Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

Hadi bakalım, iştahı bozulmasında. Yüzme konusunu artırırsa süper olur. Olmadı yöntemini uygularsın.

25.Hafta 14.12.2013 Rafi'nin boyu 4.50 cm

4.haftada gelişme beklerken 25.haftada gelişme yok bu çok üzücü

İştah orta derece bazen yemediği zaman da oluyor bazen yiyor bildiğiniz gibi

Maalesef buradaki veterinerler anlamıyor , genetik de olabilir hastalığı kalıcı hasar bırakmış da olabilir hiç bilmiyorum elimden geleni yapıyorum bir umut dahi olsa sürüyor

Takip ediyorum artik herseyi denedin sabrini azmini takdir ediyorum, genetik bir durum fikri olusmaya basladi fakat umutlar devam etmeli, Insallah bir gun kaybettigi zamani kazanacak sekilde buyumeye baslar.

genetik durumu elersek geriye hastalığa bağlı büyümeme durumu ortaya çıkıyor. ya bağırsaktan vücuda gerekli emilim yapılmıyor veya hayvanda kanser var anlaşılmıyor. kanser hastalarından bildiğim. yemek seçme her yemeği beğenmeme ve iştahsızlık halleri görüldüğü. kedi köpek gibi ses de çıkarmıyor ki derdi bir parça anlaşılsın. hayvan büyük olsa kan iğnesi dediğimiz dodex'ten yapılıp iştahının artmasına yardımcı olsun.

Ama arada da olsa büyüme gösteriyor hasta olsa bu yine de olurmuydu. Bu arada forumda kaplumbağası kanser olan bir üye var anladığım kadarıyla tedavi de uygulamış bir yorumda görmüştüm yakın zamanda o arkadaşla iletişime geçip veterinerine ulaşılırsa belki yardımı dokunabilir ya da en azından bilgi alınbilir o seçeneğin elenmesi konusunda

Emin olamadim ama o uye benim sanirim :D Evet 11 yasindaki kaplumbagam limon kanser olmustu tedavisi uygulandi suan gayet iyi durumda veterinerin adresini de verebilirim tabi o uye bensem?? :/

Buarada kanser olsa istahtan kesilirdi mutlaka 25 haftalik surecte

Her yolu denedin Samet. Hayvanda belirgin bir sorunda yok. Hastalık ve antibiyotik uygulamasına bağlı gelişim yavaşlamasından çok genetik bir problem olabilir.

Valla bilemiyorum yakın zamanda yazılmış bir yorumdu hatta yorumu az buçuk hatırlıyorum kapluşunu havlunun içine koyan bir arkadaşa yorum yapılmıştı ben kanser tedavisinde koydum denmişti. Kanserden anlayan bir veterinerse kapluşlar konusunda bilgilidir bence bilgi almakta fayda var yani benim düşüncem

Evet benim fakat ben istanbulda yasiyorum samet bey istanbulda yasamiyodu diye hatirliyorum

Bilmiyorum ama kapluşu için herşeyi yapıyor gerekirse bunuda yapar diye düşünüyorum ama gerekli mi bilemem tabi benimki bir fikir

Ben orduda ikamet ediyorum , gerekirse tabiki istanbula giderim ama bu en erken yaza doğru olur sınavlarım var gidemiyorum malesef , istanbula gidip gelen dostlarım var ama kimseye emanet edemiyorum çünkü çok hassas bir kaplumbağa , ve rafi 4.5 cm bu tedavileri iğneleri kaldırır mı onu da hiç bilmiyorum şuan elimdeki şartları olabildiğince değerlendiriyorum

Zaten biz sanirim en kötüsünü düşünüyoruz bence öyle kötü bir durumu yok ama veteriner kanseri anlayıp tedavi edebiliyorsa bayağı uzmandır en azından bir fikir verir

Bence güzel olmuş kardeş rafi Tatlıymış :D

konu ilgimi çekince tüm sayfaları okudum durum çok enteresan. istanbulda kaplumbağadan anlayan veterinerler var arayıp anlatsan belki karşılaşmışlardır böyle bi durumla. denemeye değer, bişeyler önerebilirler :'(

Geri