Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

ş.güney

Bronz 5 Üye
Kaplumbağam bir süredir sadece uyuyor ve yemek yemiyor.Görüntüsünde herhangi bir değişiklik yok.Çok korkuyorum. :59: :59: LÜTFEN YARDIM EDİN

Ne zamandır yemek yemiyor? Yemlerine vitamin damlatın, iştahı açılabilir.

Yüzmesinde bir sorun bar mi? Halsizlik belirtileri neler?

Her halukarda vererinere götürürseniz iyi olur.

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Yaklaşık 1 haftadır uyuyor.yüzmüyor da denebilir.Ama yüzdüğünde bir sorun görmüyorumeev

Sürekli uyuma, yemeyi reddetme, kuru alanda bekleme hastalık belirtileri. Bence de vakit kaybetmeden bir veterinere veya veterinerlik fakultesine götürün hastalık ilerledikçe tedavi şansı azalır :(

ne kadar erken veterinere götürürseniz o kadar iyidir.

Herhaba bnm kaplumbağam yemek yemiyor 2 gün oldu ve bgnde birlikte 3 günü ve ben suyunu 3/1degstryrm akvaryumcu öyle demişti bana ve suyu su anda temiz dgl yani acaba o yuzden mi yemiyor birde deri dgstryr biraz netten baktım sağlıklı oldgn gösteriyormuş hiç bir seyinde sorun yok Sdce yemiyor yemi ağzına alıyor ciniyormus gibi yapıyor ve atıyor ilk yemi verdigmde aynısını yaptı snra karedesle karstrdim yedi öyle smdi yine yemiyor napicam bilmiyommmmm :(

akvaryumun ölçüleri ve kullandığın ekipmanlar neler. yemediğine göre bir hastalık evresinde olması mümkün gözüküyor gözde kapanma kulaklarda şişlik ve yüzmede problem var mı ? bilhassa su ısıtıcısı, kuru alan ve kuru alan lambası olması şart. bunlarla ilgili bilgi ver ki eksikler ve yapılması gerekenleri söyleyelim.

ilk olarak soylediklerinizden hic biri yok gayet saglikli duruyor ya ne yuzmede sikinti var neden gozlerde kisaca sagliginda sorun yok ve isicitisi var derece 30 duruyor sabit ve kuru yeri var sadece isi lambasi yok o kdr geri kalan her sey tam he birde akvaryum altigen kuru alan lanbasi nasil olmasi gerekir ve cok elektrk yatarmi sizce

acil cvp verebilirmisiniz acaba ?

ampul böyle bir şey olacak. bauhaus varsa bu orada satılıyor.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

lambada bu tip olacak
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html

30 derece su ısısı çok onu 28 dereceye çek. lambayı bir an önce temin etmelisin. hayvan kuru alana çıktığında üşütecektir. bu akciğer enfeksiyonuna çevirirse tehlikeli olur. yakalandıktan sonra tedavisi de uzun süre alır. hayvan hazır sağlıklı iken önlemi almalısın. bu lamba 10-12 saat arası yanar. elektriğe fazla bir para gitmez. en fazla 5 tl aylık.

İştahsızlık hastalık kaynaklı değilse kesin ısıtma lambası sebebiyledir. Her iki durumdada kesin hemen alınmalı.
Bu hayvanlar soğukkanlıdır. Metabolizmayı dengelemek için karaya çıkıp güneşlenirler. Kuru alan sudan 4-5 derece daha sıcak olmalıdır. Yani su 26-28, kuru alan 31-33 derece olmalıdır. Kuru alandaki bu ısınma sindirim sistemlerinin sağlıklı çalışmasını sağlar. Buda doğrudan iştahla ilgilidir. Yani tek eksik olan ekipman hayvanın iştahının kaçmasına sebep olmuş. Tamamlandığında ki hemen tamamlanmalı hastalık yoksa iştah anında yada birkaç güne düzelir. Bu esnada kapljmbağa vitamini alıp hayvanın ağzına damlatmalı. Sera reptilin yada jbl aqua en uygunları.

