Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar Hastalığı mı? kireç mi?

300 watt çok olur suyu dengeleyemezsiniz. Bir de yarım metreye yakın uzunlukta.
 
Foruma hoşgeldiniz.

Taşları çıkarın. Akvaryuma geçin bu kaba ölüm kabı deriz. Bunda hayvan gelişemez. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Hayvana ait orta sert diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça ve fazla bastırmadan ovalayın sonra kaba emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Sonra bir daha resmini çekin.

Hayvanın gözlerinde bir problem var mı?

Hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?

Hayvanın iştahında problem var mı?
Merhaba benim kapluşumda da aynı sorun var ek olarak göz açamama ve iştah eksikliği de mevcut neler yapabilirim
 
Kuru yerde kabuğun genel resmini önden başı dışarıda iken gözlerinin resimlerini atın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
 
kaplumbağam çok mutlu her şeyi tamamlandı. Sadece suyunu ben arıtmadan koyuyorum çeşme suyunu bekletip koymam söylendi siz ne önerirsiniz? çeşme suyu mu koyayım arıtma suyu mu?
IMG_3728.jpeg
 
birde dip çekimini haftada kaç gün yapmamı önerirsiniz?
 
Arıtma su en iyi olan. Yalnız belli oranda aktığı için petşişelerde yedeklemek iyi olur. Gerektiğinde kullanırsınız. Ben 17 tane 19'luk damacana tutuyordum.

Dip çekimi kirlilik oranına bağlı. Kiri gördüğünüzde alırsınız. Mesela dışkı görürseniz akvaryum kepçesi ile alın. Dağılmasın.

Akvaryum güzel olmuş elinize sağlık. Yalnız bahara doğru büyütmek gerekecek gibi gözüküyor.
 
Kuru alanın rampa altına mermer gibi bir taş koyup kuru alanı yükseltebilirsiniz. Alan tabanı su içinde kuru olması lazım.
 
Foruma hoşgeldiniz.

Taşları çıkarın. Akvaryuma geçin bu kaba ölüm kabı deriz. Bunda hayvan gelişemez. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Hayvana ait orta sert diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça ve fazla bastırmadan ovalayın sonra kaba emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Sonra bir daha resmini çekin.

Hayvanın gözlerinde bir problem var mı?

Hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?

Hayvanın iştahında problem var mı?
cem bey merhaba, benimde kaplumbağamın bir tanesi arka bacaklarından deri değişritiyor sanki bide kafasında tortular var gibi. bu yazıya istinaden biraz tuzla yavaşçana fırçalayıp duruladım kabuğunu ama kabukta değişritiyor sanki hiç anlamadım resimden anlaşılır mı bilmiyorum ama bir umut :) umarım birşeyi yoktur. ayrıca altıda böyle silikleşti nedense son zamanlarda. oysaki yemesi içmesi harika dolaşımıda mükemmel. valla kaplumbağa bakmak bu kadar kafa yoran bişey olcağını bilseydim hiç bu işe girişmezdim :)
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5529.jpeg
    IMG_5529.jpeg
    879.6 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_5530.jpeg
    IMG_5530.jpeg
    736.9 KB · Görüntüleme: 17
Derisine fırça değdirmeyin. Büyük parça halinde çıkmıyorsa kendi sürtünüp atar. Büyük parça halinde çıkmışsa kulak pamuğunu ıslatıp sürtün. Yada ele geliyorsa ama tırnaklarınız derisine batmasın.

Ara çizgiler genişlemiş hayvan büyüyor. Büyüyen hayvan sağlıklıdır.
 
merhaba kaplumbağamın eni 8 boyu 9,5 oldu söylediğiniz yemleri dışında yem kullanmıyorum ama doymuyor sanki kaplumbağam sanki yanında olduğumuz her zaman cama vuruyor kendini heyecanlanıyor yemi gösterdiğimizde çırpınıyor pişmiş et balık ya da yeşillik marul salatalık falan versem sağlığı açısından sıkıntı olur mu? ya da yem miktarını mı arttırsam çünkü akşamları sadece sera markasından 5 tane gammarusunu veriyorum. sabahları da üç tane markadan her gün değişmek suretiyle 4 tane yem atıyorum onların markası da (biopert-reptomin-sera temel yem) kaplumbağam doyuyor mudur yemi arttırmam veya ek yem yeşillik balık vermem gerekli mi?
 
