Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Resim açılmıyor. Dosya ekleden denenebilir.

Filtre konusu önemli. Bu şekilde hem bakan kişiye eziyet hemde hayvan sürekli yeni suya adapte olmaya çalışacak.

Daha önce dediğim gibi ısıtma lambasız olmaz. Detaylıca neyin neden olduğunu yazmıştım. Sürekli karides yemeye alışmasıda kötü olacak ama şimdi yem yememesinden iyidir.

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

resmi buradan yükleyeceksin.
mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi-resim-yukleme.html

Istahi var gibi biseyler yedigine gore. Acaba yemi begenmiyor olabilir mi? hangi yemi kullaniyrsunuz? bozuk olma ihtimali falan var mi?

karides veriyorum ve diğer yemi isimde sera reptil ve suanda gecicik calsima masasini lambasi koydum ve bir sefer guneslendi dahada guneslenmiyor ya simdi ben koydum mesela 1 dk sonra suya girdi yani ve resim simdi yuklemeye baslicam

mailto:/hrfmsl.jpg

simdide bir sey yemiyor ya sera dediğim yemi veriyorum ve agzina aliyor yiyor gibi yapiyor ama cikariyor

ac kalmasi kivircik verdim bir isirik aldi almadi birakti oyle kaldi smdi kayani altina girdi :S:(

kimse yok mu ya lutfen yardim edini ya kaplumbagaya bir sey olmasi istemiyorum ya :S

alışma aşamasında olabilir mi ? kaplumbağanız ne zamandan beri sizde? Su ısısı yeterli mi

24 veya 25 gun oldu ve suanda sicakli 30 derece biliyorum 28 indiricem cem bey soylemisti

cem bey ordamsniz acaba ?

bir sitede boyle bir yazi gordum cidden dogru bir sey mi acaba sizde ( acilen iştah vitamini ve stres giderici alman lazım ) boyle bir yazi ?

kimse yok mu ya ? :s

kullandığın yemler nelerdi. tam isimleri.

beyaz çakılları çıkar. fişini çekip ısıtıcının soğuduğunu anlayınca onu kahverengi taşın arkasına sabitle. kaplumbağanın bulunduğu yere ama camı kıracak şekilde taşın baskısı olmasın buna dikkat et. bu haliyle çalışırken yukarı kalkarsa ısıtıcının camı patlar. gri taşı da kahverenginin üstüne koy ve suyu yükselt. taşın üstünde hayvanın çıkıp duracağı kadar ufak kuru bir yer olsun yeter. bu da hayvanın ebadında yan yana dört tane alacak kadar olsun.

hayvan tek ve yavru dolayısıyla tedirginliği de fazla olacaktır. yemini attıktan sonra uzaklaş. yakınlarında duruyorsan çıkıp yemez.

lamba 10 saat kadar açık kalsın. yine çevresinde kimse olmamalı ki kuru alana da çıksın.

cokk tsk ederim tmm cikarimcam cakil taslari ewt ya cok tedirdinim ve bir sey daha sorcam suyu hepsin bosaltip yeni su mu koycam yoksa suyun 3/1 kdr mi bosalticam ve yemde sera raffy reptil ve posette karades var elimde yanliz bir sey var smdi kahverengi tasi ustune gri tasi koyunca yuklesmis olacak ve o zmm suyuda baya koyucam sizin denigiz gibi peki isitici suyu isitabilicekmi sizce ?

mailto:/jp8yds.jpg

bu arada kaplumbagam baya deri deyistiryor ve kabuk degisim var mi sizce bi bakabilirmisiz ve bu kdr yogun bir sekilde deri degirtirmesin normal mi acaba ?

Isıtıcı 25w olduğuna göre 25 lt suyu ısıtır. Bu akvaryum sanırım bu miktarın yarısı kadar dahi su almaz. Yani ısıtır. Ancak kahverengi taş eğri ise ve gri üzerinde zor duruyorsa tam tersi de yapılabilir. Yani gri altta, kahverengi üstte.

Hayvan yavru lduğu için sık sık deri ve kabuk değişimi olacak. Büyüme ve gelişme evresinde. Birde derece varsa kuru alanı ısıtma lambası ile ısıtırken ölçmeli. Sıcaklığın 31-33 derece olması gerekiyor. Daha fazla olursa hayvan bunalır ve fazla kullanmaz, daha az olursa su ısısına yakın olduğu için tercih etmeyebilir, çıksada işlevini yerine getiremez yada üşütüp hasta olabilir.

Oda ısısında bekletilmiş bir su ile komple değişim yapılmalı. Ancak 1/3 kadar akvaryumun üst tarafından daha temiz olan suyu ayırıp bunu değişimde ilave etmek daha faydalı olur.

Filtre olmayan akvaryumlarda komple su değişimi gerektiği için (ayırdığınız az miktarı dahi hesaba katmamalı) hayvan sürekli yeni suya adapte olmaya çalışacak. Tabiki bünyesi için hiç uygun değil. Bu sebeple filtre alınmalı.

Cem öncelikli yapılacaklara değinmiş. Hayvanı bir süre yalnız bırakmamızın sebebi, bunlar ürkek hayvanlardır ve kendilerini suda daha güvende hisseder. Bu sebeple kuru alanda iken biri gelince suya atlar yada kuru alana çıkmaz. Öncelikle ortamına alışmalı, hatta akvaryum yeri iyi tespit edilip sık sık yer değişikliği olmamalı. Yani hayvanı bir süre yem vermeler dışında rahat bırakmalı. Yemide suya atıp bulunduğu yeri terk edip 15 dk sonra dönüp yemişmi diye bakmalı.

