egemen çorap
Bronz 5 Üye
Hiç suya inmedi 2-3 saattir suyun dışında bir sıkıntı çağırmaz umarım
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!hayırGeceleri uyurken nefes almasını dinle sesli biçimde yada ıslık çalar gibi bir ses geliyor mu?
Evet 10 dk boyunca güneşlendiği yerde kaldı sonra kendinş suya attı sonra bir yer buldu orada gözlerini kapadı 12 de o kapayış o kapayışGöz damlasından sonra enaz 10 dakika kuru yerde duracak.
Hayvanı sürekli suya girmesi için zorlama lamba altında durup dinlensin. Halsizlik var gereksiz enerji harcayıp yıpranmasın. Sadece birkaç saatte bir suya indirip su içirir ve tekrar alana koyarsın.
Kuru alanda dursun. Bir iki saat sonra göz kapaklarını arala. Kapanmıyorsa ölmüştür. Hayvanın kasları önce gevşer bir sonraki gün derisi çekilip sertleşmeye başlar.Elime aldım kolları dışarda ama sarkmıyo, gözler kapalı kolları bacakları açmış kafasının yarısı içerde yarısı dışarda baya bi elleştim ama tık yok nefesini de anlayamıyorum küçük olduğu için bir tavsiye verebilir misiniz korkmaya basladım? kalp atışına steteskopla baktım alt kabuğuna koyarak ses gelmiyor
Tamamdır kuru alanda kurumasını bekleueceğimKuru alanda dursun. Bir iki saat sonra göz kapaklarını arala. Kapanmıyorsa ölmüştür. Hayvanın kasları önce gevşer bir sonraki gün derisi çekilip sertleşmeye başlar.
Tamamdır kuru alana koydum 4-5 saat sonra göz kapaklarını açmayı deneyeceğim4-5 saat alanda dursun.
Cımbızla mı aralayım elimle direkt gelir mi? Hayvana uyurken zarar vermeyelim şimdi. Bir de canlı ise gözlerini açtığım anda kapaması mı lazım nasıl bir geri bildirim alırsak yaşadığını anlarız?Ufak aralarsın yarım saat sonunda hala açık vaziyette duruyorsa ölmüştür.