Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

AEK' Alıntı:
100*50*50 çok ideal olur. 10 mm rodajlı cam kullanıp alta dolaplı üste kuru alanlı bir sistemi sor istersen Başak. Kuru alanı nasıl yaptıracağını ölçü uygunsa tarif edeceğim.

Akvaryumla ilgili pek bilgim yok bu ölçü 200 lt lik oluyosa uygundur . 1 tane kaplumbağam var ama bi tane daha alıcam sıkılmasın Muhittin ona göre yazarsak sevinirim :)

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

Sosyal hayvanlar degiller ben ve aslinda imkani olan herkes zaten 1 hayvan 1 litreyi az bulur yani 200 litre tek hayvan icin iyi olur, birde anlasamama ihtimalleri var
1 dm kup 1 litredir yani 100.50.50/1000 formulu litreyi verir

enes yem yemesi güzel. sadece gammarus değil stick yemlerdende ver. bir kaç gün 2 kafa hacmi kadar ver bünyesi kuvvetlenip beslensin. ciğerindeki sorun devam ediyor kürek kemiği ciğere baskı yapıp acıttığı için o ayağı tam randımanlı kullanmak istemez. bu da dengeyi sağlayamadığı için yatık vaziyette durmasına neden olur. ciğerdeki iltihabı attıkça düzelecektir. elinde mineral yem veya vitamin damla varsa bu hafta herhangi birinden iki kez ver. birbirinden uzak günlerde olsunlar. damla varsa stick yeme bir damla mineral yemi 5 adet ver. antibiyotikten önce olsun.

Başak, verdiğim ölçü tek hayvan içindi. İki hayvan olacaksa 120*50*60 yada 100*60*60 olmalı.

Emre hangisi daha iyi olursa onu yaptırim siz daha iyi bilirsiniz sonuçta kuru alanı falan da hesabederek ölçü veriyorsan mükemmel olur :)

Alisarp' Alıntı:
Sosyal hayvanlar degiller ben ve aslinda imkani olan herkes zaten 1 hayvan 1 litreyi az bulur yani 200 litre tek hayvan icin iyi olur, birde anlasamama ihtimalleri var
1 dm kup 1 litredir yani 100.50.50/1000 formulu litreyi verir

Haklısın Ali ama ne bilim akvaryumda tek başına sıkılıyor diye düşünüyorum sonra kızgınlık dönemleri olacak yumurtlamasını istemiyorum ama doğada her hakları mevcut burada bir akvaryuma kapatıp bütün ömrünü tek başına geçirmesini istemiyorum . Bana sorarsan 1 kaplumbağa bile bana şu anda sıkıntı oluyor çünkü veteriner sıkıntısı var . Biri hasta olsa akvaryum ayırma derdi var Allah korusun bu kadar alışmışken ölme riski var ama ben Muhittin için iyi olur diye istiyorum bir de iyice büyüyünce ona denk bir kaplumbağa bulamam. Hem zaten dediğin gibi tek olsa da akvaryumu büyük olsun ona da yazık 100 litre nedir ki.

Tek hayvan için 100*50*50 en ideali. İki hayvan olup 120*50*60 yaparsan kuru alanda daha rahat olur. Tek hayvan için olanıda sorunsuz tasarlarız ama diğerinde yüzeydeki boşluk daha çok olacağı için mükemmele yaklaşırsın.

Sen net ölçüyü belirleyince sana kuru alan cam ölçülerini vereceğim.

120*50*60 olsun birde sen ikinci kaplumbağaya ne diyorsun alarak hata mı etmiş olurum sence ??

120*60*60 yapin ikinci kaplumbagayi alin derim tabiki 2 si daha iyidir yanliz muhittinin cinsiyeti belli olunca alin

Dişi olduğunu tahmin ediyorum araştırdığıma göre dişi kuyruğunda her hangi bir kalınlaşma da yok yine de daha kesinleşmiyor onu biliyorum

Bugün iştahı gitti hayvanın neden bilmiyorum 2 tane stick yedi daha dokunmuyor. Tam iyileşme sürecinde bu normal mi?

enes1907' Alıntı:
Bugün iştahı gitti hayvanın neden bilmiyorum 2 tane stick yedi daha dokunmuyor. Tam iyileşme sürecinde bu normal mi?

Hastalık ile mücadele aşamasında bu tip değişkenlikler olur. Sonuçta antibiyotikte bünyeyi yoruyor. Aslında hayvan için riskli bile ama yapılacak başka seçenek yok. Tedaviyi aynen uygula sabırla. Bir kaç güne daha iyi olabilir. Vitamin takviyesi bu esnada iyi olur.

başak' Alıntı:
120*50*60 olsun birde sen ikinci kaplumbağaya ne diyorsun alarak hata mı etmiş olurum sence ??

Aynı boyda ve ayrı cinsiyette bence ikinci hayvan uygun olur. Tabi her zaman kavga riski vardır. Bunu göze almak zorundasın. Ama genelde geniş yerde fazla sıkıntı olmaz. Senin hayvanın boyu kaç cm?

AEK' Alıntı:
enes1907' Alıntı:

Hastalık ile mücadele aşamasında bu tip değişkenlikler olur. Sonuçta antibiyotikte bünyeyi yoruyor. Aslında hayvan için riskli bile ama yapılacak başka seçenek yok. Tedaviyi aynen uygula sabırla. Bir kaç güne daha iyi olabilir. Vitamin takviyesi bu esnada iyi olur.

başak' Alıntı:

Aynı boyda ve ayrı cinsiyette bence ikinci hayvan uygun olur. Tabi her zaman kavga riski vardır. Bunu göze almak zorundasın. Ama genelde geniş yerde fazla sıkıntı olmaz. Senin hayvanın boyu kaç cm?

