Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!AEK' Alıntı:enes1907' Alıntı:cem' Alıntı:enes yemi günaşırı ver belli bir zaman aralığında olmasına gerek yok. öncelik yemesinde gerekirse her yarım saatte bir.
O zaman bugün vermemek mi gerekiyordu? Yarın vereyim mi bugün az yedi?
Şimdi vermeyi denedim yarıyo bölünmüş şekilde attıgim 6-7 tane sticki afiyetle yedi fakat söyle bir sorun var ağzının önündeki o sert doku çok zayıf galiba sera sticki parçalayamıyor ya direk yutuyor ya da defalarca ağzına alıp bırakıp yumuşatarak yiyor.
Hepsi yutarak yem yer ama çizgililer sanırım uzun bıynu ve dokayısıyla yemek borusu sebebiyle daha ufak parçalar halinde yutuyor. Aynı boydaki resin tek hamlede yuttuğu balığı 2-3 parçaya bölüp veriyorum. Aksi halde parça parça ediyor.
başak' Alıntı:AEK' Alıntı:Hayvan 10-12 cm olana kadar cinsiyet belli olmaz. Bu boyada akvaryum büyük olursa çabuk boy atar. Bu boya gelince sahiplenme yöntemi ile alabilirsin. Dişi-erkek arasında da anlaşmazlıklar olabiliyor. Örneğin benim 2 ergen erkek dişisiz ve hiç kavga etmedi. Yavrudan beri beraberler.
Bilmiyorum ki çok kararsızım Muhittin sıkılıyor falan diye bir tane daha almak istiyorum. Yoksa buranın şartlarında 1 tane bana yeter ama Muhittin sıkılıyor mudur yani yanına bir arkadaş ya da eş istiyor mudur ?
Bunlar yalnız yaşamaya müsait hayvanlar. Sıkılma olmaz. Dar alanda oldukları için ne kadar az hayvan o kadar huzur.
cem' Alıntı:Hasta olan hayvanlar büyükte olsa diğerleri tarafından dışlanırlar. Uyumlu biçimde yaşasalarda içgüdüsel olarak zayıf olana baskı kurma meyilleri vardır.
En sıcak zamanda dahi rüzgar esintisi olabilir bu risklidir. Bizim baktığımız hayvanların bünyesi doğal ortamdakilere göre zayıftır. Suya güneş vursa haddinden fazla ısınır esinti olsa hayvan üşür. Balkon camekanlı ise olabilir.
Büyük akvaryumlarda kayıt atılması şarttır. Bunu iyi ayarlamak gerekir.
Alisarp' Alıntı:Anladim isirmalarda oluyordur en iyisi ayirma olacak
Oneri olcum iki adet 105*55*55 akvaryum
Kuveti disari koyabilirsiniz tabi isiticida icinde olmak sartiyla ama havayi bilmem degisebilir oda elektrik faturasina etki yapar
Kuveti nasil disariya koyacaksiniz
cem' Alıntı:İltihaplı durumdan dolayı bir süre iyileşene kadar ayrı durabilirler. Ama boy farkları çok aynı akvaryumlarda olmaları halinde özellikle yem zamanları dikkat etmek gerekecek.
300'lük akvaryum cam üstü kuru alan ile 250 lt civarı su alır bu da iki hayvan için yeterlidir. İlerde daha büyük akvaryuma geçerim dersen üçüncüyü alabilirsin. Veya küçüğü sahiplendirip diğerini alabilirsin. Bir erkek bir dişide karşılaşılacak sıkıntı iki dişiden fazla olacaktır.
Küvet çocuk küveti sanırım. Bunu aynı oda da pencere önüne yakın koyabilirsin. Hayvan düzelene kadar orada durabilir.