Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda yeme sorunu

Doğal ortamlarında sonbahara doğru yağ depolamaya başlarlar. Olduğundan fazla yerler. 22 derece itibariyle metabolizmaları kışa hazırlık sürecine doğru ilerler. Kendilerine uygun bir yer ararlar. Bu mağara gibi bir yer yada kuru yaprakların altında bir yer olur. Kar yağdığında üstlerini kapar. Ortalama 10 derece civarı bir ısıda bahara kadar uyurlar.

Biz bu durumu karşılayamıyoruz. Sürekli sabit ısıda su ve kuru alan sebebiyle kış uykusuna yatma gereği duymazlar. Bu sebeple doğal ortamda yaşayan hayvanlardan daha hızlı büyürler. Temiz ortamda baktığımız için sağlıklı olurlar. Diğer taraftan steril ortamda baktığımız için zor şartlara karşı bünyeleri zayıftır.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını kullanın kış uykusuna yatırmayın. Yeterli beslenmediği için sebep bu olabilir.
Anladım yıllarca öyle yapıyorduk belki yazın ve bazen çok yemesinin sebebi bu olabilir akvaryumu hazırlayıp belli bir süre sonra durumunu yazarım teşekkürler

Doğal ortamlarında sonbahara doğru yağ depolamaya başlarlar. Olduğundan fazla yerler. 22 derece itibariyle metabolizmaları kışa hazırlık sürecine doğru ilerler. Kendilerine uygun bir yer ararlar. Bu mağara gibi bir yer yada kuru yaprakların altında bir yer olur. Kar yağdığında üstlerini kapar. Ortalama 10 derece civarı bir ısıda bahara kadar uyurlar.

Biz bu durumu karşılayamıyoruz. Sürekli sabit ısıda su ve kuru alan sebebiyle kış uykusuna yatma gereği duymazlar. Bu sebeple doğal ortamda yaşayan hayvanlardan daha hızlı büyürler. Temiz ortamda baktığımız için sağlıklı olurlar. Diğer taraftan steril ortamda baktığımız için zor şartlara karşı bünyeleri zayıftır.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını kullanın kış uykusuna yatırmayın. Yeterli beslenmediği için sebep bu olabilir.
Merhabalar dediklerinizi okulda olduğumdan yapamadım ama öncesinde yemleri almıştım daml demiştiniz onlar olmamıştı gözünün yanındaki boşluk devam ediyor hala bir de kaplumbağanda hörgüç varmış ben doğal olduğunu sanıyordum meğersem değilmiş çok protein içerikli verdiğim içinmiş balık tavuk ve yemler veriyordum çncesi hörgüçü çok ciddi mi ne yapılabilir bir de altında böyle beyaz noktalar ve kızarıklar var nedeni nedir ( uvb hala koyamadığım için güneşe çıkarmaya özen gösteriyorum bir de yazın da gerekli değil mi balkonda akvaryumu hep ama )

Merhabalar dediklerinizi okulda olduğumdan yapamadım ama öncesinde yemleri almıştım daml demiştiniz onlar olmamıştı gözünün yanındaki boşluk devam ediyor hala bir de kaplumbağanda hörgüç varmış ben doğal olduğunu sanıyordum meğersem değilmiş çok protein içerikli verdiğim içinmiş balık tavuk ve yemler veriyordum çncesi hörgüçü çok ciddi mi ne yapılabilir bir de altında böyle beyaz noktalar ve kızarıklar var nedeni nedir ( uvb hala koyamadığım için güneşe çıkarmaya özen gösteriyorum bir de yazın da gerekli değil mi balkonda akvaryumu hep ama )

Ekli dosyalar

• IMG_6596.jpeg
    IMG_6596.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6594.jpeg
    IMG_6594.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
Sistemde ekipmanlar tam mı? Özellikle ısıtma lambası.

Hayvanda aşırı yoğun katman var. Bu kabuğun şekilsiz gelişimine neden olmuş.

Bunun için D vitamini uygulamak gerekiyor. Devit marka şişe damla alın bunu haftada iki defa uygulayın. En az 30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Altbağa plakalarını attı mı?

Yemler ne marka yem dışı verdikleriniz neler?
Şu an kabuk boyu kaç cm.

Sistemde ekipmanlar tam mı? Özellikle ısıtma lambası.

Hayvanda aşırı yoğun katman var. Bu kabuğun şekilsiz gelişimine neden olmuş.

Bunun için D vitamini uygulamak gerekiyor. Devit marka şişe damla alın bunu haftada iki defa uygulayın. En az 30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Altbağa plakalarını attı mı?

Yemler ne marka yem dışı verdikleriniz neler?
Şu an kabuk boyu kaç cm.
Isıtma lambası var tutacak yok onları sipariş vericem bir de çimli kuru alan alıcam filtre ve ısıtma daha marka araştırıyorum
Alt kabuklarını genelde atıyor ama şimdi atmadı
Kabuk boyu 17 cm
Yem dışında bir iki yıl önce arada peynir ve yumurta beyazı veriyordum… bıraktım tabi
A vitamini eksik diye de trendyoldan takviye aldım

Ekli dosyalar

• IMG_6620.jpeg
    IMG_6620.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6617.jpeg
    IMG_6617.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6618.jpeg
    IMG_6618.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6619.jpeg
    IMG_6619.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_6621.png
    IMG_6621.png
    392 KB · Görüntüleme: 5
Gammarus ufak kacaktır. Onu açık aldıysanız direk atın. Yerine dajana gammarus sticks yemi, tropical dried fish, tropical crickets yada tropical meal worms yemlerinden birini alın.

İlk yem tropical biorept W yeme benziyor. Ona iştahı yoksa sera carnivor yemi alın. Bu gerekli vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar.

RaffyP yeme alternatif omega one adult turtle sticks yemi alabilirsiniz.

Ahm yemi yiyorsa devam edin. Yoksa tetra reptomin alın.

Başka bir sıkıntısı var mı hayvanın?

Çimli kuru alan uygun değil. Pvc paspas kullanın.

Gammarus ufak kacaktır. Onu açık aldıysanız direk atın. Yerine dajana gammarus sticks yemi, tropical dried fish, tropical crickets yada tropical meal worms yemlerinden birini alın.

İlk yem tropical biorept W yeme benziyor. Ona iştahı yoksa sera carnivor yemi alın. Bu gerekli vitamin ve mineral ihtiyacını karşılar.

Çimli kuru alan uygun değil. Pvc paspa

Çimli kuru alan uygun değil. Pvc paspas kullanın.
Hörgücü var o sıkıntı olcak derecede değil değil mi bir de gözü dediğiniz yemlerle damla ve lamba ile düzelir değil mi umarım o da risk oluşturmuyordur bunların dışında nadiren ağzından böyle ses çıktığı oluyor sert bişi ısırmış gibi ama sık olmuyor bir de bazen kuyruğunu sıkıyor sevdiğimde de yapıyor arada
Bunlar var sadece çok teşekkür ederim

Geri