6 cm. Akvaryumu belki daha da büyük yaptırırım iyi bir yer var eğer orası yaparım derse daha büyüğünü de yaptırıcam bu yüzden kavga etme ihtimalleri olduğunu düşünmüyorum ve hayvanlar arasında kavga ya yemekten ya da kızgınlık döneminden ötürü olur farklı cins olursa zaten kavga etmezler ve yem yerken de sıkıntı olmazsa tamamdır bence

Hayvan 10-12 cm olana kadar cinsiyet belli olmaz. Bu boyada akvaryum büyük olursa çabuk boy atar. Bu boya gelince sahiplenme yöntemi ile alabilirsin. Dişi-erkek arasında da anlaşmazlıklar olabiliyor. Örneğin benim 2 ergen erkek dişisiz ve hiç kavga etmedi. Yavrudan beri beraberler.

enes yemi günaşırı ver belli bir zaman aralığında olmasına gerek yok. öncelik yemesinde gerekirse her yarım saatte bir.

cem' Alıntı:
enes yemi günaşırı ver belli bir zaman aralığında olmasına gerek yok. öncelik yemesinde gerekirse her yarım saatte bir.

O zaman bugün vermemek mi gerekiyordu? Yarın vereyim mi bugün az yedi?

Şimdi vermeyi denedim yarıyo bölünmüş şekilde attıgim 6-7 tane sticki afiyetle yedi fakat söyle bir sorun var ağzının önündeki o sert doku çok zayıf galiba sera sticki parçalayamıyor ya direk yutuyor ya da defalarca ağzına alıp bırakıp yumuşatarak yiyor.

orada demek istediğim öğünlere bağlı kalma özellikle ilaç uygulaması sonrası iştahsızlık görülebilir. fırsat buldukça ver yesin.

elinde uvb ampul yok sanırım. hayvana haftada iki defa bir damla deviti yeme damlatıp yedir. bir de mineral yem verirsin haftada bir içinde kalsiyum var. bu yoksa raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir onları ayırıp bu şekilde verirsin. eğer yumuşaklık varsa açığı bu şekilde kapar.

AEK' Alıntı:
Hayvan 10-12 cm olana kadar cinsiyet belli olmaz. Bu boyada akvaryum büyük olursa çabuk boy atar. Bu boya gelince sahiplenme yöntemi ile alabilirsin. Dişi-erkek arasında da anlaşmazlıklar olabiliyor. Örneğin benim 2 ergen erkek dişisiz ve hiç kavga etmedi. Yavrudan beri beraberler.

Bilmiyorum ki çok kararsızım Muhittin sıkılıyor falan diye bir tane daha almak istiyorum. Yoksa buranın şartlarında 1 tane bana yeter ama Muhittin sıkılıyor mudur yani yanına bir arkadaş ya da eş istiyor mudur ?

başak' Alıntı:
AEK' Alıntı:
enes1907' Alıntı:

başak' Alıntı:

6 cm. Akvaryumu belki daha da büyük yaptırırım iyi bir yer var eğer orası yaparım derse daha büyüğünü de yaptırıcam bu yüzden kavga etme ihtimalleri olduğunu düşünmüyorum ve hayvanlar arasında kavga ya yemekten ya da kızgınlık döneminden ötürü olur farklı cins olursa zaten kavga etmezler ve yem yerken de sıkıntı olmazsa tamamdır bence

Bu konuyu inceleyin 13 yil kavga etmeyen hayvanlari ayirmak zorunda kaldim
mailto:/forum/Konu-uzulerek-veda-ediyorum-istanbul.html

enes1907' Alıntı:
cem' Alıntı:

O zaman bugün vermemek mi gerekiyordu? Yarın vereyim mi bugün az yedi?

Şimdi vermeyi denedim yarıyo bölünmüş şekilde attıgim 6-7 tane sticki afiyetle yedi fakat söyle bir sorun var ağzının önündeki o sert doku çok zayıf galiba sera sticki parçalayamıyor ya direk yutuyor ya da defalarca ağzına alıp bırakıp yumuşatarak yiyor.

Hepsi yutarak yem yer ama çizgililer sanırım uzun bıynu ve dokayısıyla yemek borusu sebebiyle daha ufak parçalar halinde yutuyor. Aynı boydaki resin tek hamlede yuttuğu balığı 2-3 parçaya bölüp veriyorum. Aksi halde parça parça ediyor.

başak' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Bilmiyorum ki çok kararsızım Muhittin sıkılıyor falan diye bir tane daha almak istiyorum. Yoksa buranın şartlarında 1 tane bana yeter ama Muhittin sıkılıyor mudur yani yanına bir arkadaş ya da eş istiyor mudur ?

Bunlar yalnız yaşamaya müsait hayvanlar. Sıkılma olmaz. Dar alanda oldukları için ne kadar az hayvan o kadar huzur.

Artık baya baya yiyor dün bi 6-7 tane yedi şimdi de 10 tane stick vermişimdir. 5 gün kaldı tedavinin bitmesine aynı akvaryuma koyamam ayırmam gerekiyormuş yeni büyük bir tane akvaryum yaptırıp 200-250 lt petshopta gördüğüm 1-2 litre su içinde duran 20 cmlik bi kaplumbağayı almak istiyorum tabi bizimkilerin cinsiyetini öğrendikten sonra en kısa zamanda resim atarım yeni alacağım ile şimdiki iyi geçinemezse ne olacak diye düşünüyorum ama onu petshoptan alacağım.

mailto:/nbold3.jpg

Kaplumbağa bu işte

Geri