Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta Problem Mi Var?

Cvp: Kabukta Problem Mi Var?

2. saniyeden 3. saniyeye geçerkende bir ses var o da hayvandan mı geliyor.

17. saniyedeki seri arka arkaya gelen ses o ise o üşütme ile alakalı bir ses değil.

eve getirdiğimde sadece ağzını açıp bekliyordu. Sesi çıkarmadan önce boynunu iyice uzatıp yukarı kaldırıyor. Sonra ses.

bir iki gün geçsin bakalım ne olacak su 28 derece kuru alan 32 olsun. bu ses sanki çiftleşme isteğinde karşı cinsi arıyor gibi birşey kurbağalardaki gibi. yaşta 20 üstü.

bu sesi de duymuş olduk.

emre sen ne diyorsun ? benim önceden duyduğum bir ses değil.

İnternette yazan belirtiler yok. Yem yiyor. Yüzmede problem yok. Alt kabuk pembe değil. Bilmiyorum artık ne oluyor. Acaba liderlik peşinde mi? Diğerlerine patron benim mi diyor? Başka gelişme olursa paylaşırım. Teşekkürler... İyi geceler.

Bu sesleri nasıl çıkarıyor çok ilginç, görüntüsü iyi olurmuş tepkiler falan da önemli.

Bende defalarca dinledim. Ama ses ilginç geldi. Boğazında birşey mi var acaba. Bir kaç gün daha böyle giderse bence bir göstermeli hayvanı. Ama böyle özel durumdan her veteriner hekimde anlamaz. Umarım İstanbul dasındır.

Baskınlığı sadece suda yaparlar. Kuru alanda nadiren beraber çıktıklarında itiş Kakış şeklinde yer kavgası olur. Ama bu öyle bir konuda değil.

Kaplumbağam sanırım hasta. Çünkü öğleden sonra sanki hapşırıyormuş gibi ses çıkarmaya başladı.
Çözünürlüğü kötü olan bir video çektim. Şansıma her şey bir videoda toplandı. Yorumlarınızı bekliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=ww63LADeASw&feature=youtu.be

Ben boyle bir tepki ya da ses hiç görmedim o yüzden yorumlayamıyorum. Çok tuhaf.
Bence uzman bir veteriner hekim görse çok iyi olur. Hangi şehirdesiniz?

hayvanın mimiklerinden rahatsızlığı olduğu belli. ama akciğerden mi, yaşlılıktan mı yoksa sindirim sistemi ile ilgili bir problem mi emin değilim. veteriner hekimin görmesinde fayda var.

istanbulda mıydın ? 

Bursa'da kaplumbağadan anlayan veteriner hekim var mı?

Uludağ üni hayvan hastanesinde egzotik hayvanlara bakan Hüseyin CİHAN bey ile görüşmenizi tavsiye ederim.Ayrıca mail atarakta irtibata geçebilirsiniz.Bu video ile kendisine en kısa sürede başvurun.
Acil şifalar dilerim.

Ass. Prof. Dr. Huseyin CIHAN
Uludag University, Fac. of Veterinary Med.
Dept. of Internal Medicine, Animal Teaching
Hospital, Gorukle Campus, Gorukle - BURSA
Tel (Office): +90 224 2940813
Mail: [email protected]

Bu arada o ağzı açıp ani kapaması akciğer enfeksiyonunda gözlemlemiştim.Ama son hareketi ilk defa görüyorum.

Boğazında bir sorun da olabilir. Kök kıymığı yada benzer bir şey takılmış yada zedelemiş olabilir. Yüzme, güneşlenme, yeme gibi diğer durumlarımda bir farklılık yada normal dışı durum var mı?

bende sindirim sistemi derken onu kastettim sanki birşey takılmışta hayvan çıkarmak ister gibi öğürüp duruyor. alp ağzını açtığı sıra bakabilirsen bir bak. yara beyazlık birşey var mı, yemi yerken rahat yiyebiliyor mu ? yemi yutarken zorlanıyor veya gözünü kapıyor mu ?

Geri