Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız suya kendini birakiyor

Bi de kaplumbagamizin buyume hızı nasıl gelişecek, ne kadar sürede 7 cm olabilir, yasadigimiz bu durumdan kızım da çok etkilendi hala atlatamadı desem yeridir, bu kaplumbağamız için çok tedirgin ve sürekli ya bisey olursa diye endişeli 😔
Ekipmanlar tam ise hastalık yoksa, yuzecek alanıda genişse 1 senede 15olabilir.

Hayvan ufak diye biliyorum. Small olan bir süre idare edebilir. Ufak hayvanı taşır. Tabi mıknatıslarin da bir ömrü ve gucu var. Satin almadan once sorun miknatislari saglam mi diye

Daha sonra camdan kuru alan yapacaksınız zaten herhalde.
Evet şu an sizin dediğiniz şekilde akvaryuma bıraktık diğer kaplumbağamızı rahatladı plastik kaptan gelince ama hemen kuru alan tedarik etmek gerekiyor, Cem Bey in dediği diğer markadan satan bir bayi biliyorsanız ondan da alabilirim o da çok mantıklı bir çözüm, ayaklari zemine basiyor yukseltilebiliyor

Evet şu an sizin dediğiniz şekilde akvaryuma bıraktık diğer kaplumbağamızı rahatladı plastik kaptan gelince ama hemen kuru alan tedarik etmek gerekiyor, Cem Bey in dediği diğer markadan satan bir bayi biliyorsanız ondan da alabilirim o da çok mantıklı bir çözüm, ayaklari zemine basiyor yukseltilebiliyor
O yurt dışında olur. Aliexpress veya amazonda.

Eger mıknatısları saglam ise turtle. Bank yavru hayvanı taşır.

Mıknatıslı cam silme aparatından bir arkadaşımız kuru alan yapmıştı cok saglam taşıyordu

O yurt dışında olur. Aliexpress veya amazonda.

Eger mıknatısları saglam ise turtle. Bank yavru hayvanı taşır.

Mıknatıslı cam silme aparatından bir arkadaşımız kuru alan yapmıştı cok saglam taşıyordu
BigTron Kaplumbağa Platformu, Yüzer Kaplumbağa İskelesi Dikdörtgen Terrapin Rıhtım PU Köpük Akvaryum Şamandıra Dekorasyon Bask Teras Tırmanmak Brezilyalı Kaplumbağa
https://amzn.eu/d/b6ILnSp

Sürüngenler Yüzer, Rampa Merdivenli Kaplumbağa Basking Platformu, Sürüngen Kaplumbağa Kurbağa PlayTerrace Basking Yüzer
https://amzn.eu/d/4w3Wq6j

UPKOCH Gerçekçi Kaplumbağa Güneşlenme Platformu Reçine Kaplumbağa Dinlenme Terası Tırmanma Rampası Sürüngenler Için Yüzen Ada
https://amzn.eu/d/8zYcnRp

Amazon’da baktıklarımıza benzer bunları bulabildim

BigTron Kaplumbağa Platformu, Yüzer Kaplumbağa İskelesi Dikdörtgen Terrapin Rıhtım PU Köpük Akvaryum Şamandıra Dekorasyon Bask Teras Tırmanmak Brezilyalı Kaplumbağa
https://amzn.eu/d/b6ILnSp

Sürüngenler Yüzer, Rampa Merdivenli Kaplumbağa Basking Platformu, Sürüngen Kaplumbağa Kurbağa PlayTerrace Basking Yüzer
https://amzn.eu/d/4w3Wq6j

UPKOCH Gerçekçi Kaplumbağa Güneşlenme Platformu Reçine Kaplumbağa Dinlenme Terası Tırmanma Rampası Sürüngenler Için Yüzen Ada
https://amzn.eu/d/8zYcnRp

Amazon’da baktıklarımıza benzer bunları bulabildim
Admin sanırım 2. Olandan bahsediyor

Siz camdan yaptirin kafa rahat olsun benim gözümde bu taşın ve sizin önceden koyduğunuz taş aynı bu Exo terralarda turtle banklarda normal taştan farkı ne hijyenik olmasimi isitmalimi normal taş buda

Bide altında dura dura alt kabuk göbek ona göre şekil alır taş yani sonuçta düz bir zemin değil

Siz camdan yaptirin kafa rahat olsun benim gözümde bu taşın ve sizin önceden koyduğunuz taş aynı bu Exo terralarda turtle banklarda normal taştan farkı ne hijyenik olmasimi isitmalimi normal taş buda

Bide altında dura dura alt kabuk göbek ona göre şekil alır taş yani sonuçta düz bir zemin değil
Bugün atakanpetshop ile telefonda görüştüm, söylediğiniz gıda takviyeleri için ve kuru alan için. Sonra akvaryumun size attığım gorsellerini onlara da attim, güvenilir dediğiniz atakanpetshop da bana elimdeki taş zemini kullanabilecegimi, hatta taşı kaya tuzu ile kaynatarak temizlememi ve suya asit salinimi vermemesi adına sterilize ederek kullanabileceğimi söyledi. kesinlikle uvb lambası almam gerektiğini, ısıtıcı lambaya uvb olduktan sonra gerek kalmayacağını söyledi. Bakim ve beslenme hakkında geri kalan bilgileri de sizlerle aynı doğrultuda verdi.
Hatta bendeki taşın exoterra platformundan daha sağlıklı olabilecegini, exoterranin poliuratan ile üretildiğini söyledi.

