Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda yeme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Naru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuru alan ayakları da dahil kuru yerde olmalı. Hayvan alana çıktığında oturur dolayısıyla su olursa altbağası da su içinde olacaktır.

Sistemde ekipmanlar tam mı? Özellikle ısıtma lambası.

Hayvanda aşırı yoğun katman var. Bu kabuğun şekilsiz gelişimine neden olmuş.

Bunun için D vitamini uygulamak gerekiyor. Devit marka şişe damla alın bunu haftada iki defa uygulayın. En az 30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Altbağa plakalarını attı mı?

Yemler ne marka yem dışı verdikleriniz neler?
Şu an kabuk boyu kaç cm.
Merhaba ağzının hemen altında böyle bir şey çıkmış nedir tam olarak

Ekli dosyalar

• IMG_1329.jpeg
    IMG_1329.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1326.jpeg
    IMG_1326.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 24
Suda gözükmüyor su dışında net bir resim çekip atın

Hayvan bir yere vurmuş. Genelde çene ve burun üzerindeki kızarıklıklar alandan hızlı indiğinde karşı cama çarpmadan dolayı olur. Yalnız bunda ufak bir yırtılma da mevcut hayvan o kesinin olacağı bir yere vurmuş. Rampa köşesi, sivri yada keskin bir dekor, kaya gibi birşeye vurmuş.

Hayvan bir yere vurmuş. Genelde çene ve burun üzerindeki kızarıklıklar alandan hızlı indiğinde karşı cama çarpmadan dolayı olur. Yalnız bunda ufak bir yırtılma da mevcut hayvan o kesinin olacağı bir yere vurmuş. Rampa köşesi, sivri yada keskin bir dekor, kaya gibi birşeye vurmuş.
Anladım ciddi bir şey değil değil mi rampası vardı kenarlara çarptı galiba cama da çarpmış olabilir

Elinizde varsa bir kereliğine o bölgeyi kurutup baticon yada tentürdüotu kulak pamuğu ile sürüp 30 dakika kuru yerde bekletin.

Ciddi bir durum gözükmüyor.

Elinizde varsa bir kereliğine o bölgeyi kurutup baticon yada tentürdüotu kulak pamuğu ile sürüp 30 dakika kuru yerde bekletin.

Ciddi bir durum gözükmüyor.
Merhaba kaplumbağamda böyle beyaz noktalar vardı sonra gözlemleyince yavaşça arttığını fark ettim mantar mı ya da başka bir şey mi ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• IMG_3780.webp
    IMG_3780.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
Isıtıcı lamba olarak 52W veya 42W halojen ampul kullanıyoruz.
Detaylı bilgi için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Bunları bulabildim sadece iyi midir

Ekli dosyalar

• IMG_5443.webp
    IMG_5443.webp
    59.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_5442.webp
    IMG_5442.webp
    58.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_5441.webp
    IMG_5441.webp
    61.2 KB · Görüntüleme: 4
1. ve 3. resimdekiler LED ampul. Isı yaymayacağı için işimize yaramaz. 2. resimdeki ise reflektörlü ampul. Bunlarda da ışık ve ısının çok şiddetli gelme ihtimali var.

Bizim standart olarak kullandığımız ampul tipi linkteki gibi:

İnternet fiyatları geçen yıldan bu yana en az 3 katına çıktı maalesef. Bulunduğunuz bölgedeki elektrikçileri dolaşın, belki hala bu tip ampul satan bir dükkana rastlarsınız.

1 ve 3 rustik dediğimiz ampul bunlar dekor amaçlı yeterince ısı vermez.

2 numara farklı duya sahip ve 50 watt olduğu için bu modeller yüksek ısı verir.

Klasik akkor 40-60 watt armut ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Piyasaya bakın nette abartı fiyatlara satılıyor.

1. ve 3. resimdekiler LED ampul. Isı yaymayacağı için işimize yaramaz. 2. resimdeki ise reflektörlü ampul. Bunlarda da ışık ve ısının çok şiddetli gelme ihtimali var.

Bizim standart olarak kullandığımız ampul tipi linkteki gibi:

İnternet fiyatları geçen yıldan bu yana en az 3 katına çıktı maalesef. Bulunduğunuz bölgedeki elektrikçileri dolaşın, belki hala bu tip ampul satan bir dükkana rastlarsınız.
Tamamdır linktekinleri alabilirim çok teşekkür ederim

Klasik akkor 40-60 watt armut ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Piyasaya bakın nette abartı fiyatlara satılıyor.
Anladım tekrardan teşekkürler

Abi merhaba tekrardan bir sorum olucaktı. Sabah uyandığımda kaplumbağama bakınca arkasında bunu gördüm başta taş sandım ama yumuşak bişiydi ve ikisi de aynı kokuyordu böyle birwz farklı bi koku veterinere gittim ama veteriner yoktu ordaki kız mesaj attı ve sadece dişi olduğunu yumurtladığını söyledi ama yıllardır ben görmedim kimse görmedi kalıntılarını görmüş olurdum ve bir kaç gündür davranışı garipti ayaklarını kuyruğa doğru itiyor böyle ayakları titriyordu ve çok fazla evin içerisinde dolaşıp duruyordu az uyuyordu dedim bir şeyden rahatsız ya da kızgınlık döneminde Erkek olup da başka bir şeyi mi var yoksa dişi miydi hep yumurtlasa illa fark ederdim diye düşünüyorum kalıntıları olurdu
Bir de eğer dişiyse neden bu kadar geç yumurtladı ve yumurtası çürük oldu uvb eksiği vardı kaplumbağamda hörgücü var yumurtlamasını da mı etkiledi

Ekli dosyalar

• IMG_8062.webp
    IMG_8062.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_8066.webp
    IMG_8066.webp
    499.6 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_8063.webp
    IMG_8063.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1
Geri