Vitamin varsa takviye yapılmalı. Sera reptilin yada jbl aqua uygun vitaminlerdir. Ağıza damlatma ve dudağa sürme yöntemiyle vitamin takviyesi iyi olur. Direnç kaybınıda bir nebze giderir. Yemede damlatılırsa iştah açma ve cezbetme açısından iyi sonuç alınır. Şu an için başka ürünlere gerek yok.
Isı konuları halledilip 2-3 gün gözlemlenmeli. Eğer halen yemiyorsa bir veteriner kontrolü gerekebilir.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Burada su kaplumbağası konusunda bakımdan beslenmeye kadar en önemli noktalar yazılı. Okumakta fayda var. Hayvanın şu an bulunduğu şartlar uygun değil. Aslında filtre gerekir dememe rağmen esas olan sistemi düzeltmektir. Uygun bir akvaryum, ısıtıcı ve filtre alıp kuru alan yapılmalı. Böylece buna alınacak düşük güçteki filtre atıl duruma gelmez. Bu hayvanlar bolca yüzmeli, dalıp çıkmalıki iyi gelişsin ve huzurlu olsun. Şu anki sistemde kaplumbağa beslemek uygun değil. Uygun fiyata camcıya gene geçici bir akvaryum ile 1 sene hayvanın idare etmesi sağlanabilir. Tabi ısıtıcı ve filtre ile kuru alan ve kuru alan lambasıda gerekir. Uygun ölçüler ve akvaryum hacmi için bize danışmak en iyisi. Tekrar yetersiz akvaryum alan arkadaşlar oluyor. O kadar masraf boşa gidiyor yada değiştirmek için uğraşılıyor. İmkanım var denirse ömürlük sistem içinde önerilerde bulunuruz.

Ufaklık en kısa zamanda toparlasın inşallah. Tabi onun içinde fedakarlıktan kaçmamalı.

seranın yemi raffy ne reptil genel adı. raffy P yoksa ondan al. karidesi at demiştim galiba onun yerine de sera Raffy I (gammarus) al. taze ve kokusu yerinde olur. bir de son kullanma tarihlerine dikkat et ileri tarihli olsun.

cok tsk ederım bugun bir seyler yapcam

raffy P tam ısım yazmamaısım

o zmm bugun karedes vermıcem hos yemıyor onuda bırde bır sey daha sorcam vıtamın damlası ne alamam gerekıyor bır daha soylermsnz acaba ?

bu arada uygun bır ıc fıltre soylermısınz ne almalıyım bugun alcam ıns bır sey cıkmasa eger oyuzden soyleye bılrımsınz acaba ?

Sera reptilin yada jbl aqua uygun vitaminlerdir. Öncelik sera.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11771&ad=jbl-turtle-sun-aqua-kaplumbaga-kabuk-sertlestirici-multivitamin-10-ml

Ben eheim 2006 öneririrm ama yakında atılacak bir filtre için en kalitelisini alıp fazla para vermekte gereksiz olur. Uygun 6-8 w bir iç filtre yeter gibi. Şelale aparatı olanlardan olsun.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4236&ad=resun-magic-jet-filter-magi-200-ic-filtre
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11192&ad=sun-sun-jialu-hj-611b-ic-filtre

Bir kaç sorum olck snra ınş sizi rahat birakicam :) ve bu vitaminler yem mi yoksa damla mi ve bu kara lambasının gece yatsam nolur sizce ınş bgn hepsini alcam ve bulabilirsem bu filtreyi alcam mailto:/urun_detay....-ic-filtre

Sizin verdiğiniz 2 linkdekini alcam

hayvan yem yiyor ise raffy P'deki kırmızılar mineral yem onları ayırıp haftada bir gün ver. yemiyorsa vitamin damla alırsın. petshoptan alacaksan resun marka da fena değil sessiz çalışır. 10-15 lt su varsa o idare ettirir. 4-5 w bir şeydi sanırım. emre göstermiş. şelale uç artısı olur.

Hmm tmm o zmm öyle yaprm Pki bu kuru alan lambasini gece yaksam bir sorun olur mu

gece uyumaz. eğer kuru alanda uyuyorsa gece için renkli 40 W ampul alıp kullan. sudaysa gerek yok. gündüz 10 saat yeterlidir.

gece kuru alanda uyumuyor hıc ras gelmedım walla ve tmm cem bey sızın bana onerdıgınz lambayı alcam ecolite alcam her sey ıcın cok tsk ederım suanları bır toplıyım sıze en yakın zamanda fotosunu cekıp gondercem akvaryumu son halını

Yem yemediği için vitamin takviyesi gerekiyor. Hayvan besinsiz kalmış ve iştahsız. Bu sebeple doğrudan hayvanı ele alıp ağzına damlatmalı. Ağzını açmaz içeri çekilirse ağız kenarlarına gelen içeri süzülür ve kısmen alır. Arada raffy p yemede damlatıp atınca cezbedebilir. Daha sonra normal beslenmeye geçtimi vitamini kesip bunun desteğini mineral yem yani raffy p deki kırmızılar ile yaparsın.

Filtre iyi seçim, en azından yeni akvaryuma geçerken kayıp maddi olarak az olur.

tmm cok tsk ederım ya cok aydılandım walla ve bır sey daha sorcam o lambayı bulumazsam ona benzer bır sey alsam olur mu acaba ?

tekrardan soruyorum bunu ama vitamin ne almamak gerekıyor pekı markası ney ?

Geri