Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

samet52

SKF Delisi
Rafi'nin büyüme periyotlarına hep beraber bakalım hep beraber yorumlayalım istedim haftada bir besin ve boy bilgilerini paylaşmayı düşünüyorum.

Bugünü birinci gün alıyorum ve her cumartesi güncellemeyi düşünüyorum

mailto:/91fjgp.jpg

1.HAFTA ----- 15.06.2013 Rafinin boyu = 4,2 cm

1.gün=tetra reptomin+prodac tartavit
2.gün=jbl probaby
3.gün=sera reptil carnivor
4.gün=tetra reptomin+jbl calcil
5.gün=sera reptil carnivor+jbl rugil
6.gün=tetra reptomin
7.gün=jbl probaby

Her hafta günlerdeki besinleri ve sıralarını değiştirmeyi düşünüyorum bu ilk hafta uygulayacağım program.

Samet, Beslenme programı bence gayet iyi olmuş. Çeşit bol.

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

Arkadaşlar program her haftada bir yapılacaktır.

yanına da demir para felan koymayı gerek görmüyorum siz büyüklüğünü görün diye değil 1 yıla yakın bir şekilde büyümeyen kaplumbağayı yeni bir ilaç kullanarak bu işi gerçekten bilen kişilerle tartışıp izleyelim diye açtım bu konuyu. Bu konu sıradan bir konu olmamakla beraber 1 yıla yakın ne yapsak diye düşündüğümüz bir konudur.
Büyüklüğü de cm cinsinden yazıyorum.

Emre abi teşekkürler her hafta böyle değiştirip yeneceğiz bu hastalığı inşallah :)

Bu konu çeşitli sebeplerden büyümmesi duran kaplumbağalar için iyi olacak.

Umarım toparlayacak Samet.

Cvp: RE: Rafi'nin büyüme günlüğü

Kapluştron' Alıntı:
Hastalığı olduğunu bilmiyordum sert bir dille söylemenize gerek yoktu inşallah iyileşir.

Sert bir dille konuşmak istemedim , kırıcı bir dilde konuştuysam özür dilerim. Takdir edersiniz ki onların en ufak sorunları bizi de psikolojikman etkiliyor.

AEK' Alıntı:
Bu konu çeşitli sebeplerden büyümmesi duran kaplumbağalar için iyi olacak.

Umarım toparlayacak Samet.

İnşallah Emre abi.Bu aralar gerçekten çok yoğunum Rafi'nin geçirdiği hastalıkları ve nasıl çözdüğümüzü de bir yazıda aktarabilirim

arkadaşlar bu konu boyu uzamayan kaplumbağa ve prodac tartavitin etkilerini incelemek üzere açılmıştır. bu yüzden sadece soru sorma amacı dışında başka yorum yazmazsanız iyi olur çünkü sürekliliği olan bir konu olacağı için uzun olacaktır. konu derinliği kaybolmasın. teşekkür ederim.

samet hadi hayırlı olsun. umarım sonuç müsbet şekilde son bulur. 2. gün ile 3.günü değiş, 3. günü carnivor yap. calcil yiyor ise agilde alıp araya katabilirsin. kemik gelişimi içindir.

gereksiz yorumlar kaldırılabilir ben de öyle düşünüyorum abi.

Ne hikmetse calcili yiyor ama agili yiyemiyor abi ondan agili eklemedim onu ilerleyen haftalarda eklemeyi düşünüyorum programda dediğin değişiklikleri uygulayacağım inşallah merakla bekleyeceğim sonuçları :)

2.HAFTA ----- 22.06.2013 Rafinin boyu = 4,2 cm

2.gün=sera reptil carnivor+jbl rugil
3.gün=tetra reptomin+jbl calcil
4.gün=jbl probaby
5.gün=sera reptil carnivor+jbl agil
6.gün=tetra reptomin
7.gün=jbl probaby

Düzeltme hızlı yazmaktan dolayı 1.haftaya 4.5 cm yazmışım 4.2 cm di normalde bugün de 4.2 cm büyüme artışı yok zaten daha ilk hafta ben 1 ay kullanımdan sonra yavaş yavaş büyüyeceğini sanıyorum

1hafta içinde rafideki değişikliklerse kesinlikle enerjisi yerinde eskiden daha çok uyuyordu eskisine nazaran bol bol yüzüyor bu da güzel bir gelişme.

