Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

emre ve cem bey sizlere cok tsk ederim tabi bu konuda yardmici olan arkadaslarada kaplumbagm eskisi gibi ins bir daha boyle bir sey olmaz ve tek seyim kaldim 2 veya 3 ay sonra akvaryumu degistirmek olucak . . . .

bu arada bir sey fark ettim smdi kuyruk kismindan baslayarak genel olarak kabuklarin uclari beyazlamis acaba sizce kabuk genislemesinden mi oluyor bu

büyüdükçe o kenar uçlar sarıya çalmaya başlar. kabuk gelişimi ilk olarak üst bağadaki plaka aralarındaki siyah çizgilerin genişlemesinden farkedilir.

hayvan sağlıklı olsun bu bize yeter erhan.

cok saolun bu arada ben iki yem daha aldim biri sera raffy Royal diyerde sera raffy I bunlari nasil veriyim sizce 1 .p 2. royal 3. I 4. vitamin 5. p 6. royal 7. I bu sekilde olur mu sizce ? bu arada kaplumbag baklimasi cok zor gibi geliyordu bana ama artik hicde oyle degilmis ya yemi ve su temizle birde bir seyi var mi yok mu bak yeter sonra o sana baksin sen ona bak :)

Kaplumbaganiz kucuktu diye hatirliyorum royali yiyemez yani vitalle karistirmiz olabilir misiniz ?

yok karistirmadim daha bugun aldim bunlari royal ve I yeni aldim bugun p vardi bende

ewt kucuk kaplumbagm

royal konusunda alisarp haklı ufak olanları parçalayıp verebilirsin ama büyük kısmı yiyemeyeceği kadar büyüktür. eğer açmadıysan yerine ihtiyaç duyduğun başka bir yem veya ekipman, bitki vs. al. üstelik hayvan bir tane yetişkin olsa dahi zamanında bitmeyecek bir yem. hatta iki yetişkin kaplumbağa için bile zorlar.

royali açmadığını farzedersek, 6 gün raffy P ve raffy I'yı dönüşümlü yapıp tek günde vitamin dediğin mineral kırmızı yem sanırım onu ver.

tmm o zmm royal veriyorum onu ne tur yem aliym peki ?

hayvanın kabuk boyu kaç cm idi unuttum. ona göre yazayım.

Bence bir dekorasyon alabilirsiniz ama yem olarak reptomin baby uygun olur sanirim

en sonda 3.5 veya 4 demistim galiba

bu arada alisarp dekorasyon alamam cunku akvaryum kucuk oyuzden onu bir kac ay sonra alcam

jbl rugil olabilir. tetra reptomin ister 250'lik alıp yemi üçe kırıp verirsin ister reptomin baby alırsın o 100 ml'lik ufak kutuda satılır. probaby raffy I ile aynı onu almana gerek yok. raffy P'deki kırmızılar biterse sera mineral yem olur. en ileri tarihli olsun. 250'lik olanlar 2015 tarihli olabilir. diğer yemler için zaman var. üstü artarsa ileride kullanmak üzere şimdiden bir şey alabilirsin. bir tanede file süzgeç al. bunu dipteki ve yüzeydeki kir ve derileri almada kullanırsın. gammarusu içine döküp eleyerek ayak parçalarını döküp taneleri suya atarsın. onlar özellikle bitmeye yakın yoğunlaşacağı için suyu kirletir. derecen yoksa sera veya jbl cam derece alırsın.

walla derecem var sonra suzgecde var ve reptomin baby aliyim o zmm peki bu yemi nasil yapiyim bir gun mu veriyim yoksa 2 gun mu veriyim ?

hayvan ufak sabah akşam olmak üzere iki öğün olacak. mineral yem olan gün hariç 6 günde raffy P leri sabahları, akşamları tetra reptomin ve raffy I'yı dönüşümlü yap. hatta tetrayı 2 gün yapıp raffy I'yı 4 güne çıkar.

Ben bu yem konusunda cok bilgili degilim aslinda ama hem kendimi gelistirmek hemde size yardimci olmak icin yaptim bir program ama siz yinede bir moderetorden cevap bekleyin

Pazartesi: sabah raffy i aksam raffy p
Sali: sabah raffy p aksam reptomin baby
Carsamba: sabah raffy i aksam raffy p
Persembe: sabah aksam raffy ı daki kirmizi yani minarel yemler
Cuma: sabah reptomin baby aksam raffy i
Cumartesi: sabah raffy i aksam raffy p
Pazar: sabah raffy p aksam raffy i

tmm ozmm raffy p sabahlari ver aksamlarida 4 gun raffy I vercem 2 gunde tetra reptomin veriyorum

Cem abi zaten onceden yazmis yani benim programda cuma aksam raffy p olacak ?

erhan aslında reptonun birini sabaha çekip akşam raffy I'yı bir artır. 5 gün olsun. kabuk boyu 5 cm olana kadar gammarusa ihtiyacı çoktur.

O ZMM ben boyle yapiyorum 1. sabah p aksam I 2.sabah repton aksam repton 3.sabah p aksam I 4.sabah mineral aksam mineral 5.sabah p aksam I 6.sabah p aksam I 7.sabah p aksam I bu sekilde plan yaptim ben

En uygun program; Ancak her öğün yarım kafa hacmi etmeliki oran kayarsa karışık verildiği için biri az yada fazla olmasın

Pazartesi: sabah raffy i aksam raffy p
Sali: sabah raffy p aksam reptomin baby
Carsamba: sabah raffy i aksam reptomin baby
Persembe: sabah aksam raffy p deki kirmizi yani minarel yemler (bitince sera mineral yem)
Cuma: sabah raffy p aksam reptomin baby
Cumartesi: sabah raffy i aksam raffy p
Pazar: sabah raffy i aksam reptomin baby

Bu oran sorunu ihtimali için esasında ben hep bunu uyguladım. Böylece acaba yarım kafa hacmi mi diye düşünmedim. Sabah-akşam aynı yemi yemesinde hiç orun yok. İstenirse rahatlıkla bu uygulanabilir.

Pazartesi: sabah aksam raffy p
Sali: sabah aksam raffy i
Carsamba: sabah aksam reptomin baby
Persembe: sabah aksam raffy p deki kirmizi yani minarel yemler (bitince sera mineral yem)
Cuma: sabah aksam raffy p
Cumartesi: sabah aksam raffy i
Pazar: sabah aksam reptomin baby

Pazartesi: sabah aksam raffy p
Sali: sabah aksam raffy i
Carsamba: sabah aksam reptomin baby
Cuma: sabah aksam raffy p
Cumartesi: sabah aksam raffy i
Pazar: sabah aksam reptomin bab

O zmm bunu uygulicam bn

Geri