Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

enes1907

Gümüş 3 Üye
2 hafta önce aldığım kaplumbağam çok zayıf ilk önce şartlar uygun değil diye yem yemiyor ve halsiz diye duşünmüştüm ama şimdi tüm ekipmanlar tam durum daha kötüye gidiyor 3 gündür ağzına sera vitamin damlatıyorum hiçbir faydası yok hiç hareket etmiyor pek tepki de vermiyor. Ne yapabilirim?

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

Geçmiş olsun Allah yardımcın olsun benim elimden başka bir şey gelmiyor inşallah iyileşir zaten benden daha iyi bilenler var yardımcı olurlar üzülme ama sanki bir resmini koysan kabuğun altını üstünü falan daha iyi olur.

Suyun isisi 28 kuru alanin isisi 32 derece mi eğer hastaysa onun icin su an en onemli sey sicaklik. Öncelikle bu sicakligi saglamalisiniz. Geldiğinden beri hic mi yem yemedi hapsurma kuru alanda cok durma gibi belirtiler var mi akciğer enfeksiyonu olmus olabilir. Öncelikle bunlari belirtin. Moderatorler daha dogru bilgiler verecektir siz durumu tam anlatirsaniz

Eğer android telefonunuz varsa ben silent camera diye bi program kullanip atiyorum siz de oyle yapabilirsiniz

Ekipman tam su ısısı 29 derece hapşurma benzeri değişik sesler duyuyorum evet kuru alan için ısıtma lambası bulamadım kalkmış yaşadığım yerde büyük bir alışveriş merkezi de yok ama az da olsa güneş göruyor kuru alan. Geldığinde n beri hiçbirşey yemedi.

Bu işte

Çok zayıf

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0997.jpg
    Fotoğraf0997.jpg
    499.4 KB · Görüntüleme: 159
  • Fotoğraf0998.jpg
    Fotoğraf0998.jpg
    476.3 KB · Görüntüleme: 124

elektrikçileri gez 40-60 W normal eski tip bir ampul illaki bulursun. ısıtıcı olmadan olmaz su 29 derece hayvan dışarı çıktığında ortam ısısından dolayı üşüyecektir. güneş ile olacak iş değil. eczaneden de genta göz damlası alıp hergün iki damla ağzına damlat. hayvan büyük hastalıktan kurtarma olasılığı yüksek. dediğim gibi esas tedaviyi ısıtma lambası yapacaktır. vitamin damla ne marka ? yemleri neler ?

Ilk olarak soyle ozetliyeyim hayvan ilk geldiginde butun kosullar yerindeyse ve yemek yemiyorsa 1 hafta bekkler vitamin takviyesi yapariz ama sizin durumunuzda hayvanda hem baska belirtiler var hemde kosullar uygun degil
Ilk olarak hicbirini atlamadan butun ekipmanlari yazin lutfen ve akvaryumun bir fotografini koyun
Isitici lamba olmasi ozellikle bu donemde zorunludur hayvan buyuk ihtimalle akciger enfeksyonu
Bu linke bakip hangi belirtiler var soyler misiniz? Ayrica dedigim gibi ekipmanlarida ayrintili yazin, Hangi ilde yasiyorsunuz veteriner hekimin gormesi gerekicek buyuk ihtimalle
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

Bu linkteki kosullari hemen tamamlayin ki hayvanin yasama sansi olsun
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Zaten isitici lamba yok suda 29 derece ise dis ortaminda soguklugundan hayvanin hastaligina davetiye cikarmissiniz

Vitamin sera yemler de sera gammarus ve temel yem ayrıca eskiden kullandığım turtle stick var ama şimdi kullanmıyorum. 4 tanesine ssordum yok dediler. Ayrıca şöyle bir problem var bizim veteriner bir arkadışımız var geçen gün misafirliğe geldiler gösterdim dedi ki bu kaplumbağa diğerinden (benim bundan daha büyük sağlıklı ve hiperaktif bir kaplumbağam daha var) işte bundan dolayı rahat değil dedi ayrılması lazım dedi bende pek razı olmasamda gözlem için büyük bir plastik bir kaba koyduk su sıcaklıği 23 derecve kuru alan 24 derece acaba diğerinden dolayı mı yiyemiyor diye şimdi ben ne yapıyım bir ısıtıcım daha yok??

atman su ısıtıcısı 75 w Atman iç filtre

Sorduğum sorulara karşı soru sormak yerine lütfen cevap veriniz. Reptilin vitamin mi ? Diğer yemlerin tam adı nedir ? O kapta olmaz ayrıca ayrılan hayvan şuanki mi yoksa hasta olmayan mı ?

