Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor :(

Veteriner ayrılmalı dedi ben şimdi ayırıp mı bakayım yoksa böyle devam mı etsin?

qizem.' Alıntı:
genta damlayi kesinlikle kullanmaya baslayin cem abi bana da onerdi 100%100 etkisini gordum umarim sizde gorursunuz ama hemen baslayin buna hic zaman kaybetmeden

ha buarada damlayi damlatmak icin elinize alip biraz boynuyla oynarsaniz sinirleniyo agzini tamamen aciyo bu sekilde damla rahat damlatiliyor ben oyle yaptim sizde deneyebilirsiniz direk agizdan alindiginda etkisi daha fazla oluyor

Sağol ama benimki elime aldığım anda kafa kol bacak ne varsa kabuğuna çekiyor reptilni bile zor döküyorum ağzına çekingen biraz.elimle biraz bastırsam acar mı ?

Cvp: Kaplumbağam ölüyor :(

mailto:/30iuuc8.jpg
mailto:/30iuuc8.jpg
mailto:/wbrmkk.jpg
mailto:/wbrmkk.jpg
mailto:/30rp4zs.jpg
mailto:/30rp4zs.jpg

yem yemiyor ise dik tutup ağız çevresinde gezdir yutabileceğini yutsun.

ayırmana gerek yok akvaryumda ısıtıcı var. diğerinde üşür. suya iki damla metilen damlat 3 günde bir olsun.

Enjektörle ağzını açıp sıvı besin verdim gözünde de şişme var ağzına ve gözüne genta damlattım. Isıtıcı lamba pazartesiye kaldı veterinere de götürebilirim iyiye gitmezse kaplumbağadan anlayan veteriner de yok ki

mailto:/2dqki12.jpg.
mailto:/2u7bq68.jpg

Eski bir ampul evden buldum kullanabilir miyim gücü çok yüksek

Normalde mat olanlari tercih ediyoruz ama olamaz diyemem yanliz mesafe cok mesafeyi arttirip zeminde 30 dereceyi olcunce uygundur zeminde bir 15 dk dursun derece

bi dene yine elini boyun cevresinde gezdir sinirlenmesi icin cok hafif bastirabilirsin fakat abartmadan cok hafif olmazsa da cem abinin dedigi gibi agiz etrafina sur umarim etki eder zaten cok kisa sure icinde etkisini gosteriyo toparlaniyo hemen. ben gozlerne teramisinle basladim onunda cok etkisi gordum gozlerini hafif acmaya baslayinca genta damlaya basladim gozler acilinca hareketlenmeye basliyor yavas yavas

Cvp: RE: Kaplumbağam ölüyor :(

Alisarp' Alıntı:
Normalde mat olanlari tercih ediyoruz ama olamaz diyemem yanliz mesafe cok mesafeyi arttirip zeminde 30 dereceyi olcunce uygundur zeminde bir 15 dk dursun derece

230 v yazıyor ben bile 5 dk ilgilendim gözlerim rahatsızlandı onun için çıkardım şimdi termometre oda sıcaklığıyla aynı gösteriyor ama çok durmadı zaten lamba mandallı değil onun için bu kadar oluyor mesafe en fazla belki altına bir şey koyarım ama düsebilir . yine koyayim mi?

qizem.' Alıntı:
bi dene yine elini boyun cevresinde gezdir sinirlenmesi icin cok hafif bastirabilirsin fakat abartmadan cok hafif olmazsa da cem abinin dedigi gibi agiz etrafina sur umarim etki eder zaten cok kisa sure icinde etkisini gosteriyo toparlaniyo hemen. ben gozlerne teramisinle basladim onunda cok etkisi gordum gozlerini hafif acmaya baslayinca genta damlaya basladim gozler acilinca hareketlenmeye basliyor yavas yavas

Ağzını açıp genta ve sıvı besin verdim hiç almamış burnundan yavaş yavaş çıkarttı hepsini

qizem.' Alıntı:

Ağzını açıp genta ve sıvı besin verdim hiç almamış burnundan yavaş yavaş çıkarttı hepsini

Agiza besin verirken bastirmak degil pamuk cubuguyla basinin alt tarafindaki bosluga dokunun sadece

O onemli degil ampulunuz kac watt ona gore soyleyeyim kaldirmalimisiniz
Derece var mi ?

Volt gerilim yani voltaj birimidir
Watt ise guc birimidir yani volt carpi amper
En basitinden ikiside farkli seyler lambaniz 40-60 watt arasiysa uygundur

mailto:/2laao29.jpg

Yükseklik uygun mu? 60 w ampul. Termometreyi havaya mı tutacağim zemine mi?

Bana iyi gibi geldi ama kontrol de edin yinede mutlaka
Dereceyi zemine koyacaksiniz 15-20 dk bekleyin 30 derece cikiyorasa uygundur

Ampul 60 watt ise uygun. Lambada max 60 W kaldırıyorsa kullanabilirsin. Altına kitap gibi bir şey koyarak lambayı yükseltebilirsin ama dikkat et akvaryuma düşmesin açısını sağlam ayarla. Kuru alana kibrit kutusu koyup dereceyi üstüne yatır. Hayvan kuru alanda durduğunda kabuğun alacağı ısıyı öğrenirsin.

Şırınga yerine dediğim pipeti bulabilirsen kullan. Şırıngada tazyiği ayarlayamazsan ciğerlerine kaçırırsın

Şırıngayla zor oluyor evet pipetle denerim ama ağzını elime aldığımda kesinlikle açmıyor bıraktığında ise sonuna kadar açıyor ve hırıltılı hırıltılı nefes alıyor hapşurduğunu da duydum akciğer enfeksiyonu mu?

Akciğer enfeksiyonu ise genta tedavi için yeterli olur mu? ayrıca yem yemediği için ben ağzına sıvı veriyorum yemi süt içinde eritip. Anlayabilecek veteriner de yokki

Yemi su icinde eritin
Hastalik hangi devrede bilmiyorum belki dozaji arttirmak gerekecek bu konuda veteriner yoksa cem abi yardimci oluyor

Evet kesinlikle yardımcı oluyor. Maalesef derece demin kırıldı elim ıslaktı kaydı düştü sıcaklığı bilmiyorum. İnş 30 civarıdır. Hepsi 2-3 saattir neredeyse hiç ayrılmadılar lambanın altından. Sevdiler

Mazallah mayisipta kavrulmasinlar buarada lamba 7-18 arasi yanacak zamanlayici var koctasta falan onlarla sabitleyin isterseniz

Derecw demekki kalitesizmis yarin ilk isiniz seranin sari ince cam dereceleri var ondan almak olsun benim danalar bilen kiramiyor

Gerci cem abi size vitamin yaninda antibiyotik onermisti degil mi ?

Bakalım petshoplarda bulabilirsem, o kadar sıcak değil merak etmeyin ama kapatacağım şimdi

Lambayı saat 20:00'ye kadar açık bırak. Gentayı günlük 4 damlaya çıkar. Bu düşük dozajlı gentamisin ihtiva eder. Çarşamba gününe durumuna bakıp dozajı konuşuruz.

Geri