Hareketlilikteki olumlu etki çok güzel. Bir yada iki ay sonra boy atması muhtemel. Hem verdiğin besin hemde hareketlenmesi bu anlamda faydalı olacak bence.

evet hareketlenmeye başlaması ve yüzmesi güzel gelişme neticesi böyle devam ederse bir ay içinde belli olacaktır.

ben de öyle düşünüyorum en azından kışa kadar 3-4 cm atsa gerçekten güzel olur

Besini geçtim bu enerjide yüzmeye devam ederse zaten boy atacaktır artık. Haydi bir dahaki ölçüme hayırlısı diyelim.

inşallah artık gerçekten insan canını çok sıkıyor bu duruma ilerleyen zamanlarda belli olucak artık.

3.HAFTA ----- 29.06.2013 Rafinin boyu = 4,2 cm

2.gün=jbl probaby
3.gün=sera reptil carnivor+jbl agil
4.gün=tetra reptomin
5.gün=sera reptil carnivor+jbl rugil
6.gün=tetra reptomin+jbl calcil
7.gün=jbl probaby

Gözlemler=bu hafta bir değişiklik olmadı sadece rafi yemi biraz yavaş yiyor gibi yani küçük bir parça ısırıyor ağzından çıkıyor yem ona hızlıca gitmesi gerekirken daha yavaş yiyor yemi dolayısıyla geç kalıyor ve leo yiyor. (leoya yemi rafiden sonra veriyorum önce rafi yemesi gereken kadar yiyor sonra leo rafinin yemini ne kadar yediyse öğününden çıkarıp o kadar veriyorum leo herhangi bir azlık çokluk olmuyor bu durumda )

kendi hızında yüzmesinde uyumasında bir yavaşlık ve anormallik söz konusu değil sadece yem yerken sorun yaşadık.

haftaya 1 ay olmuş oluyor ilaca başlayalı inşallah haftaya güzel sonuçlar gelir.

samet ısıyı 28 derecede sabitle. kuru alanı zaten biliyorsun. metabolizma hızlanması için yem kadar bunlarda önemli. yem konusunda yazın etkisi mi var nedir. benimkilerden biri iki hamlede yerken diğeri tek hamlede yutuyordu. şimdi yer değiştirdiler. yem sert diyecem ama agili yutarken raffy p'de işi uzatıyorlar. yemleri buzdolabına koymayı düşünmedim değil hani. kapları yalıtımlı ama sıcak yemleri bozabilir. her verdiğin yemde takip et hepsinde mi aynı şekilde yoksa bir kısmında mı iki hamlede yiyor.

su zaten aylardır 28 de sabit abi kuru alan da aynı şekilde 33-34 derece gibi oynuyor. agil calcil gibi yemleri zaten uzun sürede tüketiyordu ama reptomini hızlı tüketiyordu bu aralar biraz daha yavaş tüketiyor bir kaç parça bölüp yediyorum , benim yemler de aslında serin yerde abi ama yemler sıcak yerde bulunuyorsa muhakkak etkiler.

haklısın benimkilerin odası sıcak normal kuru yemden endişem yokta raffy I ve Raffy royali banyoya aldım orası daha serin. yem yeme durumları belli olmuyor bazen iştahlı bazen de oyalanıp yiyorlar. saatini geçirirsem gene aynı şekilde iştahları kapanıyor.bu konuda yarım saati geçirmemek lazım. bazende uyku modunda olmaları da iştahı etkiliyor.

Evet abi bazen bu konuda değişiklikler oluyor mesela leo yemi 30 cmden görür hızlıca canavar gibi kapardı bugün sabah gözünün ucundaki yemi kaçırdı biraz döneledi ve yavaş yedi 1 saat sonra verdim eski canavarlığı dönmüştü

acilen merkez dışına çıkmam gerekiyordu foruma bilgi yazamadım bundan dolayı ölçümü bugün yaptım yine maalesef aynı 4.2 cm cumartesi yine bir program ve yeni ölçüm paylaşıcam ve bu iki hafta içinde farkettiğim durumları tabiki

Bir başlasa boy atmaya rahatlayacağız.

Geri