Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı genç kaplumbağam 7 aydır kış uykusunda yardım edin.

Ağızını böyle açıp kapıyor video ekledim ama galiba çalışmayacak izin verilen bir uzantı değilmiş.
Ağızını böyle açıp kapıyor video ekledim ama galiba çalışmayacak izin verilen bir uzantı değilmiş

Evet çalışmadı farklı bir siteye yükleyip linkini atacağım.

Linki bıraktım birde eklemek isterim hayvan zorunda kalmadığı sürece hiçbir türlü hareket etmiyor en son mesajımda daha iyi olduğunu söylemiştim biliyorum galiba artık düzgünde düşünemiyorum hayvanı bu duruma düşürdüm her zorla beslediğimde bana bakışları canımı acıtıyor kim bilir belki saat geç olduğu için halsizdir...

Bugün 4 kere uyguladım ve galiba önceki yazdığım mesajlarda fazla olumluydum. Kafasını uzattığı zaman dediğiniz gibi suyada soktum.

Hayvana sizce ne oluyor hastalık gibi bi durum mu yoksa fiziksel mi?
Uzun süredir konuşuyoruz herhangi bir fikriniz var mı, veya normalde bu yedirme sürecinde ne kadar sürede kendine gelirdi siz kimsiniz nerelisiniz bilmiyorum çok şey istiyorum ama artık cidden korkuyorum her gün saatlerce bakıyorum ilgileniyorum derslerimi ailemi herkesi arka plana attım o bu duruma benim yüzümden girdi ama ben galiba çıkaramıyorum aklınızda herhangi bir soru, şüphe varsa lütfen sorun gerekirse numaramı vereyim uygunsanız arayın ne gerekiyorsa yapalım Karpuzu kaybedersek kendimi nasıl affederim aylarca oyun oynamak yerine onunla ilgilenseydim onu nasıl arka bahçemize gömeriz bilmiyorum daha bir ay önce sorumsuzluğumdan kanaryamı kaybettim bir daha yaşanırsa ne yaparım.
Uzun ve alakasız mesaj için özür dilerim kararlarımın sonuçlarıyla başa çıkamıyorum.

O hareket bir nevi dikkat çekme, akciğer enfeksiyonu ile bağıntılı değil. Bunu dikkat çekmek için yapıyor. Bunu her eline aldığında yapıyor ise yerine bırakmanı istiyor gibi bir anlam çıkarabiliriz.

Bu uygulamalar harici kendi haline bırak, dinlensin. Hayvan yeterli enerjiye sahip olmadığı için metabolizmayı yavaşlatıp tasarruf moduna geçiyor. Beslenme ile birlikte yağ depolamaya başlayınca canlanacaktır. Bu süreçte üşümemesine dikkat edersin.

Esas sorun uzun süre aç kalması buna bağlı olarak zayıflayan bünyede maraz çıkması olağan. Benim dikkatimi çeken bu kadar süre aç kalmasına rağmen hala yaşayabilmesi. Yetişkinler yağ depolar ve bu tip durumlarda oradan karşılar. Bu hayvanda yağ doku bile yok. Bununda sıkıntısı organların gerekli ihtiyacını vücudundan çekmesi. Mesela yeterli kalsiyum olmadığında kemiklerden alır, kemiğin yumuşamasının sebebi budur. Protein yeterli olmazsa kasları eritip oradan karşılar. Bu da haliyle halsizlik yapar, hareket kabiliyeti azalır.

Umudu kaybetmeyelim, hayvan bu kadar dirençli olduğuna göre kurtarma durumu var. Sen beslemeye devam et. Bir tanede kırmızı mineral yemden ekle püreye.

O hareket bir nevi dikkat çekme, akciğer enfeksiyonu ile bağıntılı değil. Bunu dikkat çekmek için yapıyor. Bunu her eline aldığında yapıyor ise yerine bırakmanı istiyor gibi bir anlam çıkarabiliriz.

Bu uygulamalar harici kendi haline bırak, dinlensin. Hayvan yeterli enerjiye sahip olmadığı için metabolizmayı yavaşlatıp tasarruf moduna geçiyor. Beslenme ile birlikte yağ depolamaya başlayınca canlanacaktır. Bu süreçte üşümemesine dikkat edersin.

Esas sorun uzun süre aç kalması buna bağlı olarak zayıflayan bünyede maraz çıkması olağan. Benim dikkatimi çeken bu kadar süre aç kalmasına rağmen hala yaşayabilmesi. Yetişkinler yağ depolar ve bu tip durumlarda oradan karşılar. Bu hayvanda yağ doku bile yok. Bununda sıkıntısı organların gerekli ihtiyacını vücudundan çekmesi. Mesela yeterli kalsiyum olmadığında kemiklerden alır, kemiğin yumuşamasının sebebi budur. Protein yeterli olmazsa kasları eritip oradan karşılar. Bu da haliyle halsizlik yapar, hareket kabiliyeti azalır.

Umudu kaybetmeyelim, hayvan bu kadar dirençli olduğuna göre kurtarma durumu var. Sen beslemeye devam et. Bir tanede kırmızı mineral yemden ekle püreye.
2 bej 1 kırmızı şeklinde 4 gün daha uyguladım günde 3 veya 4er kez olmak üzere.

Hayvan başladığımız günden daha canlı mama verirken fark edebiliyorum suda da daha hareketli fakat kendisi hala rahatsız edilmediği sürece gözleri yarım kaplı yatıyor bunu bir çok kez yazdım biliyorum yatmasını anlıyorum fakat gözleri neden yarım kapalı anlayamadım belki metabolizma ile alakalıdır cevaplarsanız sevinirim birde ters döndüğünde kendisini düzeltmeyi denemiyor bunun yorgunluk olduğunu düşünüyorum fakat ilkinin nedenini bilemiyorum...

E32B2919-D5D0-4728-A75E-9070ED152D2F.jpeg

Bu şekilde yatıyor gözünün önüne parmağımı getirirsem tepki veriyor göz bebeği küçülüyor akvaryum camından yakın durursam bana bile bakıyor.

Ağız açma konusundada uyumadığı zamanlar yapıyor elimde, yuvasında kendisi lambadan uzaklaşırken, arkadaşı rahatsız edince vb. sadece rahatsız olduğunda uyandık ve her uyanık olduğunda yapıyor yani dediğiniz doğru olabilir.

Son olarak ısı lambasından pek hoşlanmıyor kendisi kalkıp uzaklaşıyor belki ışık rahatsız ediyordur lamba 31 dereceden sıcak değil.

Herhangi bir gelişme olursa sizi bilgilendireceğim teşekkürler...

Hayvanın göz kapağı altında beyazlık gördüm bu sertleşmiş iltihaptır. Genta damla bunu yumuşatıp atmasını sağlar.

Lamba ısısı gözlerine vurduğunda göz kapaklarını kurutur ve hayvan için göz açmak azap verir sebep bu.

Sabah akşam ve hatta müsait olduğunda öğle vakitlerinde de gözünü araladığı anda gözlerine damlat içine işlesin. Pislik çıkarsa hayvan ferahlar.

Kuru alanda durduğu ara zamanlarda da temiz içme suyundan tepe hizasından damlat bu da göz kapaklarını yumuşak tutmak için.

Geri