Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

En azından bitkinlik ve besinsizlik için bir nebze destek olur. Ama yem yemeyede başlamalı. Isıyı kontrol etmeli ve hayvanın uyum sağlaması gözlemlenmeli. Birde yemi sabah atıp hayvanı yalnız bırak. 15-20 dk sonra gelip bak. Yemedikleri varsa toplarsın.

Hmm tmm ve termosta aldım eve gdnce takicam eışıkbir şey kaldı mi acaba başka

Cvp: RE: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

asker122122' Alıntı:
Hmm tmm ve termosta aldım eve gdnce takicam eışıkbir şey kaldı mi acaba başka

Termometre mi demek istedim. Eğer bu ise başka elzem ihtiyaç kalmadı. Bu akvaryuma zaten ek dekor konulmaz, yeterince ufak.

ewt ve aldim termometre

SU SICAKLIKGI HEP 25 DE YA

mailto:/vwv2aa.jpg

Yanliz ben emre,cem abi belirtmisti serit filtreler dogru isiyi vermeye biliyor veya isiticinizin kalibre edilmesi de gerekiyor olabilir

Yok bu civalı, sadece bölgeyi çekmiş Ali Sarp.

Isıtıcı ayarı kalibresiz demekki. Biraz yükselt.

Yani 4 saat gibi bir süre geçtiyse önce 31 yap bence.

bu 25 derece ısıtıcının ışığı söndükten sonraki ısı değeri değil mi ? bir de ısıtıcıyı nasıl konumlandırdın, onun resmini çekebilir misin. termostat kısmı su dışında ise hava ısısını algılıyor olabilir.

mailto:/riw2mb.jpg

mailto:/15879kn.jpg

VE SICAKLIGI KADEME KADEME OLARAK YUKSELTIM ILK 29 YAPTIM SONRA BI 6 DK SONRA 30 YAPTIM SONRA 31 YAPTIM

konumunda sorun yok ama tel alanı küçük. neyse yeni ayara göre derece ne oldu bak bakalım.

suanda 27 derecede 32 veya 33 yapiym mi 28 derece olmasi icin suyu olur mu sizce ?

Bendede 27 derece su kistayiz suan durabilir yani

cem bey 28 olsun dedimsit oyuzden dedim 28 icin bir kac derece daha cikarayim mi diye

26-28 derece arasi uygundur zaten herzaman ayni kalmaz bende bir 26,5 a duser isitici calisir tekrar 27 sonra ayni sekilde yani uygun 27 derece

27 derece iyi ısıtıcıyı fazla da zorlamayalım.

tamam cok teşekkür ederim herkes yardimci oldugunuz icin sağolun vallahi su anda sayenizden kaplumbagam cok fena gunesleniyor yok oyle bir keyif ya butun bacaklari acmis bi bacagi resmen uzatmis disari gunesleniyor essek ya :)

iyi demek ki ortama çabuk adapte oldu, nimetlerinden faydalanıyor. :smile: o duruşa balerin duruşu diyoruz. bacakları tam açarak bacaklara gelen ısıyı kan iletimiyle vücuduna yayıyor. bir tanede zamanlayıcı alırsan aç-kapa derdin olmaz. işlem otomatiğe döner. şimdilik gündüz 10 saat yeterli kışın 08:00-18:00 arası; yazın 12 saat 08:00-20:00 arası.

Cidden çok güzel duruyor ya :) bende öyle yapmayı düşünüyordum sabah 7:30 yakicam ise giderken akşam 6 kadar falan ancak Peki bu 12 neden ?

Pardon yazında 12 saatmis bende yazinı görmedim

Geri