Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

Cvp: Kaplumbağam halsiz ve iştahsız!

hatice sera raffy P ve raffy I al marin pek makbul yem değil. son kullanma tarihlerine de bakmayı unutma hayvan teke düştüğüne göre tarih 2015'e yakın veya daha ileri olsun.

teşekkür ederim bilgilerin için peki miktarı ne kadar olsun ?

Bugün Juen den büyük 1000 lik vital ve raffy p aldım. 2015 yaz sonrası ve sonu gibi tarihleri var. Genede sormalı. Bir tane kalan 250 lik carnivor 2015 başıydı sanırım. Aslında bitirirlerdi ama mineralim bitsin istiyorum.

Raffy p 250 lik kutuda raffy I 100 lük kutuda başla.

Beslenme oranını da önceki sayfanın sonunda belirttim.

her şey için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım

Önemli değil. Hayvan 6 cm olana kadar bu şekilde beslensin. 6-8 cm arası tek öğünde aynı programı uygularsın. 8 cm olduktan sonra yeni program ve yem gereksinimi için bize danışabilirsin. Yada aşağıddaki beslenme sistemini uyarlarsın.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Ufaklığa afiyet olsun.

son olarak bir şey daha danışmak istiyorum ben. Diğer kaplumbağam kaya var güneşlenmeleri için oraya çok çıkardı ama bu hiç çıkmıyor hep suyun dibinde oluyor saklanmak falan istiyor bazen ise çırpınıyor cama doğru ve kabuğu biraz yumuşamaya başladı bununla ilgili de biraz bilgi verirseniz çok sevinirim :smile:

Ürkek olmasında sorun yok. Bir çok kaplumbağa insan varken kuru alana çıkmaz yada hemen suya atlar. Bu sebeple gündüzleri fazla yanında insan bulunmasın yani hareketli bir bölgede olmasın. Sudaki çırpınma da yem verilecek şartlanması.

Kabuk yumuşaması önemli bir konu. Bu hayvanlar d vitamini sentezi yaparak kemik ve kabuk gelişimini sağlar. Bunuda doğada güneşlenirken Güneş ten aldığı uvb ışınları ile gerçekleştirir. Biz bu imkanları evde sağlayamadığımız için uvb lamba kullanıyoruz. Bunu edinene kadar da eczaneden devit 3 vitamin alıp haftada bir yeme bir damla damlatarak doğrudan ağzına uzatmalısın. Suya atılan yemdeki vitamin etkisini kaybeder ve suyu kirletir. Ancak yumuşama durumu olduğu için bu vitaminin dozunu iki hafta boyunca haftada 3 yaparsın. Kuru alan ısısı ve bölgeyi kullanması önemli. Burası 31-32 derece olsun ve hayvan belirttiğim gibi hareket olmayan sakin bir odada bulunsunki kuru alanı kullansın. Alışması için kuru alanın çıkacağı tarafına ve üzerine birer yem bırakmalı. UVB ampulüde en kısa zamanda edinmeli. Zaten almayı hemen başaramayanlar için devit vitamini ben ancak 3 ay kullanın diyorum.

Ayrıca kalsiyum desteğide gerekir. Doğadan alamadığını biz yemlerle sağlıyoruz. Bu sebeple raffy p içerisindeki kırmızı yemler vitamin ve mineral takviyesi yanında kalsiyumda içerdiğinden oldukça faydalıdır. Yumuşama olduğu için bu yemi iki hafta boyunca 2 gün vermeli. Yerine verilecek yem raffy p gününden tercih edilsin.

yumuşama arkada ise normal önde ise uvb ampul veya o alınana kadar eczaneden devit damla alıp haftada bir, bir yeme bir damla uygulayıp kurumasını bekleyip önüne yiyeceği şekilde gerekirse ikiye kırarak vereceksin. bundan uzak bir günde de haftanın bir günü sabah akşam kırmızı mineral yemi vereceksin. içindeki kalsiyum gereken haftalık miktarı karşılayacaktır.

ben yazana kadar emre bitirmiş. :smile:

bu bilgiler bana baya bir süre gider :) her şey için tekrardan teşekkür ederim :smile:

yumuşama arkasında önünde değil normal mi yani ?

Kuyruğa yakın olan üst kabuğun arka aşağı kavis alan bölümü özellikle yavru iken daha esnek yapıda olur. Böyle ise sorun yok. Cem bunu iyi hatırlatmış. Aksi halde ben normal dışı bir yumuşama diyip takviye önermiştim. Fazla doz iyi değil. O zaman normal yem programı ve uvb yada devit ile devam etmeli.

çok teşekkürler :smile:

her şey için teşekkür ederim :smile:

Önemli değil, kaplumbağalar için her olumlu sonuç bizim için sevindirici :)

ya bugun fark ettım kabuk yumusaması var benımkınde hemen devıt 3 aldım nasıl kullanıcam ve haslanmıs yumurtası suyunu kendı suyula ekleyın dıyorlar oyle mı yapsam acaba ?

Kaplumabagan küçüktü yanlış hatırlamıyorsam, yavrularda kabuk arka kısmı, kuyruk cevresi daha esnek bir yapıya sahiptir. Eger yumuşama bu bölümdeyse normal diyebiliriz. Farklı bölgelerde de varsa o zaman kabuk sorunu var demektir.
DEvit 3 uygulaması yapılacaksa haşlanmış yumurta suyuna gerek yok sanırım, uygulanacaksa da akvaryum suyuna eklememekte fayda var koku yapar. Faydası da tartışılır boyutta zaten.
Devit3 hafta da bir kere bir stick yeme damlatarak uyguluyoruz, yumuşamanın seviyesine göre beslenmede değerlendirilmeli.

Tabiki en kısa sürede Uvb şart, Bu problemin çözümü Uvb ampül olacaktır.

Bu arada konu kabuk sorunları bölümüne açılması gerekirdi. Forum düzenine dikkat etmek bizler için faydalı olacaktır.

yumurta ve suyunun su kalitesini bozup kokutmaktan başka bir espirisi yok. devit uygulamasını neslihan anlatmış. bunun yanında sadece haftada bir mineral yem vermen yeterli. raffy P'deki kırmızılar bittiğinde sera mineral yemi ayrı olarak alırsın.

küçük hayvanlarda ön üst kabuk, arka kadar yumuşamadıkça kabuk yumuşamasından söz edilmez.

sera p mıneral yemlerı verıyorum dun verdım ve sag ve sol tarafta yumusama var arka kısımlarda yok ve haklısınız burası dırek cıktıgı ıcın burda yazdım ıste oldugum ıcın acıl olarak oyle yazdım

bu hafta için minerali iki gün ver o zaman. deviti minerali vermediğin bir günde haftada bir uygularsın.

Yanlarda yumuşama varsa orana göre doz artırımı yapılabilir. Haftada 2 gün devit ve haftada 2 gün mineral yem takviyesi gibi.

tamam o zamam smdı devıt verıcem yarında verıcem sonra dıyer gunde mıneral verırım olur mu sızce ?

Olmaz devit yemler cekismamali mineral yemlerde hakeza oyle pazartesi devit carsamba mineral cuma devit pazar mineral verin mesela

Geri