Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

o zamam yemek lıstesındekı gunlere devam edıcem fakat

Pazartesi: sabah aksam raffy p ve ( devit )
Sali: sabah aksam raffy i yine ( devit )
Carsamba: sabah aksam reptomin baby
Persembe: sabah aksam minarel yem
Cuma: sabah aksam raffy p mineral
Cumartesi: sabah aksam raffy i ( mineral ) bu sekılde olur mu acaba ?
Pazar: sabah aksam reptomin bab

Yine devitler arka arkaya gelmis cuma devit yapin raffy p ile

Carsamba gunu ise sabah raffy i verin bu sekilde uygun olur yani :

Pazartesi: sabah aksam raffy p ve ( devit )
Sali: sabah aksam raffy i
Carsamba: sabah raffy i aksam reptomin baby
Persembe: sabah aksam minarel yem
Cuma: sabah aksam raffy p (devit)
Cumartesi: sabah aksam mineraly
Pazar: sabah aksam reptomin bab

Devit uygulamasini yeme yedirerek ve elden vererek yapmalisiniz

Fakat bu programi cok uzun sure uygulamayin sakin modlar ne kadar surucegini daha kesin soyler bence 1 ay kafidir

Ali Sarp ın verdiği programı iki hafta uygulayıp akabinde durumunu belirtirsin. Düzelme olursa normal doza inersin. Bu esnada durumda olumsuz ilerleme olursa da bize gene bilgi vermeyi ihmal etme Erhan.

sızlere cıdden cok tsk ederım ya cok saolsun bır sey daha sorcam bılıyorum konuyu cok dagıtım ama kusura bakmayın :) smdı sıyah cızgılerı genısleme var sonra derı degısımı devam edıyor ve on kafa kısmı ve kuyruk kısımdakı kabuk bolgelerı normal sadece sag ve sol tarafda yumusama var ve ust kısımda normal smdı baktım ve yemde smdı verdım devıtlı yem sabah aksam 2 olmak uzere toplam 4 yem verıyorum ya sadece bır tanesıne mı devıt yapcam yoksa 2 yemınede mı devıt yapcam bırde sey sızce ondan baska bır sorunu var mı fotosun koymak ısterım ama suanda telefon servıstede :S

O ayrıntıyı geçmişim. Devit bir yeme bir damla olacak.

Uvb olmayan sistemlerde gelişim esnasında bu risk oluyor malesef. Yakın zamanda uvb lambayı edinmek iyi olur Erhan.

Ufaklık iyi olsun bizim için en sevindirici olay bu olur.

Sadece aksam yada sadece sabah devit vereceksiniz
Ozaman 1 hafta uygulayin programi sonra yazarsiniz belki 1 hafta daha devam ederiz sanirim asiri bir yumusama yok cunku ?

Emre abi oyle bisey dememis yazisini yeni gordum 2 hafta uygulayin ozaman siz

dedıgım gıbı yanı sadece sag ve sol da ve o uvb lambası sorun olcak benım ıcın sorun dglde evdekıler ıcın :S ya ben bugun 2 yemede oyle yaptım ya bır sy olur mu sızc pekı ?

bu arada unutm soylemeyı dırek suyla temas etmıcek demısınız ama suyla temas edıyor yem nasıl olcak ?

İki yemde devitli verildiyse bu hafta başka vermeye gerek yok.

Vitaminli yem doğrudan hayvanın ağzına verilmeli. Suya agılırsa yemi yiyeme kadar vitamin büyük oranda suya dağılıp etkisini kaybeder, suyuda kirletir. Hayvan elden yem yemiyorsa devitli yem vitamini emmesi ve kuruması için bekletilir. Bu şekilde sudan yerse bahsettiğim etki kaybı ve suya vitamin dağılımı azalır.

tmm anladım ozmm bu onumuzdekı hafta dedıgınız gıbı yapcam

devit tedavisini uyguluyorum ama simdi bir sitede gordum Sera Vital Sürüngen Yemi diye bir yem var mis ve kabuğun ve kemiklerin yumuşamasını önler diye yem varmis dogru acaba ?

Bitkisel bir yem agil zamani yani 8 cm e gelince menuye eklemenizi oneririm

vital ot türevli bir yem ileri zamanda bu açığı kapamak için verilir. senin alacağın sera mineral yemdir. içinde kalsiyum, mineral ve vitamin vardır.

anlattığın yem ise jbl calcildir. 6 cm kabuk boyunu geçene kadar verilmez. sert bir yemdir hayvan yiyemez. aynı içerik ve oran mineral yem içinde vardır. hayvanın haftalık ihtiyacını fazlasıyla karşılar. yani calcile gerek yok. ama takviye açısından 12 cm boyu geçtiğinde destek olarak kullanılabilir. aynı sertlikte olan jbl agil ise kemik gelişiminde endikedir. içinde bulunan lysin (lizin) bir çeşit amino asittir. bu kemik ve kas gelişimine faydalıdır.

4,5 cm ise raffy p, raffy I ve reptomin kafidir.

Menüye 6 cm olunca agil, 8 cm olunca vital katılır.

hmm anladim bir ay icinde 4.5 cm sizce normal mi ilk aldigimda 3.5 veya 4 diye yazmistim yanlis hatirlamiyorsam ve benim kafam kaplusun kabugundaki beyaz seylere takildi fotosunuda cekip gonderemiyorum .s

kireç olabilir belki biraz tarif edebilirsen yardımcı olucaklardır ?

erhan kabuk hastalıkları başlığındaki konulara bak emsal şekli olanın linkini buraya yapıştır bakalım.

Yavrular ayda ortalama 0,5 cm büyür. Bazı ay yavaşlar bazı ay hızlanır. Yani bir ay 0,2 cm büyüme olup diğer ay 0,8 cm büyüme olabilir.

Gecmis olsun umarim kisa sürede düzelir elinizden ne gelirse yapin benim minicik bir kaplumbagam vardi akciger enfeksionu nedeniyle kaybettim onu :( cok ugrastik veterinerle ama ömrü okadarmis :(

Geri