Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta Problem Mi Var?

Şu an gözleri parmak takibi yapabiliyor. Yemleri isabetli olarak yakalıyor. Gün içinde kum karıştırıyor, diğerlerini kovalıyor, tabanda uyuyor. Geçti diyebilir miyim bilemiyorum.
Aldığım vitamini ( Sera ), her tür enfeksiyonu önleyici olarak kullanabilir miyim? Yoksa sadece iştah açmak için mi kullanmalıyım?

Etrafımdaki marketlerde dondurulmuş karides yok. Marketlerin önünden geçerken bir bakıp öyle çıkarım. Ama yok işte. Bazen pazara da geliyormuş ama ben denk gelemedim.
Evdekiler pişerken kötü koktuğunu, eve getirmememi söylüyorlar. Koku olayı doğru mu?

Dün pazarda görünce bu da tatlı su balığı deyip aldım. Bunun içini temizleyip böleceğim. Zaten orta boy bir balık. İkiye bölüp ayda bir kez vereyim o zaman. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım.
Levreğin de böyle bir zararı var mı?

Ben alternatif söyledim. Royal yada energil varsa gerek yok. Evet iyi kokar.

Gözlerinde pislik yok ise kullanmayı bırak sadece kuru alanda fazla kalmaya bağlı kuruma olursa tepesinden damlatırsın yapay gözyaşı niyetine kullanılabilir. Tabi süreyi geçirdiysen kullanma.

Vitamin kırgınlığı alıp iştah açar. Doğrudan hastalığa etkisi yoktur. Vitamin eksikliğine bağlı durumlarda faydalı olur. Ama eksikliği kadar aşırısı da zararlıdır.

Levrek tuzlu su balığı. Tuzlu su balığı vermiyoruz.

Ben geçen hafta adama alabalık sordum. Onun yerine önerdi de. Ben de herhalde levrek de tatlı su balığı sandım. Yoksa tuzlu su balıklarının verilemeyeceğini öğrendim.
Vitamin mi göz kuruluğu için kullanılıyor? Yoksa Gentayı mı kastettin? Genta 2. şişe bitince bir daha kullanmadım.

Genta.

Tatlı su levreği de var ama her yerde bulunmaz.

Tamam Genta. Göz kuruluğunu nasıl anlarım?
Bir daha denk gelirsem satıcıya sorarım tatlı su levreği mi diye. Tatlı su levreğini yemeleri, yine kalsiyum eksikliği yapar mı peki?
Karidesi haşlarken sen nasıl kokuyu engelliyorsun?
Sanırım onu her zaman yiyebilirler. Pazarda veya markette bulursam alıp denemek istiyorum. Çocuklar doğal beslensin bari.

Tatlı su balıklarının bir kısmında bu tip problemler çıkıyor. Onun için tatlı su balığını sürekli tüketmek iyi değil. B vitamini eksikliği yapanı da var.

Karideste aspiratörü son noktasına kadar açıp pencerede açıyorum. Zaten fazla kaynatmayacaksın. 5-10 dakika arası. İlla almana gerek yok pahalı. Gerçi royal ve energile baktığında hesaplıya gelir. İndirime denk gelirsen arada düşünebilirsin. Taze alma dondurulmuşu temizleyip yıkıyorlar en azından. Birde tazeyi temizlediğinde firesi çok çıkıyor. Kabuk baş vs. Tabi birde bilmiyorsan ayıklaması da zor gelir.

Göz kuruluğu değil de göz kapağı kuruluğu. Kuru alanda durduğunda göz kapakları ısıdan kuruyup sertleşir hayvan zor açar. Göz kapaklarına hayvan kuru alanda dururken tepeden damlatırsın yumuşatır. Her durduğunda değil. Zamanla farkedersin.

Geri