Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağayı Elden Beslemek

ya ben bugün pet shopta kocaman bişey gördüm böyle dana gibi 35 cm kesin vardı elime aldım parmağımı uzatıyım dedim tas tus ısırmaya başladı ödüm gitti ama hiç o kdr büyüğünü görmemiştim ve o kdr büyüğü tarafından ilk defa ısırıldım :D

benim ufaklıklardan sadece biri elimden yiyor o da elimimi yiyor yoksa yemimi belli değil :) henüz çok küçük olduklarından canım acımıyor , ilerde bakacağız artık...

rıfkı çok hoşsun ha tas tus ısırma deyimini ilk senden duyuyorum yani:D

rıfkı35' Alıntı:
ya ben bugün pet shopta kocaman bişey gördüm böyle dana gibi 35 cm kesin vardı elime aldım parmağımı uzatıyım dedim tas tus ısırmaya başladı ödüm gitti ama hiç o kdr büyüğünü görmemiştim ve o kdr büyüğü tarafından ilk defa ısırıldım :D

Benim ki 5cm ben ondan korkuyorum onu görsem artık gerisini sen düşün...:D

Bizim yemek vakitlerimiz de kavgaya dönüştü artık. Parmağımı ısırma derdinde, yemi falan görmüyor çoğu zaman. Şimdi 7 cm. biraz daha büyüyünce nasıl besleyeceğim onu düşünüyorum :( Kesin koparır bu benim parmağımı, ya da ben can acısıya fırlatırım onu bir tarafa. Suya düşen yemi de yemiyor :( Yok mu farklı bir besleme yöntemi? İşim çok zor bu yaratıkla :(

ben şunu deneyin derim, yemi suya atın kapulşunuzun kabuklarında tutn ama kafasına parmağınız gelmesin yandan tutun sudaki yeme yaklaştırın o zaman belki yer ama yemiyorsa zorlamayın tok olabilir.

aslında en güzel yöntem elinizle vermek bence :) kaplumbağanızın size alışmasının hatta tanımasının en iyi yolu.. ama ısırıklar gerçekten sorun olmaya başlamışsa yemi elinizde gösterip kuru alana bırakabilirsiniz.. ordan alıp suya girerek yiyceklerdir. suda yemin dağılıp suyu kirletmesini de bir ölçüde önlemiş olursunuz bu yolla.ama elinizden vermek daha güzel bence arada ısırıklar can yaksa da :)

Bende reflex oldu büyük kaplumbağa yem yiyecekken bir anda irkiliyorum hep:D

benim ufaklıklardan biri bugün elimi bir ısırdı maşallah ne güçlüymüş çenesi :) bir daha hayatta elimle yem vermem uzatır çekerim yani...

ne bu ısırık korkusu ya :) şaka bir tarafa evet gerçekten de çenesi en güçlü hayvanlardan biri kaplumbağalar..

Benim elkimle vermekten başka çarem yok... Çok acıtsa da yapmak zorundayım... Çünkü artık yem sudaye,ken hala elime uzanıyor yemi görmüyor... Anca parmağımda olacak o da kapacak ya da avucuma çıkıp üzerinde yiyecek... Arada bir kuru alana koyuyorum elimle yemin üzerini işaret ediyorum anlıyor gibi oluyor gelip alıyor...

filozof' Alıntı:
rıfkı35' Alıntı:

Benim ki 5cm ben ondan korkuyorum onu görsem artık gerisini sen düşün...:D

o 15 yaşındaymış ve el uzatınce direk kapmaya çalışıyor yakalayamassan geri çekilip tas tus sesler çıkarıyor hakikaten :)

Ben 24 yaşında bi tane gördüm leğenin içinde.. Abim yaşında kaplumbağa die saygısızlık edip elime almadım yaşına hürmeten uzaktan izledim :p

benim gofret sizinkilere bakacak olursak çok kibar.asla yem yerken elimi ısırmaz.ancak yemsiz elimi uzatırsam kızıyor ve ısırıyor.o da çok can yakmıyor ama alışmasın diye yapmıyorum.yem elimden kaçtı mı asla görmüyor.illa elimden yiyecek.avucumda nasıl vericem?

hala avucumda nasıl vereceğimi bulamadım.gofret görmüyor suda olmayınca.suda oluncada yem avucumdan gidiyor :D

RE: Kaplumbağayı Elden Beslemek

Benim leylam en kibari o zaman suya attigimda yiyor, elimde yem yokken isirmiyor ve agzi doluyken birtane daha yemeye calismiyor. Kibar leyla erkek oldugunu bileydim hic boyle yapmazdim :D

benim kaplumbağalar 3-4 senedir bende lapanın boy 7 cm. cıvığınki 5 cm. oldu ama hiç denemedim elimden yedirmeyi biraz korkuyomda :) ısırınca acıdıyomuki baktım dişleri yok gibi ama denicem alışsın aslanlarım benm çok seviyom onları ya :)

benimkiside artık elimden alıyor ve kaçmadan hatta yemi koparmak için ön ayaklarıyla parmaklarıma tutunup yemi kendine çekiyor :) muhteşem bir duygu :)

Geri