Verdiğiniz oran hayvanın kabuk boyunun yarısı kadar hayvan için. Hayvan yeterince beslenememiş.

8 cm kabuk boyunu geçmiş. Günde tek öğüne düşeceksiniz. Her gün tek çeşit yem vereceksiniz. Stick yemden 10-12 adet, gammarustan 25 tane verin.

Hayvan 9,5 cm kabuk boyunda yakında cinsel gelişim sürecine girecek o dönem durağanlık ve iştahsızlık halleri görülebilir.

Tabana sarı silis kum alın. Atakan petshopta uygun çapta var. Gün içi eşelenip oyalansın.

Et vermeyin yemden uzaklaşır. Kılçıksız tarafından balığı 10 dakika kadar haşlayıp soğutup verin. Yada kurutulmuş yem olarak gammarus bitince tropical reptiles carnivore yemi alın. Cırcırböceğinin uzun ayaklarını koparıp verin. Bir daha gammarus almayın ufak gelir.

Haftada iki defa marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Yarım saat sonra yemediğini sudan alın.
 
tamamdır teşekkür ederim. durağan döneme girerse herhangi bir şey yapmam lazım mı? ve kabuk boyunu geçtikçe yemlerin miktarını arttırmam gerekli mi?
 
Birşey yapmanıza gerek yok. Hormonlar aktifleşecek organlar gelişecek bu değişikliklere bağlı hayvan tanımlayamadığı için durgunlaşacak. Erkekler cinsel gelişim sonrası istemsiz cinsel organını bir süre çıkarır. Dişilerde gelişimin tamamlanması yani üremenin aktifleşmesi boş yumurta atma ile başlar. Yalnız çiftleşmeye hazır olduğu zaman yumurtanın 3 cm civarı olduğu noktadır. Her sene bir yada iki kez boş yumurta atarlar. Çiftleşmede ise bu seçim dişiye aittir. Dişi erkeği beğenmezse hayatta çiftleşmez bu da erkeğin baskı kurup saldırıya geçmesine neden olur.

Hayvan büyüdükçe yem oranı da artacak. 20 cm kabuk boyundaki bir hayvan 40 adede kadar yiyebiliyor.
 
iyi akşamlar bu sefer başka bir kaplumbağa hakkında soru sormak istiyorum kaplumbağayı ilk aldıklarında ölüm fanusu dedikleri kapta bakıyorlardı iki haftadır rampalı cam fanusa geçirdiler ama kaplumbağayı aldıklarından beri yemek yemiyor ısıtıcısı lambası ve ısıtıcısı var gammarus veriyorlar yemiyor sadece ufak tepkiler gösteriyormuş kaplumbağaya ne olmuş olabilir boyutunu bilmiyorum ama küçük olduğunu biliyorum yazdan beri onlarda olduğunu biliyorum size bi danışmamı istediler üşütmüş olabilir mi? veya başka bir şey?
 
Hayvanda su da yan durma, hırıltılı nefes alıp verme, her nefes alışta başını ileri atıp ağzını açma halleri var mı?

Kuru alanda başını yatırıp mı yatıyor.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız.
Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası denesinler.

Hayvanın önden başı dışarıda iken ve tepeden komple resimlerini çekip atsınlar.
 
başını öne çıkarma varmış ama artık yok diyor kutu alanda bazen çıkarıyormuş bide kaplumbağayı alalı 7 ay olmuş
33b7e3ee-e3d7-4684-b169-933a5b0c9951.jpeg
501da92a-92f3-4dda-8304-46c5d8c84185.jpeg
3009b466-cfb4-4ccb-a883-721db66a07cb.jpeg
 
Hayvan bu kadar zamanda hala bu boyda ise akvaryumda ekipman eksiklikleri var demekyir. Siz gerekli olan donanımları söyleyin tamamlasınlar.

Eczaneden gentagut göz damlası alsınlar. Sabah akşam her iki gözüne de 15-20 saniye arayla ikişer damla damlatsınlar. Ayrıca ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatsınlar. 1 hafta uygulasınlar sonra bakalım.
 
Geri
Üst