Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta Problem Mi Var?

alp87

Gümüş 3 Üye
Dün diğer bir konu altında yazmıştım. Yeni bir kaplumbağa aldım. Petshop bırakan kişi yaşının 22 olduğunu söylemiş. Dün kaya tuzu ve temiz bir fırça yardımıyla üst kabuktaki beyaz kabukları temizledim. Üst kabukta bir şey kalmadı. Alt kabuğa da aynı işlemi uyguladım. Ancak altta sanki girintiye benzer şeyler var. Bu nedir?mailto:/XB0mk5][img]mailto:/XB0mk5.jpg[/url]*

Pürüzlü kaya taş üstünde yaşayan hayvanlarda alt bağa pürüzlü çizikli oluyor. bu hayvanda bu tip oluşumlar ile dairesel şekiller mevcut. Dairesel olanlar mantara bağlı olabileceği gibi kimyasal bir ürüne maruz da kalmış olabilir. Delik oluşmuş sonra kapanmış. İyileşmiş. Bir kez daha komple tuz yap sonra koy akvaryuma.

Akşam yormunu okudum ve metilen uygulamasını da yaptım bugün. Tuz uygulamasını tekrarlayacağım. Çok teşekkür ederim.

Cvp: Kabukta Problem Mi Var?

İstersen üst kabuğu da burada görelim. Alt kabuk konusunda Cem yorum yapmış.

Üsr kabuktaki şeyler girmemiş sanırım. Suda belli olmuyordu. Kuruyunca meydana çıktılar. Bir de ara ara ağzını açıp ses çıkartıyor. Ciğerlerde sorun var sanırım.
mailto:/P5Oog9.jpg
mailto:/gk9AB3.jpg
mailto:/ZLOV0G.jpg

su içindeyken gözükmüyorsa ya kireçtir ya da plaka açılıp hava yapmıştır. flaştan tam seçemiyorum. kuru alan kabuğa devit uygulama ve mango sorunu çözer. ama önce sesi anlayalım. akciğer enfeksiyonu veya üşütme varsa devit işi dursun. ağzını esner gibi mi yapıyor, tıslama mı, derinden gelen bir ses yutkunurken çıkan sese mi benziyor ? sesi tarif edersen ve nerede su üstü mü, kuru alanda mı, sıklık süresi ne kadar, sadece belli bir zaman aralığında mı yapıyor. hemen yemleme sonrası mı; öncesi mi yada yemlemeden daha uzun bir süre sonrası mı yani seni gördüğünde mi bu sesi çıkarıyor.

Su içinde hiç duymadım. Kuru alanda 5 -6 dakikada bir yapıyor. Sanki bir şeye bağırıyor gibi.

sadece yetişkin ve belli bir boya gelmiş kaplumbağalarda bu şekilde iletişim kurma dikkat çekme çabası oluyor. ses telleri yok ama bir şekilde bu sesi çıkarıyorlar. benimkilerden birisi de böyle. ben iki çeşidine denk geldim birisi aslanın diğerlerini bulmak için çıkardığı derinden birkaç saniye süren ses; bir diğeri cık cık sesi çıkarırken kafayı aşağı yukarı oynatması bu da mirket veya fare grubundan bir hayvanın yaptığına benzer bir sesve davranışa benziyor.

bunu hayvan sürekli yapmıyorsa sebep budur. hayvana görünmeden bu sesi çıkarıp çıkarmadığını dinle. sürekli devam ediyor ise üşütmüş olabilir. steril etme aşamasında çok dışarda kaldı. ama hayvan yetişkin su sıcak kuru alanda ışık var. hayvan ilaca gerek olmadan kendini toparlayabilir. mineral yemi bu hafta iki gün ver sonraki haftalar tek güne düşürürsün tekrar.

Sesi kaydettim. Nasıl dinletebilirim?

youtube'dan video olarak gönderiliyor. yalnız nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Oradan olmuyor. Bilgisayardan ses yükleme yokmuş.

Kabukta eski plakaların aşınması var bence. Yani ciddi sorun yok.

Ses konusunda her zaman tedbirli Olmalı. Bence veteriner hekim ziyareti gerekir.

youtube'a bir video yükledim. Görüntü önemsiz. sesi dinleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=9Ff96lnNfkI

kısa hav sesi gibi olan mı hayvanın yoksa uzun çıkan seslerde ona mı ait keşke görüntülü yapsaymışsın. ses çıkarırkenki mimiklerine de bakmış olurduk.

bu sesi çıkarırken kafayı öne doğru atma var mı sanki yutkunmak isteyipte zorlanır gibi.

bu sesi ilk aldığında da yapıyor muydu ?

Geri