Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

Zaten 12mm olunca dogrudan rodaj oluyor oyuzden direk 10mm rodajli en mantiklisi

bu normal camcı sanırım ancak taşlama yapar. rodaj hak getire.

Ona dikkat etmemisim abi ama bu akvaryum rodajsiz olmaz 10 mm olsa rodajli olucak olmuyosa 12 mm lazim ondada rodaj zorunlu cunku insanlar taslayamiyor duzgun olarak kim olursa

O kadar kolay değil yani yapmak? Parça parça halletmek olmazmı ilk önce tabanın üstüne 2 yan parça, kuruduktan sonra da diğer2 parçayı. Silikon iyi olduktan sonra ayrılmaz bence. 80 lira ışcilik çok fazla rodajsız evet

Kenarlarına da sabit durması için çapraz bur şekilde tahta kalın çubuk falan koyulabilir kururken

Rodaj için zorunlu demeleri tavsiyede kaçınılmazlığı belirtmek. Aksi halde rodajsız camıda taşlayıp birleştiren olabilir. Ancak kendi işine gölge düşer.

hepsi aynı anda yapıştırılıp üstünden bant çekilir. parça parça olmaz aynı anda olmalı ki yan camlar birbirlerini desteklesin. ve o şekilde en az 1 hafta hareket ettirilmeden beklenir. ben tam sertleşsin diye iki hafta belki geçkin beklemiştim.

80 tl işçilik pahalı değil. taşımada içindeyse bedava bile.

AEK' Alıntı:
Rodaj için zorunlu demeleri tavsiyede kaçınılmazlığı belirtmek. Aksi halde rodajsız camıda taşlayıp birleştiren olabilir. Ancak kendi işine gölge düşer.

Bu rodaj nedir Ali Sarp'ın yazısını okudum ama anlayamadım 1 2 aya kadar 100 lt'lik yeni akvaryum alıcam ona göre alim. Emre senin akvaryumundaki kuru alanı sen özel mi yaptırdın yoksa internetten falan bulabiliyor muyuz ??

camın kesildiği bölgeyi makine ile pürüzsüz traşlama tekniğidir. bu sayede birleştirilirken arada boşluk ve pürüz olmaz. camlar tam baskı ile kenetlenir. dış kısımda kalan uçlarda el teması olursa kesmez. düz elle taşlamada cam düz inmez. arada boşluk kalır. buda hava alacağı için siliconun daha çabuk sertleşmesine ve ömrünün kısa olmasına neden olur.

Biz MAS'a yaptirdik akvaryumlari kuru alanda dahil
Rodaj camlarin makineyle tamamen duzgunlestirilmesidir bunun yapilmasinin nedeni silikonun yuzeye tamamen deymesi yani hicbir hava boslugunun kalmamasidir en basitinden bunun alternatifi olarak iyi bir ustaya elle de taslatilabilir

Teşekkürler bu konuya dikkat ederek alıcam akvaryumu :)

Alisarp' Alıntı:
Biz MAS'a yaptirdik akvaryumlari kuru alanda dahil
Rodaj camlarin makineyle tamamen duzgunlestirilmesidir bunun yapilmasinin nedeni silikonun yuzeye tamamen deymesi yani hicbir hava boslugunun kalmamasidir en basitinden bunun alternatifi olarak iyi bir ustaya elle de taslatilabilir

Yıllar önce beslediğim kaplumbağalarim için yaşlı bir camciya yaptırırken kendi yapmıştı bu taşlama işini. Elle. Gayet sağlam birsey olmuştu

Başak, sen uygun cam kalınlığında akvaryum alırsan sana bizim kuru alanları nasıl yaptıracağını anlatırız, böylece usta bir camcıya yaptırırsın. Cam ölçülerini de veririz. Ancak bunun için gereken iki nokta var. Alacağın yada yaptıracağın akvaryumun cam kalınlığı önerilen yani uygun olan kalınlıktan 2 mm kalın olsunki üstten gelecek yükün stresini kaldırsın. Diğer konuda çerçeve olmasınki yukarı yapılacak kuru alanı oturtalım.

İlker, ne kadar hassas yaparsa yapsın fabrikasyon rodajın yapışması ile kesinlikle bir değil.

AEK' Alıntı:
Başak, sen uygun cam kalınlığında akvaryum alırsan sana bizim kuru alanları nasıl yaptıracağını anlatırız, böylece usta bir camcıya yaptırırsın. Cam ölçülerini de veririz. Ancak bunun için gereken iki nokta var. Alacağın yada yaptıracağın akvaryumun cam kalınlığı önerilen yani uygun olan kalınlıktan 2 mm kalın olsunki üstten gelecek yükün stresini kaldırsın. Diğer konuda çerçeve olmasınki yukarı yapılacak kuru alanı oturtalım.

İlker, ne kadar hassas yaparsa yapsın fabrikasyon rodajın yapışması ile kesinlikle bir değil.

yani abi kesinlikle :smile:

Kaplumbağam yem yemeye başladı bugün eve geldiğimde 10-15 gammarus verdim tabi hepsini bir anda değil baktım yiyor biraz daha attım kafa hacminin yarısı kadar gammarusu iştahla yedi. Bundan sonra daha hızlı bi şekilde iyileşir inşallah. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim şimdi 3. kez antibiyotik verilecek daha 7 gün var.

Hadi bakalım, iyileştiğini göreceğiz inşallah.

AEK' Alıntı:

Bugün Mas Akvaryumu aradım da 200 lt akvaryuma 590 dediler artı 150 kargo 740 ben o paraya alasını yaptırırım yani mesele kesinlikle para değil de şimdi çalışmıyorum o yüzden bu masrafın altına giremem bizim evde 10 yıl önce aldığımız 100 ltlik akvaryum maşallah daha duruyo hiç bi sıkıntı olmadı hatta ben yıkarken camı çatlattım :) babam yaptırdı ona rağmen sağlam bunu düşününce buradan almamın bi sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Bana tam ölçüleri yazarsanız ben ona göre hangi camcı daha iyi yapar neye yapar diye araştırmaya başlamak istiyorum.

100*50*50 çok ideal olur. 10 mm rodajlı cam kullanıp alta dolaplı üste kuru alanlı bir sistemi sor istersen Başak. Kuru alanı nasıl yaptıracağını ölçü uygunsa tarif edeceğim.

AEK' Alıntı:
Hadi bakalım, iyileştiğini göreceğiz inşallah.

İnşallah birde su üstünde bir tarafın yatık durması normal bir şey mi? Yeni gözlemlerim yana yatık duruyor?

Bir cigere daha cok iltihap dolunca oluyor, antibiyotige devam

Geri