Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

dış filtreler büyük akvaryumlarda her zaman randımanlı çalışır. aynı şekilde akvaryuma gelirsek büyük olması sebebiyle elde veya camcıda yaptırmak olmaz en iyisini akvaryum imalatçıları bilir. sağlam olması açısından paradan ödün veriyoruz. çünkü açılma olması durumunda olan su eve boşalırsa oluşacak zarar muazzam olacaktır.

120*60*50 olursa rodajlı 10 mm cam uygun olur. Ancak 120*60*60 olursa 12 mm rodajlı cam gerekir. Ben 120*50*60 akvaryumu 12 mm rodajlı camdan yaptırıyorum.

Elde yapma derseniz hiç yapamayacağım maalesef çünkü akvaryum petsoplarda satılıyor sadece fiyatları haketmedigi halde çok yüksek ki 300 litre bi akvaryum amasya da piyasada yok :) camcı 250 lira fiyat çıkardı 8 mm rodajsız camdan 100 50 50 yi tek ihtimal evde yapmam yine evde yapan birinden öneri aldım hemen büyükten başlama dedi şimdi 80 50 50 için cam kestireceğiz becerebilirsem büyütürüm. Kendi tasarımını yapmak zevkli olacak kuru alan için

enes amasyada olman sebebiyle imalatçı bulman sorun. şehirlerarası pahalıya gelir. o zaman yapacaksan akvaryumun iç köşelerinden alt birleşme noktalarından 3 cm genişliğinde ve camların uzunluğunda aynı cetvel gibi olacak. aynı camdan yani cam kalınlığından kestirip siliconla yapıştırman gerekli buna kayıt diyoruz. cam kenarlarının desteğini artırır. bir tanede üst köşelerden yapılacak. bunu şöyle düşün tablonun çerçevesi gibi ama akvaryumun iç kısım köşelerini komple dolanacak.

Bunun gibi mi?

Ekli dosyalar

• 28846602ev2.jpg
    28846602ev2.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 54

evet aynen böyle olacak bunlar akvaryum camında hangi kalınlıkları kullandıysan o kalınlıkta olmalı. yalnız orada kayıt ve kuşak tam tersi olacak yazıları yanlış yere koymuşlar.

burada yapımı hakkında görsel var.
http://www.youtube.com/watch?v=6L1M_Y7_8wo

akvaryumun görselliği güzel olsun dersen plastik ince tablo çerçevelerinden dış kısımlarına (alt ve üst çerçeve) silicon ile yapıştırma da yapabilirsin. videodaki eleman alüminyum köşebent atmış mesela.

Akvaryumun uzun yan camlarina paralel olana kayit
Kisa yan camlarina paralel olana kusak denir o ustte ortada da olabilir, kuru alani nasil yapacaksiniz ona gore kusak sayisini belirleyin ustte, kayitlar ayni zamanda da kuru alani tasiyacak

Kuru alanı akvaryumu üstüne yapacağım kuşaklar kuru alanı taşıyacak o zaman

Kuru alanı yan camlara taşıtırsan daha sağlam olur.
Üste kayıt kuşak atmana bu ebattaki akvaryumda gerek yok. Neredeyse kareye yakın.

Kuru alan için 35x52 bir tane taban camı, iki tane 35x35 yan cam, bir tane 30x52 arka cam, bir tane 30x40 rampa camı, iki tane 30x11 kuru alan rampa ve yan duvarlar arası giriş camı, ayrıca açılı kesilecek iki rampa altı destek kulakları ve yaparsan rampayı giriş camlarına bağlayan iki perde cam.

Anladım bu şekilde yapacağım o zaman kuru alan sizinki gibi olacak :) şimdi farkettim bu yapacağım şimdikinin 3 katından büyük olacak bana biraz küçük gibi gelmişti iyi idare eder bir süre bu 200 litre suyu da tam kapasite kullanacagiz

Bundaki yan camlar akvaryum kenarından sarkacak ve akvaryuma yanlardan tutunmuş olacak. Cem in kuru alan gibi. Bende şimdi yaptırdığımı bu sistem yaptırıyorum. Ancak çerçeve olmayacak. Arka cam sarkmayacağı içinde ileri geri kaydırabileceksin. Sadece iki camın birbirine sürtmemesi için araya gelecek kuru alan camının altına ince birer pleksi çubuk yapıştır derim. Bilgisayardan açınca sana alttaki rampa destek camlarınıda ölçülü çizerim.

kuru alan direk ana camlara binmeli ki dikeyde akvaryum tabanından yani yerden destek alsın. ikincisi kuru alanın tabanı 8 mm camdan yan camlar 6 mm camdan olacak. rampa ve emrenin dediği desteklerde 6 mm.

Rampa alt destek camları;

mailto:/ZNV680.jpg

Bu destek camlar disinda benim 120 likte kullandigim sey farkli biraz: kusagi ortaya attirttim ve rampayi onun ustune dayadim

Rampa kuşakta stres yapmasın Ali Sarp.

Bugün gittim sordum 100.50.50 te karar verdim adam ben çok akvaryum sattım buna 8 mm yeter dedi akvaryum camlarına rodaj önermiyormuş yanlardan cam alanı küçüldüğü için taşlayacak kayıt da yapacağım 80 lira fiyat çıkardı ana camlara, kuru alan camları harıç onlar 3 mm camdan olacak 20 TL tutar kuru alanda 10 lira akvaryum silikonu 110 tlye halledeceğim inş

Benim hayvanlara dayandiyse birsey olmaz herhalde abi hemde bende kuru alan kayitlarin ustunde ayaklarla duruyor gerci cam kalinligi idealin ustunde biliyorsun

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

enes1907' Alıntı:
Bugün gittim sordum 100.50.50 te karar verdim adam ben çok akvaryum sattım buna 8 mm yeter dedi akvaryum camlarına rodaj önermiyormuş yanlardan cam alanı küçüldüğü için taşlayacak kayıt da yapacağım 80 lira fiyat çıkardı ana camlara, kuru alan camları harıç onlar 3 mm camdan olacak 20 TL tutar kuru alanda 10 lira akvaryum silikonu 110 tlye halledeceğim inş

Cam kalınlığı 1 mm olması gerekenden fazla, yeterli olur. Ancak 3 mm kuru alan camını hayvan gençken dahi kırabilir.

Bi boy büyüğü 4 mm veya 6 mm olacak o zaman

Açık piyasa olduğu için fiyatlar çok değişiyor bi camcida 175 TL dedi diğerinde 80

6 mm altı riskli olur. Özellikle ömürlük olacağı için.

Geri