Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Tamam uygulayacağım sağalun o zaman 10 damla ağız çevresine damlatsam anca 4 girer herhalde.

Yutma durumuna göre ayarlarsın. Arada bir her yemde ver iştah açılıp yerse yeme dört damla yaparsın

Yemiyor yem verince hemen başını çeviriyor. Yemi süt içindet eğitmenin bir zararı mı var?

Otomatik düzeltme yapmış pardon süt içinde eritmenin.

Sutteki laktoz sindirimlerine zararlı olabilir. Beslenmedeki genel mantığın büyük kısmını dogalarinda tuketmediklerini vermemek oluşturuyor.

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

Konuyu baştan sona okudum, geçmiş olsun.

Hayvan net olarak akciğer enfeksiyonu. Alttaki kırmızılık ve diğer belirtiler buna işaret ediyor. Bu boyda hayvana en iyi tedavi antibiyotik iğnesi. Bunu yapacak veteriner hekim yoksa antibiyotik tedavisi uygulanmalı. Dikkatimden kaçmış olabilir ama gentagut verilmiyor değil mi? Onun faydası olacağını sanmam.

içinde gentamisin var emre düşük oranlı olduğu için bunu önerdim. bu hayvanların tedavisinde ağırlıklı kullanılan antibiyotik gentamisin.

Genta veriyorum yüzde 0,03 gentamisin var ama ağzından 1 damla anca giriyor kaplumbağanın boyu 14 cm veterinerler var anlarım diyorlar ama önceki kaplumbağamd hayvan öldü göz damlası kullan dedi bizde bilmeyerek kortizonlu damla kullandık tamamen kapandı gözleri bunun için buradakilere pek güvenmiyorum sizin talimatlarınızla biyere varabilirim. Nefes alış verişleri normal değil hırıltılı ayrıca ters dönme sorunu da oldu ters dönüyor düzeltmek için hiç cabalamıyor

Veteriiner olmayinca cem abi antibiyotik onermek zorunda kaliyor bu hastaliga karsi dedigim gibi ama bundan yuksek dozu bizim soylememiz dogru mu bilmiyorum hayvanin olumune sebep olmakta kotu olur sonucta

Biliyorum gentamisin kullanmak daha iyi ama gentaguttaki bu boyda hayvana tesir etmeyebilir.

Ters dönme varsa durum kötü. O halde genta 40 mg ampul alıp 6'lı kartuş halinde sanırım. Ampulü kırıp 1 ml'lik şırıngaya çektikten sonra günde bir defa yeme iki damla uygulanabilir ama hayvan yem yemiyormuş.

Diğer seçenek 1-1.5 litre suya 0.5 ml ( şırınganın yarısını ) boşalt. Hayvanı içine koy 12 saat deniyor ama 6 saati geçkin dursun ısıtıcı olmayacağı için hayvan üşümesin. Bunu hergün bu şekilde uygularsın. Kap üstüne ısıtma lambasını da koy ama fazla yakın olmasın.

İş bitince akvaryuma alırsın. Akvaryum suyu 30 derece olsun. Kaba alacağın suyu akvaryumdan koyacaksın. Böylece hayvanı kaba aldığında adaptasyon sorunu yaşamayacak bunu hergün yeni su ve ilaçla uygulayacaksın

Bi eczaneye uğrayayım o zaman, ısıtma lambasının başından hiç ayrılmıyor kupkuru olmuş suya koydum iki tur attı sonra tekrar yerinin başına.

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

cem' Alıntı:
Ters dönme varsa durum kötü. O halde genta 40 mg ampul alıp 6'lı kartuş halinde sanırım. Ampulü kırıp 1 ml'lik şırıngaya çektikten sonra günde bir defa yeme iki damla uygulanabilir ama hayvan yem yemiyormuş.

Diğer seçenek 1-1.5 litre suya 0.5 ml ( şırınganın yarısını ) boşalt. Hayvanı içine koy 12 saat deniyor ama 6 saati geçkin dursun ısıtıcı olmayacağı için hayvan üşümesin. Bunu hergün bu şekilde uygularsın. Kap üstüne ısıtma lambasını da koy ama fazla yakın olmasın.

İş bitince akvaryuma alırsın. Akvaryum suyu 30 derece olsun. Kaba alacağın suyu akvaryumdan koyacaksın. Böylece hayvanı kaba aldığında adaptasyon sorunu yaşamayacak bunu hergün yeni su ve ilaçla uygulayacaksın

Bunun en kolay uygulanışı gece vermek olur Cem. Yani 12 saat suya uygulama. Gece hayvan kuru alana çıkmayacak, yani su içerisinde uyuyacak. Ancak sorun olmaması için sudayken başını kaldırdığında nefes alacak şekilde su seviyesi olmalıki hayvan bitkin düşüp yüzemeyip boğulmasın. Gündüz 12 saatte temiz suda ve kuru alanı ile rahatça durur.

Ben gece 1.5 litre suya 5 ml genta döküyorum o zaman ? Sabah da alırım 12 saat sonra akvaryuma koyarım koyacağım kapta kuru alan olsun mu taş kullanarak yapabilirim.

0.5 ml pardon

Evet 0.5 ml. Bu veteriner hekim önerisi oran. Senin kaplumbağa büyük olduğuna göre bunu uygulaman daha sağlıklı olur. Yem denemelerine de devam.

Sabah kuru alan ve ısıtma lambası olsun. Gece kuru alan olmasın, ancak ısıtıcı olmalı. Su oranını artırıp hayvanın kabuğu komple içeride olacak şekilde ısıtıcı ile ayarlama yap Enes.

Lamba ile olmaz hayvan uyku uyuyamaz. Kalorifer yanına koyup kaloriferi yanar bırak. Hatta diğerinin ısıtıcıyı buna al bence. Antibiyotik işe tam yarasın.

Karantina durumları için en azından bir saklama kabı ve ısıtıcı hepimizde olmalı.

Evet ama düşünemedim ihtiyaç olacağını. Bir veteriner bulduk bakabileceğini söylüyor yarın ona götüreceğim ıgne yapacakmış bakalım durum iyi olur inş

Oyle dozajini bilmeden igne yapmasin olmadi oradan buraya yazin yada onceden sorun cem abi bir baksin derim

iğne yapacaksa arka ayak ön kısmından yani diz bölgesinden yapacak. reaksiyon gösterip şişerse bu şekilde ayağını kullanma olanağı olur. iğne yaparken dikkat et bu şekilde olmalı. inşallah anlıyordur olmazsa bunu vildan hanımı arayarak sorabilir. arkadaşlar numarasını biliyorlardı. hangi antibiyotik ve dozajını ondan öğrenebilir.

Geri