Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kaplarindan akvaryuma

Iç filtre sungerinin ustune elyafi direk kareseklinde kesip mi koyayayim. Yoksa ortasina delik acmama gerek var mi ? Filtre haznesi böyleydi . Elyafin pacalari suya süzülürse hayvana bir zarari olur mu?

Birde kaplumbaga 5 bucuk gibi uyaniyorsa o zaman bende o saatte kalkayim ders calismam gerekiyor odada .dun sabah o saatlerde ayaklanmisti. Kuru alana cikti lamba yanmamasina rağmen sanirim keşfetmek icindi belki de sonra indi. Oda sicakligi 26 derece idi.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210614-083200_Gallery.jpg
    Screenshot_20210614-083200_Gallery.jpg
    366.3 KB · Görüntüleme: 12
Elyafı yıkayıp gevşek biçimde yerleştir, sıkı olması delik açmayacaksın. Elyafın parçası çıkmaz. İstersen lambayı açabilirsin.

Çıkıpta ısıyı algılamazsa iner. Ortam o satte 26 derece ise iyi. Yağ bağladığı için kolay kolay üşümez.
 
Tesekkur ederim. Bir sey sormak istiyorum tam emin olamiyorum bazen yuzeye cikarken ayaklari cama dogru değdiği için yuzeye yamuk cikiyor gibi oluyor. Baska zamnlarda oyle degil. Su yuzeyinde yamuk durmuyor ve alt karinda pembelik iştahsızlık felan yok. Alisma evresindedir diye pek ustune düşmedim ama normaldir degil mi?

2 3 litre felan ekledim su ama 23 24 derece birseymis.

Sabah 6 da 26 derece idi oda isisi. odanin kapisi penceresi hep kapali aksam. zaten gunduzleri biraz havalandiriyorum. Pencereyi açınca yüzeye çıkıyor burnu disarida sadece.
 
Bir şeyi yok hayvanın. Su içinde yamukta dururlar, yamukta yüzerler.

Temiz havayı hayvanlar sever yüzeye çıkıp nefeslenirler. Yeterki kuru alanda durmasınlar.
 
Devit uygulamasını yaparken plakalarını alıyordum. Aslinda bu islemi yaprken ara ara agzini açmıştı. Parmaklarimla kabuguna dokunurken twerk hareketi yapiyordu ama ne olduysa 1 saniyede oldu serce parmagimi kapti o reflekse cektim elimi hayvan 10 15 cmden yastigin üstüne düştü . Bir yere çarptığını düşünmüyorum yanimda sandaleyde vardi ama hayvanin yastiga dustugu yere uzaktı ona çarpsa yastığın üstüne düşmezdi. Bende şaşırdım biraz korktum kabuğunda felan bir sey yok yara derisinde de yok az önce dışkısını yaptı normal renkte idi. Ama ısırdığı yer uyuştu sızlıyor.
 
Taş üstüne düşmediği sürece fazla bir zarar oluşmaz. Kabuk sağlam yüzme yürümede sıkıntı yoksa, ağızda kan dışkıda kan yoksa sağlamdır.

Doku ezilmiştir. Hayvan 15 cm üstüne çıktığında deriyi yüzüp alır. Onun için dikkat gerekiyor. Yetişkin olduklarında elden de yem vermiyoruz.
 
Iyi gunler son zamanlarda diski yaparken kumgeliyor ama herhangi bir kirmizi bordo renk yok diskisinda.

Bugun suyun icinde agzini acarken denk geldim agzinda siyah nokta gördüm ama emin olmadim kuru alani isirirken tahris olmus olabilir mi? Yem yerken arada agzini geveliyor genelde direk tek parça yutuyor.

Ben yine marula devam ediyorum. Bazen marul yerken kit kit ses geliyor. Cok cok uzun zamandir arada bu ses geliyor marul yerken.
 
Kum yiyor hayvan o içinde parazit varsa temizler. Kabızlığı önler.

Hayvan yemi normal yiyorsa sıkıntı yok. Gagası birbirine çarpınca o ses gelir.
 
Onu yaparlar. Geveler dururlar.
 
Kurutulmuş yemi kabuk boyuna gore verecegim yalniz baliklar uzun onları parçalayıp vereceğim. Kurutulmuş yemi odada bekletmek uygunmudur? Tüm yemleri akvaryumun yaninda bekliyor oda sıcaklığında. Kurutulmuş yemi Buz Dolabina koyuldugunda daha soguk olmaz mi hayvana vereceğim zaman.

Dışkı yaparken ıkınıyor bu normal mi ?

Bazen suda uyuyor bazende kuru alan rampasina dayali uyuyor .

Devit yapiyorum acilan plakalari aliyorum bazilarini kendi elimle çıkariyorum. Ama kafa kisminin oldugu yerleri pek çıkaramadım.tedirgin oluyorum agzini acıyor cani mi yanıyor diye ama devit yapiyorum . Isitma lambasi da var belirtilen saatlerde yaniyor 07-19 arasi. Kendi kendine cikar umarim ulasamadigim kisimlar.ayrica diş fırçası ile kabugu fırçaliyorum. Burda bir yorumlarda okudum plakalar ust uste binip atilmadigi için kabuk bombelesiyor diye sanirim bunca zaman plaka atmadigi içinde bu hale geldi kabuğu. Şimdi gerekli ortami sağladım plakalari atiyor umarim düzelir. Daha kötüye gitmez.
 