İyice kafam karıştı gerçekten 😔

Bugün atakanpetshop ile telefonda görüştüm, söylediğiniz gıda takviyeleri için ve kuru alan için. Sonra akvaryumun size attığım gorsellerini onlara da attim, güvenilir dediğiniz atakanpetshop da bana elimdeki taş zemini kullanabilecegimi, hatta taşı kaya tuzu ile kaynatarak temizlememi ve suya asit salinimi vermemesi adına sterilize ederek kullanabileceğimi söyledi. kesinlikle uvb lambası almam gerektiğini, ısıtıcı lambaya uvb olduktan sonra gerek kalmayacağını söyledi. Bakim ve beslenme hakkında geri kalan bilgileri de sizlerle aynı doğrultuda verdi.
Hatta bendeki taşın exoterra platformundan daha sağlıklı olabilecegini, exoterranin poliuratan ile üretildiğini söyledi.

İyice kafam karıştı gerçekten 😔
Petshoptan o şekilde bilgi almayın. Onlar ne bilsin uvb nedir ısıtma lambası nedir. İyice kafanızı karıştırmışlar.

Sadece urun saglammi mıknatısı tutuyor mu gibi bilgi alın.

Exo terra 1 2 ay iş görür. Ama hemen camdan yaparim diyorsaniz camdan yapın. Hayvan ayarlarca beklemesin.

Abla ben sana yapcam kuru alan.

Malzemelerim izmirde soyledim şimdi kargoyla yollayacaklar.

Laf anlatmak yerine kendim yapıp yollasam daha kolay olur.

Bundan olur mu? Bende bundan kullanıyorum. Pprc ve polipropilen kopolimer malzeme. Suya salınım yapmaz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Uvb 8-9cm gibi kullanırsınız kışa doğru gelcek ozaman kabuk boyu denk gelir hemide o uvb denk geli
Abla ben sana yapcam kuru alan.

Malzemelerim izmirde soyledim şimdi kargoyla yollayacaklar.

Laf anlatmak yerine kendim yapıp yollasam daha kolay olur.

Bundan olur mu? Bende bundan kullanıyorum. Pprc ve polipropilen kopolimer malzeme. Suya salınım yapmaz.
IMG-20250801-WA0004.jpg
simdi camcıya gidiyorum eğer yapamazlarsa size yazayım , bizim akvaryum için bu ölçülere göre 19 cm olan ölçüyü 26,5 cm, 21 cm olan olcuyu 16 cm yapmak daha iyi olur bizim akvaryumun genişliği daha fazla, 1 - 2 saate size yazarım ☺️ destek olursanız çok sevinirim

Tamam ben çıktım şimdi cam için sizin görselleri gösterip bizim ölçüleri verecem eğer yaptıramazsam bizim ölçülerle biseyler çıkarırız birlikte
Tabi yardımcı olurum.

Cam da iyi bir seçenektir.

Ben yaparsam da yine akvaryumunuza uygun ölçülere gore yaparım.
Eve yen
Tabi yardımcı olurum.

Tabi yardımcı olurum.

@GerekliAdam Eve yeni geldim şimdi kuru alanı camdan yaptırıyorum yarın sabah teslim alacaz inşallah güzel tamamlarlar sizin çizimlerden yararlandık, ama ustaların nazından bikkinlik geldi gerçekten ufacık bir şey için bana kırk takla atlattılar, silikonu da cam silikonu değil burada okumuştum akvaryum silikonu aldım ,bulana kadar çok zorlandım ama onu da es geçmedim yani sizi bu kadar yorduktan sonra dört dörtluk yapalım istedim☺️ yemleri de kargoya verilmiş Atakanpetshop dan aldım, 28 watt halojen sarı ampul de aldım ama o mandallı lamba armatüründen bulamadım, sizin attiginiz linkte de yok, nasıl temin edebilirim acaba

Ozaman Hepsiburada falan bakın e27 seramik duy olacak kirtasiyede bakın 53w kadar kaldıracak olsun çünkü en son 53w kullanılacak

Seramik e27 duy ısıtma lambası eritmez çünkü o duy daha dayanıklı ısıtma lambası için ben bakım size link atarım

Yarinde atinda bakalım kuru alana ben size demeyi unuttum eğimli yaptırdınız demi rampayı biraz 45derece gibi açıyla

Geri