Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

resim net değil ama büyük olasılıkla dişi.

Petshopta bu kadar çekebildim. Benimkiker de dişi galiba

En büyük
mailto:/34q79cj.jpgmailto:/nlpqvd.jpgmailto:/i5dmib.jpg

Cinsiyeti nedir? Kuyruğunu çekemedim.

Ortanca (hasta olan)

mailto:/ev1gkh.jpg
mailto:/10mvofn.jpg
mailto:/n3rss6.jpgmailto:/259lr10.jpg

en alt resimdeki erkek. üstteki dişi.

Tırnaklar çok kısa değil mi? Alt bağasına bakarak mı anladınız?

Kaplumbağanın boyu kaç cm Enes? Hayvan dişi sanırım ama kesin bilgi için kuyruğu alttan ve ön ayak tırnaklarının resmini çeker misin? Erkeklerde kuyruk uzun ve kalındır, anüs kuyruk kökünden uzaktır. Ön ayak tırnakları uzundur. Dişilerde kuyruk ince ve kısadır, anüs kuyruk köküne yakındır. Ön ayak tırnakları kısa ve aynı boydadır.

Ben önceki sayfada kalmışım :)
Resimlerdeki tüm kaplumbağalar dişi ancak şu ısıtıcıya tutunan başka hayvansa kuyruğu alttan ve ön ayak tırnaklarını detaylı tekrar ekler misin?

Petshoptaki hariç 2 hayvan var. Isıtıcıya tutunan ile arka ve ön tırnaklarıni çekmeye çalıstigim hayvan aynı alışamadılar tam hemen içeri çekiyorlar ellerini :) kuyrukları alttan çekmek için çok uğraştım ama imkanı yok onu çekebilsem daha kolay anlaşılacak galiba.

Büyük olan 16 ortanca dediğim hasta olan (bu hasta ismi onda hep kalacak gibi) 14.5 cm

AEK' Alıntı:
enes1907' Alıntı:
cem' Alıntı:
enes yemi günaşırı ver belli bir zaman aralığında olmasına gerek yok. öncelik yemesinde gerekirse her yarım saatte bir.

O zaman bugün vermemek mi gerekiyordu? Yarın vereyim mi bugün az yedi?

Şimdi vermeyi denedim yarıyo bölünmüş şekilde attıgim 6-7 tane sticki afiyetle yedi fakat söyle bir sorun var ağzının önündeki o sert doku çok zayıf galiba sera sticki parçalayamıyor ya direk yutuyor ya da defalarca ağzına alıp bırakıp yumuşatarak yiyor.

Hepsi yutarak yem yer ama çizgililer sanırım uzun bıynu ve dokayısıyla yemek borusu sebebiyle daha ufak parçalar halinde yutuyor. Aynı boydaki resin tek hamlede yuttuğu balığı 2-3 parçaya bölüp veriyorum. Aksi halde parça parça ediyor.

başak' Alıntı:
AEK' Alıntı:
Hayvan 10-12 cm olana kadar cinsiyet belli olmaz. Bu boyada akvaryum büyük olursa çabuk boy atar. Bu boya gelince sahiplenme yöntemi ile alabilirsin. Dişi-erkek arasında da anlaşmazlıklar olabiliyor. Örneğin benim 2 ergen erkek dişisiz ve hiç kavga etmedi. Yavrudan beri beraberler.

Bilmiyorum ki çok kararsızım Muhittin sıkılıyor falan diye bir tane daha almak istiyorum. Yoksa buranın şartlarında 1 tane bana yeter ama Muhittin sıkılıyor mudur yani yanına bir arkadaş ya da eş istiyor mudur ?

Bunlar yalnız yaşamaya müsait hayvanlar. Sıkılma olmaz. Dar alanda oldukları için ne kadar az hayvan o kadar huzur.