Kurutulmuş balik icindeki seylerin birazi suyun dibinde kaldi bazısını yiyor bu tür yemlerin suya bir zarari var mi mesela kuru alana da sikisabiliyor hayvanin yemleri. Marul bakteri uretir demiştiniz. Olabildiğince parca birakmiyorum ama sormak istedim. Dipteki yemleri yiyor kimisi kaliyor. Metilen mavisi var onu damlatiyorum su eklemelerinde felan haftafa bir kac kez de normal damlatiyorum .
 
Kurutulmuşu da kafası hacminde ve koparıp vereceksin tüm atarsan parçalarken suyu kirletir ve yağ salınımı olur. yalnız balıkların yüzgecini karideslerin ağzındaki dikensi dokuyu kopar.

Ortam sıcaksa kurutulmuş yem acılaşır onun için buzdolabında durması ömrünü uzatır. Buzdolabı kapağına koy o kadar soğukluktan birşey olmaz.

Bazen dışkı katı çıkar o zaman zorlanır. Bu yeme göre farklılık gösterir. Kabızlık değildir.

Ne şekilde uyumayı seviyorsa öyle uyur.

Plaka çıkarmayla canı acımaz. Eline aldığın için savunmaya geçiyor. Büyüdükçe bu tehlikeli hal alır yakalarsa deriyi koparır onun için dikkat et. Böyle durumda elini sabunla yıkayıp baticon süreceksin.
 
Dış filtrede filtre malzemesi kullanıyorsa metilen damlatılmaz. Carbon malzeme bu görevi görür. Ayrıca döngü bakterilerini öldürür. Onun için kullanmıyoruz.

Kalan yemler bir iki günü geçerse dip sifonu ile çekip al.
 
Havalandirmada hayvan su icinde iken burnu disarida oluyor . Yalniz gece de bazen burnu disarda uyudugu oluyor gece cami acik birakmanin sakincasi olurmu ? Hayvan suyun icinde sadece burnu disarda iken. Dun gece odayi havalandirirken uyuyakaldım cam acik kaldi ama hayvan suda idi burnu dışarıdaydı yaz oldugu icin riskli gelmedi ama ? Bir ay önce felan da hep camlar acikti geceleri ama o zaman genellikle su icinde uyurdu. Bu ara farkli sekilde uyuduğu icin soruyorum.

Dipteki yem artik ve derileri akvaryum kepçesi ile alıyorum. Su seviyesi azaldikca da su ekliyorum.
 
Gece hava soğur esinti olabilir hayvan temiz havayı görünce kuru alana çıkabilir. Böcek girebilir. Öyle uzun uzadıya pencere açmıyoruz.
 
Hayvan burnu disarda pencere acikken esinti olmasi zarar verir mi? 2 3 saat havalandiriyorum odayi hayvan suda ve uyurken. Koku cok olunca aciyorum uzun sure. suyuda temiz bardak ile rengine de baktim.
 
Hayvan suda olduğu sürece esinti etkilemez. Hayvan temiz hava alıyor.
 
iyi günler. eski küçük akvaryumu nasıl dezenfekte edebilrim sınavdı felan temizlemeye vakit bulamadım. hayvanı almadan 2 gün öncesinden suyu yenilemiştim ama filtre felan çalışmadan kaldı. havalar çok sıcaktı malum suyun bir kısmı buharlaşmış. içindeki kumu dezenfekte etmelimiyim kullanılabilirmi 2 ay felan kaldı öyle kuma ihtiyacım yok ama bir bakteri olma ihtimali varsa direk atacagom 4 5 kg kumu. eski kuru alanı yine deterjan ile temizlerim içindeki filtre ve ısıtcıyı metilenli suda bekletmeyi düşünüyorum. ama eski küçük filtrenin süngerini atabilrim bakteri oluşumu ihtimali varsa. yedekte tutmak için ve taşınma sırasında yardımcı olur ilk bunu kurarım diğer büyük akvaryum hazır olana kadar diye düşündüm. bir kaç kg kum koyarım büyükten alıp tabi 30 kg kum var orada . eski kumda bkteri ihtimali varsa direk atacağım çünkü

bu büyük akvaryumda 2 ay oldu koyalı gayet iyi bir sorun yok ama tunegi sürekli atıyor bilerek neden olabilir . nerdeyse hergün tüneği yeniden tutturuyorum. yem artığı kaçsa bile yıkayıp koyuyorum.uyurken kuru alan rampasında uyuyor. tüneği attığı zaman rampada dinleniyor yada filtrede

devit uygulamasını yapıyorum. plakaları alıyorum hayvanın boyunu ölçemedim çünkü plakaya felan ilgilenirken unutuyorum. hayvan büyüdü ama nasıl desem bu kabuktaki bombeleşme de biraz büyüdü. kabuk ene doğruda biraz büyüdü tabi . sonra düzelir dediniz kabuğa o yüzden üstünde durmuyorum. yemlerini de yiyor ama bir iki sever marul attım az yedi bir ara kalsiyum yüzünden çok vermiştim. maruldan felan uzaklaştımı acaba ? kabuk şekli dışında bir sorun yok anlıyacağınız. teşekkür ederim
 
Akvaryumdaki su o kadar beklemişse kokmuştur. Suyu döküp, kumu yıka yeterli.

Tüneğin vantuzlarını artır. Keyfine söker, istemediği için söker. Başında yada ayağında deri atımı varsa ve kaşınıyorsa kafasını, bacağını sürtüp sökebilir.

Kabuk tam düzelmez olabildiğince toparlatmaya çalışacağız. Dişilerde kabuk biraz daha enleme gider.

Marul haftada bir yada iki kez kabuğu genişliğinde verilir. Fazla verildiğinde hayvanı bıktırır.

Hayvanın kabuğunun üst ve yanlardan resmini çekip atabilir misin.
 
Geri
Üst