Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

enes eleman balıklar için yapmış bizim kaplumbağalarda cam kalın olmalı bir de üste binecek kuru alan ağırlığı olacak. içim rahat etsin dersen akvaryumu 10 mm. kuru alanın tabanı 8 mm yan camlar 6 mm olsun rampada aynı şekilde. yan camları 5 mm de kurtarır.

Adam elinde 10 mm olmadığını söyledi yoksa ben ilk 10 mm sormustum zaten birde akvaryum yan camlarıni tabanin içine mi yapıştırmam daha sağlıklı olur dışına mı?

taban camının çevresini dolanacak. kayıtlarda taban camının üstünden her iki tarafa siliconlanıp. yan camların bağını güçlendirecek. alt kısımla birlikte aynı anda köşelerde siliconlanıp diğer camlarla birleştirildiğinde yan camlar dış taraftan bantlanacak. bu bant sanırım boya çizgilerini düzeltmede kullandığımız kağıt bant. paket bandı kurudu mu çıkmıyor.

Taban camının ölçüsünü buna göre ayarlamıştır umarım.

Aynı şekilde yan camlarda.

Yani uzun taraf için 100x50 iki cam.
Kısa kenarlar uzunun içine gelir. 8 mm cam kalınlığı olduğuna göre yan camlar için 48,4x50 iki cam ve taban için 98,4x48,4 ölçülerinde cam gerekir.

Bugün gittim camciya Allah razı olsun adamdan siz bunu yapamazsınız :) dedi ben bunu aksam yapayim bana akvaryum silikonu al yeter dedi gittim bi yapi yapı marketten 6.5 liraya aldım yarına hazir olur dedi 80 lira vereceğim ölçüler 100×50×50

Evdeki mabilya uyar sanıyordum 5er santimetrelik açığı onu kullananmam galiba riskli. Yere koyacağım bi problem olurmu ? Isıtıcı almalımıyım elimde atman 75 w var .

AEK' Alıntı:
Adam iyi niyetliymiş, bu iyi oldu.

Gerçekten öyle ben baya zorlanırdim.

enes üzerinde aquarium yazısı var mı. sista aldıysan tüpü mavimsi renktir yeşil olan olmaz. geçen gün koçtaşta baktım akvaryum için olan 11 küsür liraydı. bir de son kullanma tarihine dikkat et. bayat olmasın.

ısıtıcı alacaksın. jbl proterm ve eheim jager da 200 w diğer markalarda 300 w ısıtıcı alacaksın.

Üzerinde akvaryum yaziyor balık resmi falan var markasini hatirlayamadım ama açık piyasa aynisi başka bir yerde 15 tlydi. Atman 200 w var juen 200 litrelikler için diyor benimde 5 10 cm kaçış boşluğu biraksam kumlarla 200 e iner zaten güvenilir marka zaten atman onu alabilir miyim? Atmanın 800-900 debili kafa motorundan bulsam sağlam bir dış filtre de yapabilirim. Maliyette rekor mu olacak ne)

elinde varsa kullan ama kaplumbağanın büyüyeceğini düşünürsek plastik korumalı olan bı ısıtıcıyı öneririm.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11899&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt
ben 260 litre suda bunu kullanıyorum. 300 w olanı 2 tl daha ucuz
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11900&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-300-watt bu dibe de batar, yatay kullanılır.

atmanda üzerinde BT yazanlar yatay batıyor ama camı açıkta kabuğunu çarpıp kırma riski oluşturabilir.

ömürlükte ilk başta maliyet göze çok gelir ama sonrasında rahat edersin sadece yem masrafı kalır.

hayvan iki taneydi sanırım yine 1000 ve üstü debisi olan bir motor alırsan 5 lt'lik turşu bidonuna filtre malzemelerini yığdığında su çekiş ve debi düşüklüğünü tolere edersin. ama bununla birlikte normal dış filtrenin hesaplarını karşılaştır hangisi mantıklı gelirse onu seçersin. her ikisine de belli filtre malzemelerini alacaksın.

Elimde yok sipariş vereceğim juenden bi bakalım butcemize gore sececegim. silis kumu 800 grlik almak istemiyorum başka sitelerden bulabilirsem onu da, çok mantiksiz aslında başka seçeneklerin de olması gerek. Bir kafa motoru ısıtıcı ve silis alacağım o zaman

25 kg vitasand dak78 silis kum diye arat. Dak78 ürünün vitasand kodu. 25 kg paketide var. Ben bundan koymuştum.

gittigidiyor ile sanalpazarda satılıyor 25 kg.

Evet oradaki ilanlarda da verdiğim kodu yazınca çıkar.

mailto:/vitasand-dak78-silis-kum-25kg-cuval-urun2319.html
http://www.uludagpetshop.com/DAK78-Silis-Kum-25kg-Cuval,PR-698.html
http://www.okyanuspet.com/index.php/component/virtuemart/akvaryum/kumlar-ve-cakllar/vitasand-dak78-silis-kum-25kg-cuval-ueruen-kodu--vk-056-detail
mailto:/vitasand-silis-kum-25-kg---dak78-5C59565B.asp
http://www.sanalpazar.com/Dak78-Silis-Kum-25kg-Cuval__isp10417813
http://www.sanalpazar.com/Dak78-25li-Silis-Kum__isp10417552

Firmaları bilmem ama bunları buldum. Bu arada standart 25kg poşetli olup olmadığını da sor. Açık yada başka poşette göndermesinler.

Geri