Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Zaten önemli oran haftada yediği yemlerin oranı. Her iki seçenektede aynı olduğu için sorun yok. Ben zamansızlıktan ötürü oluşabilecek karışıklık sebebi ve oran ayarlama zorluğundan bunu tercih ediyorum. Cem günlük çeşitliliğide koruma yöntemine gidiyor. Uygulama farklı sonuç aynı :)

son kes bir soru sorcam ins yani :) ilk olarak akvaryum kac boyutlarinda olmali ve bu su degisimde ne yapamam gerekiyor net bi cevap soyleye bilirmisiniz acaba ?

yeni akvaryum alcamda boyutlari kac olmali ve 1 tane kaplumbagam var hatirlatym tekrardan

Akvaryum olarak 80*50*50 iyidir 8-10 mm cam kalinligi uygun olur ve kuru alan akvaryum ustu yapilabilir uygun dis filtre ile 3 veya 6 ayda bir filtre temizligi haftada bir su ekleme ayda bir dip cekimi iyidir zaten buna gozunuzlen karar verirsiniz

erhan herşeyi bir defada alıp yakayı kurtarayım dersen ömürlük olan iyidir. alisarp ölçüyü vermiş. ilk başta pahalı gelse de her boyda alacağın akvaryum için yapacağın masraf uzun vadede daha pahalıya gelecektir. ilerde bir tane daha düşünürüm dersen 100*50*60h 10 mm cam kalınlığında bir akvaryumda alabilirsin. bu hayvanların ilerde büyüyeceği düşünülürse, büyüklük her zaman iyidir. illa bunlar olsun değil imkanın varsa daha büyükte alabilirsin. mekanda ferahlık vardır.

Dedigniz şeyleri not aldım ve sera p yiyor kaplumbagm ama sera i de yemiyor ya sizce Neden

hayvan ufak yemde kuru olduğu için yemiyor olabilir. ağız alışkanlığı yoktur. poşet olsaydı bayat yem derdim ama değildir. son kullanma tarihi ileri değil mi ? zamanla alışır.

Evet aldgm yerde en ileri tarih aldım ve sera p verirken boluyorum öyle veriyom valla 1 yaşına kadar böyle gider mi peki

kısa sürede alışır. 1 yaşına kadar bir kaç yem daha alacaksın. hatta tetra reptomini şimdiden al.

erhan senden ricam kelimeleri tam yaz. kısa yazınca düzeltmek zorunda kalıyorum. yorumların net anlaşılması açısından kelimeleri tam yazıyoruz.

Reptomini ikiye veya uce kirarak simdiden kullanabilirsiniz toplamda bir gun verecek sekilde istediginiz gun yada gunler sabah veya aksam verebilirsiniz
Birde yem cesitliligi olsun diye rugil alabilirsiniz

raffy P deki kırmızı yemler bitince raffy mineral yemde alırsın. haftada bir gün tam öğün verilecek. 6 cm kabuk boyunu geçince jbl agilde alacaksın.

hmm tamam anladim cok tesekkur ederim

yanliz bir sey sorcam reptomin baby al diye ama smdi sade reptomin mi alcam ?

bu arada alisarp baska yem olsun diyorsunda baska yem verince yemiyor o yemi oyle bir seyi var simdi mesela sera i yemiyor bir parca aliyor sonra ya yiyor yada cikartiyor essek :)

aklima gelmisken pazartesinde ihtibaren yani bugunden ihtimaren yemek listesine gore gidicem ama fakat baska yemleri yemiyor napiyim p devam mi ediyim sonra baska bir sey mi yapiyim ?

Önce akvaryum konusuna değineyim. Tek hayvan için minimumda Ali Sarp ın önerdiği çok iyi ölçü. İki hayvan olursa da minimumda Cem in önerdiği çok iyi ölçü. İlki 200 lt ikincisi neden 300 lt dersen yada neden ilki fazla dersen bir hayvanın manevralardaki yüzüşlerdeki ihtiyacıda önemli olduğu için tek hayvanda gene 100 lt ile sınırlandıramıyoruz. Ali Sarpın önerdiği kaçış boşluğu ile hayvan erişkin halde zaten 160 lt gibi bir hacme denk gelecek. Cem in önerdiği de 250 lt gibi bir hacme denk gelir. Cem inkini yaparsan ileride karşı cinsiyetten alıp çift olarak yaşamalarını da sağlama ihtimalin var.

Yem konusunda reptomin yada baby alman farketmez. Baby olan üretimde ufak parçalar halinde hazırlanıyor. Büyük alsan bölüp verebilirsin. Bu yemi yavru halden itibaren kullanabilirsin.

Hayvanlar yem seçerde seninki tam ters yönde seçmiş. Genelde bu tip durumda raffy I yerler, diğerşerini yemezler. Yem seçme durumundan kurtulmak gerekir. Bu tip durumlarda programı bir tarafa bırakıp ısrarla yemediği yem verilmelidir. Alışınca normal yem programına dönülür.

yazdıklarınızı şu anda gördüm ve malesef size akşam sormuştum sabah kaplumbağamı ölü buldum:( çok kötü bir durum :/ diğer canavarım çok iyi ama o da çok acayip yem yemek istiyor fazla vermek istemiyorum korkuyorum onu da kaybederim diye. yem miktarı ne kadar olması gerekiyo acaba yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Yemler kafa boyutu kadar olacak bir gunde kaplumbaganin kabuk boyuna gore ogun sayisi degisir yemleriniz neler kaplumbaganin kabuk boy ne kadar soylerseniz bir yem programi yapariz

Bu arada basiniz sagolsun :(

kabuk boyu 4,5 cm bir tane yem kullanıyorum satan yer verdi onu da adı marin fish gibi bişey

sağolun :(

O yem yerine şu ikisini verin. Sera raffy p ve sera raffy I.

Günde sabah ve akşam üzeri iki öğün ve toplam öğün yani günlük yem miktarı kafa hacmi kadar olmalı. Haftalık programı şu şekilde uygulamak iyi olur. Her gün tek tip ama iki öğünde olacak.
Pazartesi: Raffy p
Salı: Raffy I
Çarşamba: Raffy p
Perşembe: Raffy P içerisindeki kırmızı mineral yemler (bu kırmızılar diğer günler verilmeyecek)
Cuma: Raffy p
Cumartesi: Raffy I
Pazar: Raffy p

Raffy p içerisindeki kırmızı yemler bitince ya raffy p azaldıysa yenileyip o kutudaki kırmızıları kullanmalı yada ayrıca kutulu satılan sera mineral yem alınıp devam edilmeli.

Bende başın sağolsun demeyi unutmuşum.

Akvaryum konusunu tek hayvan için tekrar değerlendirmeli.

Geri