O zaman almama gerek yok Muhittin in hayatını kolaylaştıracak şeylerle uğraşıyım :)

anlaşma durumları olduğu taktirde iki hayvan bir hayvandan iyidir. tek hayvan olması halinde bulunduğu akvaryum içinde sistemin güzel bir hale getirilmesi hayvanın sıkılmasını önleyecektir. tek olduğu için biraz daha ilgi ister. alınacak her hayvan maliyeti artıracaktır. eğer imkanlar yeterli değil ise yapılacak masraf tek hayvana yönelik harcamalara gitmelidir. iki hayvan olup ekipman ve gerekli malzemelerin yetersiz olmasındansa tek hayvan ve tam malzeme olması her zaman iyidir.

Enes bey 13 uncu sayfadaki her hayvan disi
12. sayfadaki hayvanin arkadan kuyrugunu ve on ayagini cekin ama zaten bu hayvanlar disi ve cok buyuyecek size suan bile 400-450 litre su hacmi lazim esasen yani bence bunu saglamaya calismak daha iyi olacak

Sağolun enes diyebilirsiniz sorun yok. Veteriner teşhis koydu ayrılmalılar diye büyük olan orada kalir diye düşünüyorum eğer bir akvaryum daha yaptırirsak ki tedavinin bitmesine 5 gun kaldı acil birşeyler yapmamız gerekiyor 80-100 lt küvetimiz var belki onun ekipmanlarını hazırlayıp ona alacağım ya da büyük tek seferlik bi akvaryum yapmayı düşünüyorum 120 50 60 camları alıp evde kuracağım ailecek yaparız 10 mm cam alacağız. Yaz olduğu için balkonda bakabilirmiyim küçük bir süre icın

Bu hayvanlar kavga mi ediyor anlamadim yok degilse bu hayvana o teshisi koyan veterinere pek guvenmeyin soyliyim bu iki hayvan 130*60*60 akvaryum yaptirabilirsiniz kayit kusak oldu mu 10 mm gider (uste kuru alan olacak omurluk icin)
Akvaryumu balkona mi koyacaksiniz anlayamadim onu ?

Akvaryumu değil kuveti bi süreliğine dısari koyabilirmiyiz demiştim kavga etmiyorlar hasta olan diğeri yanına yaklaştığı zaman kabuğuna çekiliyor ürkekleşiyor üstünde bi baskınlik kurmuş

Anladim isirmalarda oluyordur en iyisi ayirma olacak
Oneri olcum iki adet 105*55*55 akvaryum
Kuveti disari koyabilirsiniz tabi isiticida icinde olmak sartiyla ama havayi bilmem degisebilir oda elektrik faturasina etki yapar
Kuveti nasil disariya koyacaksiniz :)

Hasta olan hayvanlar büyükte olsa diğerleri tarafından dışlanırlar. Uyumlu biçimde yaşasalarda içgüdüsel olarak zayıf olana baskı kurma meyilleri vardır.

En sıcak zamanda dahi rüzgar esintisi olabilir bu risklidir. Bizim baktığımız hayvanların bünyesi doğal ortamdakilere göre zayıftır. Suya güneş vursa haddinden fazla ısınır esinti olsa hayvan üşür. Balkon camekanlı ise olabilir.

Büyük akvaryumlarda kayıt atılması şarttır. Bunu iyi ayarlamak gerekir.

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

cem' Alıntı:
Hasta olan hayvanlar büyükte olsa diğerleri tarafından dışlanırlar. Uyumlu biçimde yaşasalarda içgüdüsel olarak zayıf olana baskı kurma meyilleri vardır.

En sıcak zamanda dahi rüzgar esintisi olabilir bu risklidir. Bizim baktığımız hayvanların bünyesi doğal ortamdakilere göre zayıftır. Suya güneş vursa haddinden fazla ısınır esinti olsa hayvan üşür. Balkon camekanlı ise olabilir.

Büyük akvaryumlarda kayıt atılması şarttır. Bunu iyi ayarlamak gerekir.

