Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtarılmış su kaplumbağası

Cvp: kurtarılmış su kaplumbağası

Sunu da eklemek istiyorum sizlerinde bana cok dedtegi oldu o kadar cok detayi varmis ki tek basima yapamazdim alisarp cem , olivapeter ve diger arkadaslar tesekkurler...

rica ederiz. kaplumbağa iyi şekilde yaşasın. bizi en fazla memnun edecek şey o. öyle kötü koşullardan alıp hayvana güzel bir ortam verdin ki esas biz teşekkür ederiz. değil gecekondu hayvan madenden saraya geçti. bize gelince daha birşey yapmadık. hayvan büyüdükçe detaylar artacak. konuları takip et. bilgini geliştirdikçe senin işinde kolaylaşacak. hayvana daha da güzel bakacaksın. hayırlı olsun.

Nİyeti olmayan kimseye yardımcı olamıyoruz ne yazık ki, o yüzden bu kişinin çabası, bizim içinde bir hayvanın daha kurtuluşu. Elinize emeğinize sağlık.
Sistemin ilk kuruluşu zahmetli oluyor ama sonrası çok zevkli olacak.
Sağlıklı uzun ömürler ...

evet akvaryumda rahat edecek inşallah...
çok eksik bilgim var boş zamanlarımda formu okuyorum zaten bol bol ...

arkadaşlar yardımlarınızı önerilerinizi ve eğer varsa tedavi önerilerinizi bekliyorum ...
kabuk rengi ,durumu çok kötü olduğu için endişelerim var...
ayrıca sudada biraz yan gibi ama düzeltebiliyor sanırım bir enfeksiyonda söz konusu....
ama ağız açma vs.. yokk iştahla problemimizde yok
sabah iki yeme deep reptivit ile verdim ama tabi suya girdiği için kaldımı bilmiyorum...

alttaki şekiller simetrik olunca dişi mi oluyordu, simetrik gibi

bu boyda cinsiyet belli olmaz. ancak kan testi belirler ama gerek yok. 2. günde bir karbonat uygulamasını yaparsın. 3 kez yeterli, alt ve üst bağanın birleştiği yanları da hayvana zarar vermeden yaparsan iyi olur. sonrasında hayvanı kendi haline bırak kendine gelsin.

hayvan yaşına göre bayağı küçük kalmış. alt bağadaki siyah gölgelenmeler çıkmış. bunlar normalde 8 cm kabuk boyu gibi belirirlerdi. ama güzel bir bakımla hastalanmazsa 1-1.5 senede normal boyuna gelir.

kabuk üstündeki mat renk en üst plakalar atılana kadar öyle kalacak. her atılan plaka ile hayvan gerçek kabuk rengine kavuşacaktır.

cem' Alıntı:
bu boyda cinsiyet belli olmaz. ancak kan testi belirler ama gerek yok. 2. günde bir karbonat uygulamasını yaparsın. 3 kez yeterli, alt ve üst bağanın birleştiği yanları da hayvana zarar vermeden yaparsan iyi olur. sonrasında hayvanı kendi haline bırak kendine gelsin.

hayvan yaşına göre bayağı küçük kalmış. alt bağadaki siyah gölgelenmeler çıkmış. bunlar normalde 8 cm kabuk boyu gibi belirirlerdi. ama güzel bir bakımla hastalanmazsa 1-1.5 senede normal boyuna gelir.

kabuk üstündeki mat renk en üst plakalar atılana kadar öyle kalacak. her atılan plaka ile hayvan gerçek kabuk rengine kavuşacaktır.

sanırım mantar söz konusu değil tuz fırçalaması da yapmıştım dün bir daha tekrarlamaya gerek yok o halde...
evet sanırım 2 yaşında falan ama çok küçük kalmış ben 5-6 cm demiştim ama 3,5-4 cm arası çok küçük kalmış
fırçalama işlemini çok yavaş yapıyorum dün tuz fırçalaması yaparken 2 pul çıktı altından yeşil geldi ama sanırım ancak 1 yılda kabuk yenilenir...
kuru alan merağı neden bilmiyorum kuru alanda fazla takılıyor üstü kuruyor bembeyaz oluyor....
umarım hastalanmadan büyütürüm sağlıklı bir kaplumbağa olur...
şu an gene esir kampı gibi bir alanda ne yazık ki dün ısıtıcı mağduru oldum biliyorsun ama hiç itirazı yok sıcak olduğu için arka ayaklarını da bir tuhaf germiş öylece dinleniyor...
artık beni tanıyor bu mümkün mü yoksa bana mı öyle geliyor ben yaklaştığımda artık kaçmak yerine beni izliyor sanırım mama peşinde :) 

mailto:/Product/mango-koku-large/JPM004204?kat=287
bu kökü alsam hemde kuru alan için kullansam olmaz mı böylece akvaryuma plastik bir şey girmemiş olur

Geri