Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

bulamazsan düz ampulde lamba max ne kadar kaldırıyorsa 40-60 W bir lamba alabilirsin. soft yani buzlu camı olanı bulamazsan şeffaf alırsın.

vitaminde sera reptilin vitamin veya jbl aqua vitamin en iyileridir. bunlar doğal içerikli vitaminlerdir. diğer markalar yapaydır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
http://www.jbl.de/tr/surungen-urunleri/detail/2543/jbl-turtle-sun-aqua

Evet ısıtma için bildiğin 40-60 w soft ampul olacak, özelliği yok. Sadece mandallı lamban bunun gücünü kaldırsın yeter. Hemen hepsi 60 w üzeri zaten kaldırmaz, bir kısmı 40 w üzeride kaldırmaz. Bunda hata yapıp lambayı yakma.

Ve aldım en sonunda filtre sonra lamba 60 W birde vitamin damlası aldım su anda ise gidiyorum ve yarın hepsini kuracağım.

kurulumu tamamladıktan sonra bir resim atarsın. hayırlı olsun.

Hayırlı olsun. Evet kurulumdan sonra bir bakalım. Derecede vardır umarım.

bu iç dereceyi hep geri plana atıyoruz ama su ısıtıcısından sonra en zaruri alınacaklarda ikinci sırada olmalı. su ısısındaki doğru ayar için derece şart.

Aynen Cem. Alınması zor olanlara odaklanınca dalıyoruz. Dediğin öneme sahip. Hatta kuru alanıda ölçmek gerekirki oranın başka şansı yok.

he onu almadım ya o ne kdrdır bu ay baya acıldım cunku baya borc oldu kreadı kartına felan olmadı bır dahakı ay alırım ıns ve tmm ceker gonderırım ve saol bu arada buyuk ıhtımale yarın sabah eve gıdınce kururarım ve resım cekere gonderırım sıze

yanlız aklıma bır soru ısarettı var ya dereceyı dusunrunce suyu ısınca mı o var cunku cem bey suyu yukselt dedı ve rahat bı 3 lt su koyucamdır veya 5 de olabılır oyuzden soruyorum benım ısıtıcı ayarlı ve 6 dk ısıtıyor ve 6 duruyor oyuzden yanı durunca sogk oluyor cunku oyuzden

bu arada resun fıltre bulamadım oyuzden dıyer fıtreden aldım

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11192&ad=sun-sun-jialu-hj-611b-ic-filtre

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
Bulursan bunu al. Camı kalın ve kalitelidir. İnce camlıları çarpınca kırma ihtimalleri var.

Çok soğumaması gerekir. Termostatlı bu ayarlı ısıtıcılar istenen ısıya gelince durur. Sonra su soğumaya başlar. Ya yarım yada bir derece düşünce tekrar devreye girer.

Filtrede uygun. Zaten çok kullanılmaz.

bazı ısıtıcılarda kalibrasyon hatası oluyor. bu mesela ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlarsın ama normalde o ayar bozuksa suyu 30 veya 26 derece gibi ısıtır. aynı şekilde su hacmi ısıtıcıya göre az ise ufak bir oranda 28 derece üstüne atabilir. eğer su hacmi fazla ısıtıcının gücü düşükse bu seferde sürekli çalışmak durumunda kalacak yeterince ısıtamayacağı gibi zorlanacağı için bozulacak, dik duran modellerdense yüksek ısı sebebiyle kablo tarafındaki su almasın diye konulan tapayı attıracak veya en alt kalite camı varsa, camı çatlayacaktır. cam kalitesi olarak 1.quartz cam, 2.kristal cam, 3.normal cam olarak ayrılır.

cam ısıtıcılar çabuk ısı verip çabuk soğur, çelik ısıtıcılar geç ısınır geç soğur. normal ısı değerinde devreyi kestiği halde metal boru soğuyana kadar ısı verir. bu sebeple normal ayarın üstünde bir ısı değeri görülebilir.

bu sebeple net ısı ayarı için derece olması şarttır. bu ısıtıcıdan en uzak köşeye konumlandırılır. böylece akvaryumun en uzak köşesindeki ısı akvaryumun gerçek ısısını belirtecektir. kalibrasyon hatasında değişme imkanı yoksa ısıtıcı üzerindeki değil derecenin gösterdiği ısı baz alınarak ayar yapılır. su hacminin az olduğu konuda da ısı yüksek değere çıkıyorsa gerekli ayarlama ile uygun ısı yakalanır. eğer su hacmi fazla ise ısıtıcının yerine daha güçlü olanı alınmalıdır.

iç dereceler daha güvenilirdir. sticker tipi cam dışına yapışanlar gerek dış ortam gerek güneş vurması sebebiyle net su ısı değerinde şaşma payı yaratacaktır.

derecede bu iki ürünü almak lazım. hem ısı bant genişliği fazla (0-50 derece arası) hem de kalın camı olması sebebiyle kaplumbağaların kırması zordur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

anladim tmm o zmm alrm ama bu arada isitici 28 ama su sogk sanki ya :S ve resimler

mailto:/2z4xqhz.jpg

mailto:/21aesd4.jpg

Gayet güzel, kayanın üzerinde kur bölge var değil mi? Taş su içinde kalmamış olsun. Birde lambanın altlığına bir ağırlık koy istersen ufak bir dokunmada içeri düşecek gibi olursa en büyük kazayı yaşarsın. Elle anlamak aşırı ısı farkı yoksa çok zor oluyor. İlk fırsatta bir derece ile hem suyu hem kuru alanı kontrol etmeli. Su ısınmıyorsa ısıtıcı bozuktur. O zaman yenisi gerekir. Su birkaç derece aşağı yukarı sabitleniyorsa kalibrasyonsuzdur. O zaman ayarı yapıp derece ile kontrol edersin.

Kısa bir süre bu akvaryumla idare edersin. Ama çok kısa.

Su anda paşam güneş banyosu yapiyorr ama ymk yemiyor ya çok az yiyor bırakıyor :s

Dogru soyluyosunuz 28 derecede olsa insan eline soguk geliyor ama derece almak tabiki onemli
Uygun ve benimde kullandigim derece : mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

birde suyun rengi biraz sari gibi

Su bana da biraz değişik geldi, yenilenmedi mi?

Vitamin almış mıydın? Takviye yapmak gerektiğini konuşmuştuk sanırım.

silisi iyi yıkamadın mı. o bulanıklığın sebebi odur.

Bütün herşeyi yikadim ve az bir şey kendi suyu war içinde o yuzden ve bu vitamin damlasini günde kaç sefer vermem gerekiyor

haftada bir, bir yeme bir damla.

devitte kullanıyorsan birbirlerinden uzak günlerde ver. o da aynı bir damla uygulanacak.

Cem in önerisi standart mineral yem olmayan durumlarda geçerli. Bu hayvan yem yemediği için ağzını açarsa iki günde bir damlatmalı. Ağzını açmazsa her gün damlatılıp kısmen içeri sızması beklenmeli. Hayvan ele alınıp yapılacak bir uygulama.

Geri