Alisarp' Alıntı:
Ilk olarak soyle ozetliyeyim hayvan ilk geldiginde butun kosullar yerindeyse ve yemek yemiyorsa 1 hafta bekkler vitamin takviyesi yapariz ama sizin durumunuzda hayvanda hem baska belirtiler var hemde kosullar uygun degil
Ilk olarak hicbirini atlamadan butun ekipmanlari yazin lutfen ve akvaryumun bir fotografini koyun
Isitici lamba olmasi ozellikle bu donemde zorunludur hayvan buyuk ihtimalle akciger enfeksyonu
Bu linke bakip hangi belirtiler var soyler misiniz? Ayrica dedigim gibi ekipmanlarida ayrintili yazin, Hangi ilde yasiyorsunuz veteriner hekimin gormesi gerekicek buyuk ihtimalle

Zaten isitici lamba yok suda 29 derece ise dis ortaminda soguklugundan hayvanin hastaligina davetiye cikarmissiniz

Lutfen butun sorulari yanitlayiniz! Yardimci olmamiz icin bize firsat vermiyorsunuz ki

.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Bunlar var

Alisarp' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:

Lutfen butun sorulari yanitlayiniz! Yardimci olmamiz icin bize firsat vermiyorsunuz ki

Ben sizi anliyamadim acikcasi umarim forumda anlayabilicek bir kisi cikar 30 dakika da akil sagligimdan oldum ne yalan soyleyeyim 4 kere lutfen butun sorulari cevaplayin dedim ama yok olmuyor
Sorulari kirmiziyla isaretledim umarim size yardim edebilecek ve sizi anlayabilicek benden dah akilli ve kahinlikte daha iyi biri cikar
Iyi geceler

Belirtileri yazdım ekipmanları yazdım daha ne istiyorsun ben anlayamadım yeni sorular eklemıssin onları zaten şimdi soruyorsun il amasya ayrıca akvaryum fotoğraflarını 13 MP ile çektim link atmaya çalışiyorum sığmadı EE daha ne var???

Anlaşılmayacak bişey mi söylüyoruz?

1- Siz kimsiniz ?
2- Forumlarda iletisim dili sizdir
3- Ayni yaziyi kopyaladim hicbirsey eklemedim
4- Derece var mi kuru alan nasil ? Ayrintili olarak diyorum ayrica ili sormusum ki veteriner hekim onereyim
5- Onceki mesajlarda belirttim su 29 dereceymis kuru alanda lamba yok hayvan kuru alanda da kaliyorsa ilk once sartlari duzgunlestirin ki hayvan iyilessin veteriner hekime goturseniz bile bu kosullarda hayvanin sansi yok
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html bu linkte ki kosullar saglanmali

Enes ısıtıcı lamba yani kurualanda ihtiyaç duydugu sabit sıcaklık (31°-33°) ilaçtan bile önemli. Öncelikle bu ekipmanı ecil bir şekilde temin etmelisin. Bende ki bir hasta kaplumbağa günlerce saatlerce ısktıcı lamba altında kalarak iyileşti.
Güneşin sıcaklığı yeterli olmaz. Su 29 derece olduğu için sıcaklık farkı çok olmuş ve hayvan toparlayamıyor. Üşütmüş gibi görünüyor bu da iştahsızlığa sebep olur.
Kuru alanın nasıl?

olivia-peter' Alıntı:
Enes ısıtıcı lamba yani kurualanda ihtiyaç duydugu sabit sıcaklık (31°-33°) ilaçtan bile önemli. Öncelikle bu ekipmanı ecil bir şekilde temin etmelisin. Bende ki bir hasta kaplumbağa günlerce saatlerce ısktıcı lamba altında kalarak iyileşti.
Güneşin sıcaklığı yeterli olmaz. Su 29 derece olduğu için sıcaklık farkı çok olmuş ve hayvan toparlayamıyor. Üşütmüş gibi görünüyor bu da iştahsızlığa sebep olur.
Kuru alanın nasıl?
Kuru alan ile su sıcaklık farkı yüksek evet ancak yarın pazar:( kapalı olur elektrikçiler. Pazartesi veterinere de götüreceğim. Lambayı da temin ederim.

Alisarp' Alıntı:
1- Siz kimsiniz ?
4- Derece var mi kuru alan nasil ? Ayrintili olarak diyorum ayrica ili sormusum ki veteriner hekim onereyim
5- Onceki mesajlarda belirttim su 29 dereceymis kuru alanda lamba yok hayvan kuru alanda da kaliyorsa ilk once sartlari duzgunlestirin ki hayvan iyilessin veteriner hekime goturseniz bile bu kosullarda hayvanin sansi yok
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html bu linkte ki kosullar saglanmali
Bu tartışmanın hiçbir faydası yok en azından bana yok. Lambayı alacağım.

Alisarp' Alıntı:
1- Siz kimsiniz ?
Bu tartışmanın hiçbir faydası yok en azından bana yok. Lambayı alacağım. Amasyayı bileninizin ya da yaşayınınızın olduğunu sanmıyorum.

enes lamba ile birlikte dediğim genta damlayı alıp ağzına günde iki damla damlat yem yiyor ise bir yeme iki damla. bunu bir hafta uygula.

Haklisiniz sizden sert ciktiysam ozur dilerim.
Isitici lamba onemlidir

genta damlayi kesinlikle kullanmaya baslayin cem abi bana da onerdi 100%100 etkisini gordum umarim sizde gorursunuz ama hemen baslayin buna hic zaman kaybetmeden

ha buarada damlayi damlatmak icin elinize alip biraz boynuyla oynarsaniz sinirleniyo agzini tamamen aciyo bu sekilde damla rahat damlatiliyor ben oyle yaptim sizde deneyebilirsiniz direk agizdan alindiginda etkisi daha fazla oluyor

Geri