacagim.Tas koyarsam arti cikabilirler,2 kisiler.

2 gun boyunca suda kalsalar sorun olur mu? Kurualan, isitma ve uvb lambalari olmayacak.Yalnizca isitici.

Hayvanları ayrı kaba almana gerek yok. Suyu dinlendirmene de suya hava kabarcığı girdikçe klorun uçması hızlanır. Filtreyi ona göre ayarla.

Suyun isinmasi icin de bekleyecegim.Daha once acemiligime denk geldi,isinmadan attim.

Yani yarim gunde falan ucar mi diyorsun fisirdadikca? Ben yine de titizlenirim ama =)) Kurualansiz dursalar sorun olur mu ki 1-2 gun?

Aç kapa muslukların ucuna takılan aparatlardan al. 25 tl fiyatlarında. Yapı marketlerde satılıyor. Diğer ucuna hortumu bağla orta ayar sıcaklıkta aç suyu doldur. Isıtma derdi olmaz.

12 saatte gider. Carbon malzeme ile desteklersen daha çabuk hallolur. Ama substrat yada lav ne varsa onu çıkarman lazım.

Carbon malzeme kullanacaksın. Lav değil. Klor belli oranda carbon ile birleşirken sudaki ağır metalleri de emer. Kalanda kabarcık ile gider.

Sabahlari suda,yag benzeri parlayan tabakalar oluyor.Aksama temizlenmis oluyor. Parmagimi suya batirinca, dagiliyorlar.Daha dogrusu iki yana ayriliyorlar.

Tesaduf mu bilmem ama odanin kapisi 3-4 saat kapali kaliyor.

Nedir sence bunlar?

Yemlerin yağı olabilir. Kurutulmuş yemler salınım yapıyor. Filtrenin contasını takmadan vazelin tarzı bir şey sürdüysen onun artığıda olabilir.

Surmedim.

Bugun yine baktim. Yem atmadan vardi.Bir saat kadar sonra yokoldu.

Kapiyi kapatmamla alakali olabilir mi acaba?

Ne olduğunu bilmiyorum. Görürsen maşrapa ile alırsın.

Kendi kendine gidiyor.

Seninle konustuk diye hatirliyorum da,Alisarp miydi acaba?Odanin kapisini kapatinca,suda problem yasiyordu.

Oda kapısı kapatılınca nem ve koku ortaya çıkıp su azalıyor. Bende böyle.

Peki rica etsem, bir daha kapatinca, su yuzeyine bir dikkat edebilir misin? minimum 3 saat kapali kaliyor.odada cam kapali.

Bende böyle birşey olmuyor. Çift filtre ile iyi sirkülasyon oluyor.

Devit kullanmışlığın varsa onun birikimi de olabilir.

İc filtre farkindan olabilir, evet.

Devit kullanmayali 1 yil oldu.Zaten uzerine su degisimi oldu vb.

Zarari olur mu acaba bu durumun?

Ne olduğunu bilmek lazım. İnceleyip düşün nerden yada herhangi bir malzemeden mi salınım yapıyor diye.

İki faktor disinda;hersey ayni.

1.Gece, cikis borusunu suyun altina vermem
2.Sabah 3 saat civari, kapinin kapali olmasi.

Yaz olsa, baska odada uyur denerdim, boruyu indirmeyip veya kapiyi kapatmayip.Ama ev halki burada artik, deneme sansim yok.

Şeyde olabilir tabanda yosun oluşumu varsa o partiküller yüzeyde bu tip birikme yapar. Ama yağlı olmaz. Boruyu gündüz yukarı kaldır suya oksijen girsin.

Geri