Kaplumbağanızı elinizden besleyebilmeniz için onun size alışmış olması gerekir.Bu alışma süresi
genelde yaklaşık olarak 3-4 haftadır.(Tamamen size alışması.) O süre zarfı içerisinde onu bir çok kez
beslediyseniz , ona yüzünüzü tanıttıysanız ve onu korkutmadıysanız kesinlikle size alışmış demektir.
Yapmanız gerekenleri adım adım yazıyorum.
-Yavaşça (Kaplumbağa'yı ürkütmeden elinizi 1 yem parçasıyla paludaryuma sokun.
-Sakince ve yavaşça elinizi kaplumbağanızın yakınına götürün.
-Eğer acıkmışsa tedbirli ve yavaş adımlarla yeme yaklaşacaktır.
-Eğer karnı toksa sizinle ilgilenmez.
-Siz hiç elinizi kıpırdatmadan kaplumbağanızın 2 parmağınızın arasından yemi almasını bekleyin.
-Kaplumbağanız yemi elinizden alıp hızla sizden uzaklaşacaktır.
-Yemi almaya çalışırken sizde yemi yavaşça serbest bırakın ki o da yemi alabilsin.
-Bunu böylece tekrar ederseniz artık daha emin adımlarla size yaklaşacak ve yemi aldıktan sonra
kaçmayacaktır.
-Yalnız unutmamanız gereken bir nokta var...İlk elden besleme işlemini 2 parmağınızın arasına yemi koyarak yapın.Artık kaplumbağanız size iyice alışınca yemi avcunuzdan yedirin.
Ayrıca büyüdüğü zaman bu elinizden almalar yanlışlıkla parmağınızı da kapmalara dönebilir.Hem büyüdüğü zaman ısırırsa çok da acıtır.
Kolay gelsin...
genelde yaklaşık olarak 3-4 haftadır.(Tamamen size alışması.) O süre zarfı içerisinde onu bir çok kez
beslediyseniz , ona yüzünüzü tanıttıysanız ve onu korkutmadıysanız kesinlikle size alışmış demektir.
Yapmanız gerekenleri adım adım yazıyorum.
-Yavaşça (Kaplumbağa'yı ürkütmeden elinizi 1 yem parçasıyla paludaryuma sokun.
-Sakince ve yavaşça elinizi kaplumbağanızın yakınına götürün.
-Eğer acıkmışsa tedbirli ve yavaş adımlarla yeme yaklaşacaktır.
-Eğer karnı toksa sizinle ilgilenmez.
-Siz hiç elinizi kıpırdatmadan kaplumbağanızın 2 parmağınızın arasından yemi almasını bekleyin.
-Kaplumbağanız yemi elinizden alıp hızla sizden uzaklaşacaktır.
-Yemi almaya çalışırken sizde yemi yavaşça serbest bırakın ki o da yemi alabilsin.
-Bunu böylece tekrar ederseniz artık daha emin adımlarla size yaklaşacak ve yemi aldıktan sonra
kaçmayacaktır.
-Yalnız unutmamanız gereken bir nokta var...İlk elden besleme işlemini 2 parmağınızın arasına yemi koyarak yapın.Artık kaplumbağanız size iyice alışınca yemi avcunuzdan yedirin.
Ayrıca büyüdüğü zaman bu elinizden almalar yanlışlıkla parmağınızı da kapmalara dönebilir.Hem büyüdüğü zaman ısırırsa çok da acıtır.
Kolay gelsin...