akvaryum ölçüleri ve kabuk boyu kaç cm ?

bu arada suya bakiyorum soguk diye 30 yaptim ve arada bir kivircik veriyorm azda olsa ondan yiyor soylemeyi unutm smdi aklima geldide soylym dedim

kuru alanda lamba olmayınca suyun yüksek ısısı ters etkiliyor. bu aynı banyodan odaya geçerken olan olay gibi olur. vücut sıcak banyodan aldığı ısıyı bir anda kaybederken üşür. ama rehavetten dolayı insan o anda farketmez. bu kaplumbağalarda da aynı şekildedir. böyle durumda düşük ısı seviyesi oda ısısı ile farkını minimum düzeyde korumalıdır. bu sebeple su 28 derece olsun. gece suda uyuyorsa vücut ısısını korusun. gündüz oda ısısı geceye nazaran biraz daha iyi olur.

eğer yiyorsa marul kıvırcığın orta körpe kısımlarından verebilirsin.

walla akvaryum altigen olculeri bilimiyorum ve kabuk boyu 3.5 veya 4 cm

bu arada bir sey daha sorcam ya cok soru soruyorum ama her seferinde cvp verdiginiz icin cok tsk ederim ve suanda oturma odasinda otryrz ve kaplumbagamda orda ama onu salona alcam salonda misafir gelince anca kulaniyoruz hava odada surumu sizce pek kulanilmiyor ya oyuzden

hayvan yavru olduğu ve daha vücudu yağ bağlamadığı için üşüme oranı yetişkin bir kaplumbağaya göre daha fazla olacaktır. farzedelim, iki yavru kaplumbağa içinde daha hareketli olan kaplumbağanın üşümesi ve akciğer enfeksiyonuna yakalanması daha yüksek ihtimal olacaktır. çünkü enerjisini koruması gerekirken yaptığı hareketlere harcayacaktır. bu da vücudunun direncini bilmeden zayıflatacaktır.

peki bu suyu nasil temizlemesini nasil yapcam ben 3/1 degstyrm ve suanda oda kokuyor nasil yapmam gerekiypr sizce veya filtre alsam kac paradir uygun tabi onu smdi alamam ama yinede soriyim dedim

uygun filtre için akvaryum ölçüsünü bilmemiz gerek. max 30 tl'ye güzel bir içfiltre alınabilir. suyu haftada bir komple yenile. bunun için yapman gereken önce hayvanı başka bir kaba akvaryumdaki su ile alacaksın. sonra suyu komple alıp içini ve malzemeleri temizleyeceksin. sonra ekleyeceğin su, musluk suyu ise onu önceden pet bir şişe veya damacana da beklet. kapağı açık ama içine kir girmeyecek şekilde olsun. 2 gün bekletmek iyidir. bu sürede sudaki klor uçar, su dinlenir ve oda ısısında olur. akvaryuma koyduğunda uygun ısıya çabuk gelir. su ısındığında kaplumbağayı akvaryuma tekrar alırsın. su yenilemede metilen mavisi dediğimiz damladan iki damla damlatırsın. bu sudaki bakterileri öldürüp kokuyu bir süre geciktirecektir. fazla damlatma. filtreyi alana kadar kısa bir süre götürür.

ayrıca akvaryumun resmini koyarsan içindeki malzemeler ne ise bakıp hangisi zararlı ve salınım yapar. ona göre söyleriz. petrol artığı dekorlar salınım yapar koku verir. çakıl taşı varsa kir barındırır. su kalitesini bozar ve hayvanların göz kulak enfeksiyonuna yakalanmasına neden olur.

cem bey ordamsnz ?

hemem gonderiyorum resmini bn ve cakil tasi war zeminde

Burdayız bekliyoruz resmi

Geri