Ayırmayın mı diyorsunuz ? Bir erkek bulmak istiyorum ama petshoptaki de dişiyse bu biraz zor. Birkaç aylığına belki lazım olabilir ama olmazsa şimdiki akvaryumda 3 kaplumbağa bir süre idare edebilirler. Fark edilmemiş olabilir 16 cm büyük kaplumbağamla 3,5 cm ölüm fanusundan aldığım kaplumbağa aynı akvaryumda yaşıyor şimdi yem yemede aldıği darbeler haricinde bi problemi yok. Camları kestirebilirsek 1 hafta içinde iyi olur bakalım bi

Alisarp' Alıntı:
Anladim isirmalarda oluyordur en iyisi ayirma olacak
Oneri olcum iki adet 105*55*55 akvaryum
Kuveti disari koyabilirsiniz tabi isiticida icinde olmak sartiyla ama havayi bilmem degisebilir oda elektrik faturasina etki yapar
Kuveti nasil disariya koyacaksiniz :)

Bi tanesi için 300 litre fazla değil mi ben onu iki tanesi için yapmayı düşünüyorum? Küvet plastik.

Erkek olsa bile asla almayin dedigim hacimlerle bu iki kaplumbagaya en iyi sekilde bakin derim ben

İltihaplı durumdan dolayı bir süre iyileşene kadar ayrı durabilirler. Ama boy farkları çok aynı akvaryumlarda olmaları halinde özellikle yem zamanları dikkat etmek gerekecek.

300'lük akvaryum cam üstü kuru alan ile 250 lt civarı su alır bu da iki hayvan için yeterlidir. İlerde daha büyük akvaryuma geçerim dersen üçüncüyü alabilirsin. Veya küçüğü sahiplendirip diğerini alabilirsin. Bir erkek bir dişide karşılaşılacak sıkıntı iki dişiden fazla olacaktır.

Küvet çocuk küveti sanırım. Bunu aynı oda da pencere önüne yakın koyabilirsin. Hayvan düzelene kadar orada durabilir.

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

cem' Alıntı:
İltihaplı durumdan dolayı bir süre iyileşene kadar ayrı durabilirler. Ama boy farkları çok aynı akvaryumlarda olmaları halinde özellikle yem zamanları dikkat etmek gerekecek.

300'lük akvaryum cam üstü kuru alan ile 250 lt civarı su alır bu da iki hayvan için yeterlidir. İlerde daha büyük akvaryuma geçerim dersen üçüncüyü alabilirsin. Veya küçüğü sahiplendirip diğerini alabilirsin. Bir erkek bir dişide karşılaşılacak sıkıntı iki dişiden fazla olacaktır.

Küvet çocuk küveti sanırım. Bunu aynı oda da pencere önüne yakın koyabilirsin. Hayvan düzelene kadar orada durabilir.

Kuru alanı üste yapıp tam kapasite yapmak istiyorum şimdi planım şöyle 120- 60-50 bi akvaryum yaptırayım anlayabilirler de büyük ve ortancayı oraya alır ilerde de erişkin bi erkek alıp yumurtlayabilirim. Şimdiki akvaryumda da küçük kaplumbağa durur eğer anlaşamazlarsa da büyük veya ortancayı buraya alırım kaplumbağaları mı tanıtmak gerecek anlaşilan karıştırılabiliyor

Otomatik düzeltme çok canımı sıkıyor anlasabilirlerse yazmak istemiştim

Bir erkek ve bir dişide neden daha fazla sorun çıkar?

120*60*60 daha iyi olur. Eğer bu ölçülerde yaptırırsan.

Erkek sürekli çiftleşmek isteyecek. Dişi iseerkeği beğenmeyecek veya yumurtlama süreci içinde olacağı için bunalacak. Kısaca iş bir erkek veya bir dişi ile bitmiyor. Dişinin çiftleşme konusunda erkeği de beğenmesi ve istemesi gerekli. Hayvanlarda doğal seleksiyon kaliteli genleri devam ettirmeye yöneliktir.

Teldeki otomatik düzeltmeyi iptal et enes o çok illet bir şey ben iptal edip kurtardım.

Evet iptal ettim şimdi, biraz hesap yaptım 10 mm rodajlı camın metrekare fiyatı 50 TL ise 145tl kuru alan normal rodajsız camdan 15 tlye gelir dersek 160 tlye akvaryumu kurtarıyoruz el yapımı dış filtreler işe yarar mı

Geri