Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

http://www.petospher.com/iletisim.html

Vildan hanımın klinik iletişimi.

Veterinere götürdük 10 günlük tedavi verdi. Tetradox antibiyotik verdi kabuğunun iki parmak üstüne kadar su doldurduk antibiyotiği küçük akvaryumumuza ( suyun içinde erittikten sonra) boşalttık. Sarı bi antibiyotik suyun içi sarı şuan duruyor 33 dereceye ayarlı ısıtıcı aldık gözündeki enfeksiyona gentagut verdi 2 damla gözüne 6 saatlik tedavi 6 saat sonra büyük akvaryuma alacağız. Bakalım nasıl olacak

göz damlası vardı sende zaten. tetradox'u ne dozajda vereceğini söyledi mi ? çok kaçırma tetradox güçlü antibiyotiktir. su yüksekliği, suda durduğunda kafasını dikleştirip su üstüne çıkarabilecek kadar olsun. nefesi alıp kafayı suya sokar yine. iyi bakalım neticeyi görelim. böylesi daha iyi iğnede dozaj ayarı zor oluyor.

mailto:/30iuuc8.jpg
mailto:/wbrmkk.jpg
mailto:/30rp4zs.jpg

mailto:/k9vv42.jpg
mailto:/2s1sx0w.jpg
mailto:/2ibe1bl.jpg

Son durumlar. Akvaryum küçük derseniz daha büyük plastik kap mevcut. 10 gün bunda idare edemez hasta olsa bile diye düşünüyorum.

cem' Alıntı:
göz damlası vardı sende zaten. tetradox'u ne dozajda vereceğini söyledi mi ? çok kaçırma tetradox güçlü antibiyotiktir. su yüksekliği, suda durduğunda kafasını dikleştirip su üstüne çıkarabilecek kadar olsun. nefesi alıp kafayı suya sokar yine. iyi bakalım neticeyi görelim. böylesi daha iyi iğnede dozaj ayarı zor oluyor.

Tetradox hakkında net bir şey soylemedi kabuğunu 1 parmak geçene kadar doldur 1 kapsülü boşalt dedi ayrıca bendeki gentayi da değistirmemi söyledi kapak açıldıktan sonra 5 günlü ömürleri varmış çok şaşırtıcı geldi bana. Sağolun ilgileriniz için.

enes bu resimlerin olduğu sayfada. IMG kod for forums yazan yazının altındaki kutucuktaki yazıyı kopyalayıp burdaki mesajına yapıştır. yorumu yolladığında resim otomatik açılır.

Geçmiş olsun. Uygulamayı hekimin belirlemesi iyi oldu.

cem' Alıntı:
enes bu resimlerin olduğu sayfada. IMG kod for forums yazan yazının altındaki kutucuktaki yazıyı kopyalayıp burdaki mesajına yapıştır. yorumu yolladığında resim otomatik açılır.

Öğrendiğim iyi oldu bundan sonra yaparım. Akvaryumda falan bir problem varmı 6 saat dolduktan sonra bundan büyük 20 litrelik plastik kaba geçmeyi düşünüyorum

AEK' Alıntı:

Sağolun, benim 1 haftadır ismini çok duymama rağmen teşhis edemedığim hastalıği veterinerin teşhis etmesi 2 dakika sürdü.

Adinida yazarsaniz bilgili veterinerler konusuna ekleyelim

Tabiki Abdullah Döner ama klinikte çalışmıyor Amasya Tarım ve Köyişlerine bağli Veterinerlik kurumunda çalışıyor

kap olur enes. şimdilik fazla drin suda olmasın ama su ısıları denk olsun. eğer tek ısıtıcın varsa ilaçlı sudan ısıtıcıyı 5. saatte çıkarıp kaba koy o bir saatte diğer suda ısınmış olur. ama fişten çektikten sonra soğumasını bekle öyle çıkar camı çatlamasın.

Isıtıcı aldım bugün küçük akvaryuma taktığım yeni aldığımdı ama aciliyetten ucuz bişey aldık. Alan dar olunca durgunlaştı hayvan.

biraz sıkıntı çekecek artık sonrasında düzelecek inşallah.

enes1907' Alıntı:
cem' Alıntı:

Öğrendiğim iyi oldu bundan sonra yaparım. Akvaryumda falan bir problem varmı 6 saat dolduktan sonra bundan büyük 20 litrelik plastik kaba geçmeyi düşünüyorum

AEK' Alıntı:

Sağolun, benim 1 haftadır ismini çok duymama rağmen teşhis edemedığim hastalıği veterinerin teşhis etmesi 2 dakika sürdü.

Akciğer enfeksiyonu belliydide tedaviyi hekimin vermesi daha iyi oldu. En azından veteriner hayvana ya iğne yapar yada uygun dozu ayarlar.
Şu aşamada önereceğim tedavi dışındaki akvaryum suyuda çok farklı olmasın en azından 29 derece olsun. Yüksek ısı farkı olmasın iki su arasında.

Durgun olması daha iyi. Hayvan sıkışıklıkta debelenmesin. Antibiyotikte durgunluğa sebep olmuştur.
Umarım kısa zamanda toparlar. Geçmiş olsun.

"Akvaryuma geri koyma başka bir kapta bak" dedi veteriner antibiyotik için 33 derece sıcaklık gerekiyormuş. Plastik kaba aldım gece, biraz daha geniş. Zaten tedavi bittikten sonra da geri koymamamı söyledi. Camları kestirip kendimiz evde yapmayı düşünüyoruz.

33 derece olmali dogru da digerine diyecek birseyim yok gercekten...

Cam masrafı 100 lira işçilik 80 lira dedi bize 180 TL 100 60 60 lık akvaryum için onun yerine uygun silikonu alırsak neden yapamayız ki. Kuru alan gerçi acemiliğimizden biraz kötü oldu biz yaptık.

o ölçülerde rodajlı 10 mm ; rodajsız 11-12 mm kalınlığında cam olmalı. akvaryum kuru alanla bir değildir. özellikle büyük ise iyi yapılmazsa dağılır o kadar su eve dolar. bu göz önüne alındığında işçilik ücreti bir şey değil. adam rodajsız yapacak büyük ihtimal. alt ve üst çerçeve kenarlarından kayıtta atılacak. gerekirse ortadan bir tane de kuşak.

hayvanı koyduğun kap ufaksa akvaryuma alabilirsin. büyükse durabilir. hekimin endişesi su ısı farkından dolayı hayvanın üşümesi ordan oraya sürüklenecek hayvan. iyileşmesi için olumlu etkenlerden biriside strese girmemesi.

Üste kuru alan ve rampa durumu kuşak için iyi düşünülüp hesaplanmalı. Gerekirse ortadan tek yerine merkezden uzak iki kuşakta olabilir.

Geri