Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Gün döngüsü taklidi yapıyoruz.
Hayvanın kuru alana alışmasına sevindim. Kuru alan ısısınıda ölçmekte fayda var. Su ısısı 27 ise kuru alanda 31-33 derece olsun.
Sabah yem atıp 15-20 dk uzaklaş. Tekrar döndüğünde yememişse yemleri alır atarsın. Eğer yemişse yarım kafa hacmi daha ver. Hayvan toparlasın biraz.

Aklım'dayken soriyim su degsm ne zama m yapym haftalık mi on günde bir mi ve oraya da alırım bu ay cddn çok acildim :s ama paşamin canı sağolsun :)

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

suyun ve kir yoğunluğunun durumuna göre ayarlama yapılmalı. yani güne bağlı değil. önce dip sonra yüzey. ama ekleyeceğin suyu iki gün önceden pet şişe veya damacana da aynı odada beklet ve o sudan ekleme yap.

Hep öyle yapıyor çünkü smdi mesle su 1 mm azalma cunkuyun seviyesine kalemle belirledin ya tek şey kaldı ymk yemesi ya :s

Sabah yemleri suya atıp uzaklaş oradan. 15 dk sonra bak. Umarım yer.

Bir gün daha yemin birine bir damla damlatıp kesebilirsin.
Bu arada mineral yem yoksa haftada bir yeme bir damla ile normal doz verilir. Ama mineral yem ve raffy p deki kırmızı mineral varsa vitamin verilmez. Fazlası zarar.

Yemeye başlamasına çok sevindim. Aynı şekilde yemi verip ortamdan uzaklaşmaya devam.

yem yemeye başladıysa ilk safhayı atlatmışsın. ortamını da benimsemiş artık. emrenin dediği gibi bir süre yem verip uzaklaş senden tehlike görmeyince bir süre sonra sana da alışacaktır. güzel oldu bu iş.

ewt ve dun verdım kırmızı yemden vıtamın yemınden yanı artık her gordumde kuru alanda ısıgın altında duruyor acıyoru ayakları felan duruyor oyle yem tutusun gosterınce hemem gelıyor bırde galıba kabuk degstryr gıbı geldı bana olabılmem ıhtımalı war mı sızce acaba ?

kabuk yenileme süreci plaka aralarındaki siyah çizgilerin genişlemesi ile başlar. bu var mı ?

Hayvanın kaşınması için mango kökü gerekir ama bu akvaryuma başka birşey konulmaz.

Akvaryum zaten küçükya o sebeple ilave yapılamaz demek istedim. Zorunlu olan kuru alan, ısıtıcı ve filtre fazlasıyla yer kaplıyor. Hayvanın yüzecek alanı çok az.

Emre abi haklı. Bende yeni akvaryum alana kadar koymıyıcam. Yüzme alanları dar alınca rahatsız oluyolar...

kaplumbağam bayadır ki hasta akciğer enfeksiyonu dedi veteriner ve ilaç bakacağını söyledi fakat hala ilaç kullamıyorum. ilk başta terramycın kullandım bir de damla kullandım fakat hiç bir şekilde fayda etmedi ve gözleri daha kötü oldu veteriner hazırlıklı ol dedi ama ben ölmesini istemiyorum. nolur yardım edin ne yapmam lazım ? hangi ilacı kullanmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen?:59:

gözleri için gentagut damla alıpsabah akşam üçer damla damlat. kuru bir yerde lamba altında 5 dakika kadar beklesin. akvaryum ve ekipmanların neler. yemler neler bir de hayvanın resmini çekip koyarsan iyi olur. vet. akciğer için ilaç verdi mi ?

foruma hoş geldin

Hangi ildesin? Başka veterinere gitmelisin. Göz için Cem in damlasını uygula ama akciğer enfeksiyonu için hayvanı başka veterinere götürmelisin.
Sera reptilin yada jbl aqua vitamin alıp hayvana vermelisin. Muhtemelen yem yemiyordur. Bu sebeple direnç iyice gitmiştir.
Umarım geç kalınmadan tedaviye başlanıp hayvan kurtarılır, geçmiş olsun.

Geri