Kıyma önerisini dikkate alacağim. Akvaryumdan yağ tabakasını yüzeyde kalıyorsa toplarım. Elle besleme fikri de daha yakın bir bağ kurma için ideal gibi. Çünkü günde iki kez leğene aldığım kaplumbağa artık kuru alanda dururken beni görürse paniklemiyor. Diğerleri kaçacak yer arıyor. Burundan rahatsız olduğunu sanmıyorum. Genel olarak bırak beni diyor. Burnuna damlatınca içeri gidiyorsa böyle devam edeyim. Gözlerine de damlatırken aralıklı olarak bir damla tam üst kısma koyuyorum. O da gözünü kapatıp içeri alıyor. 3 damla da boşa gitmiyor. Yemek hiç yemiyor. Açlıktan ölmez değil mi? Büyüme sıkıntımız da yokmuş. Buna sevindim. Bugün çok ilginç bir şey gördüm. Uzun yıllardır bu kaplumbağalarla birlikteyim. Böyle bir şeyi ilk defa gördüm. Kuru alanda güneşlenirken leğene aldım. Şöyle bir kontrol edeyim diye. Vücudundaki bütün beyaz renkteki deriler pembe renkteydi. 5 dakika geçmeden tekrar beyaz oldu. Yaşadığım şok tarif edilemez. Daha önce böyle gören var mı? Yoksa bunu bir hastalık belirtisi olarak mı görmeliyim?