Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

bu hayvanın bir derdi var ama çözemedik. vitamin damla uygulaması yap. her gün bir damla ver. bir hafta sonraki durumuna bakalım. yem seçme durumu da söz konusu. hangi yemleri seviyorsa onlardan sürekli ver. artık iş ne yerse kar'a döndü.

Evet, hayvan ilginç bir şekilde büyümemede ısrar ediyor. Aman hasta olmasında. Büyümeme yanında iştahsızlık can sıkıcı. Sadece yem seçiyordur umarım.

Halen bu kanıda değilim ama bendeki mix olanda diğerlerinin gerisinde kaldığı için biraz huzursuzum. Bakalım ne olacak.

bugün de rugilden bir iki tane yedi sadece ben de dedim bu böyle olmayacak orda filtrenin üstünde yatıcağına buna bir tedavi yapallım

Akciğer enfeksiyonu olduğundaki tedavi ile aynı mantık düşündüm sadece antibiyotik yerine vitamin ve yem uygulaması yapmaya karar verdim su 28-29 derece sabit olacak bir iki günde bir su değişimi yapıcam yemler dağılmaya yakın olana kadar en azından bazıları için bir iki saat suda kalıcak diğer akvaryumda leo da olduğu için yemlerin uzun süre kalması imkansızdı büyük karides ve balık da koyacağım gün boyu uğraşsın ısırsın yesin su değişimlerinde vitamin takviyesi yapıyoruz bazen de yemlere damlatıp vericem bugün tahmini 4-5 lt suya 1ml prodac tartavit 0.5 ml deep fix in vitamini kalmış evde onu koydum fazla vitaminin organlara zarar vereceğini düşünüyorum dikkatli uygulamak da lazım

şuan kuru alan olmayacak suyla iyice haşır neşir olsun suyu için bol bol kuru alanda öylece yatmasın ilerleyen haftada faydasını görürsem kuru alan eklemeyi düşünüyorum en azında günde 1-2 saat kalır sonra çıkarırım

şimdi saklama kabını hazırladım rafiyi koydum biraz alışsın yeni ortama girdi malum bir iki saat sonra balık felan vereceğim

mailto:/1j/2/v3jxd.jpg

mailto:/1j/2/v3k0g.jpg

1-2 haftayı böyle geçireceğiz bakalım

mailto:/jk7y9s.jpg

mailto:/28hpoae.jpg

az uz ısırıyor yiyor dolaşıyor bakınıyor yine bir parça alıyor artık böyle böyle büyüteceğiz rafi yi tahminimce vitaminler yemler balık ve karides uzun süre kalacağı için odayı kokutacak baya büyüsünde yeterki ben büyüyene kadar odada yatmam :)

Şu an kuru alan gene olmalı ama Samet. Çok mu duruyordu kuru alanda. Bu seferde hayvan yorulacak.

yorulduğu zaman ısıtıcıdan destek alabiliyor abi bir tane de ufak bir çicek vardı onda tutunarak dinlenebilir , bir iki haftadır vakti ya kuru alanda ya suyun içinde iç filtrenin üstünde duruyordu sürekli çok az yüzdüğünü görüyordum

Anladım. Özellikle gece daha sağlam tutunabileceği su yüzeyine belen bir bitki vs olsunda.

Küçük olduğu için ısıtıcıyı tüm vücudu oturuyor az önce baktım bulmuş yerini dinleniyor gece o dediğim küçük bitkiyi koyarım abi bu hayvanlar da bizim gibi yeni uyanınca uyku sersemi oluyor nefes almak için yorulmasın en azından haklısın

Aynen Samet. Üzerine çıkacak kuru alan olmasa bile dinlenecek bu birkaç malzeme iyi işine yarar.

Yüzme egzersizi büyümede çok büyük faktördür. Bunu büyük akvaryuma geçince ani boy atan hayvanlarımdan biliyorum. Bakalım sende işe yarayacakmı.

bu şekilde devam et bakalım ne olacak karidesi yediğine göre yeni ortamına alışmış. en azından diğerlerinden çekindiği için bu tavır içinde mi onu öğrenirsin.

bana gelen 6 senelik bakımsızları dün ölçtüm. aldığımdan beri her ikisi de 2 cm büyümüşler sürekli yüzüyorlar iştahları da çok yüksek. hatta benimkiler ezer diyordum daha baskın çıktılar. bunlara bulaşmıyorlar. bunlarla ilgileniyorum diye iki numara bana karakter bile atıyor. deri değişmelerini de tamamladılar. yalnız seninkinin resmine bakarken farkettim tırnaklar senin kaplumbağa kadar kısa onlarda büyüme yok. enerjilerini kemiklerine vermişler. bakalım ne olacak. kuyruklar erkek kuyruğu gibi.

Emre abi bu tedavi kabında tek eksiğimiz zaten yüzme alanı ama vitamini yutması için mecburuz kuru alanda olmadığı ve etrafta yem olduğu için ara sıra yem kokulara gidiyor yenemese eskisinden daha çok yüzüyor

Cem abi leo ile çok iyi anlaşıyorlar beraber yüzdükleri beraber uyudukları felan çok oluyor ama bazen leo kur hareketi yapıyor Rafi hemen kolları bacakları çekiyor içeri artık kur mu hiyerarşi mi yapıyor bilmiyorum ama ondan çekinipde yemediğini sanmıyorum çünkü yem sırasında leoyu 10 dk lığına akvaryumdan alıp bekleme kutusuna koyuyordum yoksa Rafi yiyeceği yemi de yiyemiyordu leo hemen canavar gibi yiyor durdurmak imkansızdı

karidesin yarısı bitmiş bir kaç da sticklerde ısırık gördüm umarım hayırlısı ile büyür

Leo da deri değiştiriyor hemde baya sıkı bir değişim boyun bölgesi özellikle Aslan yelesi gibi olmuş müdahale etmiyorum kendiliğinden çıkar diye

bu hiyerarşik düzen hareketleriyse ki öyle gözüküyor yem yeme dahil herşeyi alfa olan ilk yapmalı ve diğeri onu beklemeli yoksa bu sürekli çatışmaya sebep oluyor. deri değişimi varsa bu büyümeye işaret.

Deri değişimi bencede iyi.

Samet, yüzme alanı büyük olup yüzmemesi gene dez avantajdı. Şimdi burada bolca yüzüp belki egzersiz sayesinde boy atar ve iştahta toparlar. Benim ilk akvaryumum gene yavru için çok büyüktü ama iki yavrudan çekimser olup kayaların orada sürekli dufan aynı boyda geldiği arkadaşından 5-6 ayda 1 cm geri kalmıştı.
Hadi bakalım bu yöntem işe yarasın.

bu yönteme güveniyorum haftalık olarak sonucu paylaşıcam umarım güzel haberle gelirim

inşallah dediğin gibi olur. deri değişiminin bir artısı da hayvan kaşıntıdan kurdeşen döktükçe daha fazla hareketli olup yüzüyor.

Yanlış anlaşılmış sanırım deriyi leo değiştiriyor ek bilgi olarak koymuştum ama Rafi'nin de kabul plakaları üsttekiler küçük duruyor alttan yenisi çıkıp üsttekileri atıcak sanırım en kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim

Şimdi bugün şansızlığa Rafi'nin tedavi kabında kullanılan ısıtıcı bozulmuş ben de şöyle düşünüyorum sabahları Rafi'yi tedavi kabına alıyım yemleri vitaminleyip kaba atayım 5-6 saat orda yemi yiyebildiği kadar yesin (ne yerde kar ama bu aralar iyice iştahı kesti) sonra kendi akvaryumuna alıyım kendi akvaryumda uvb den felan da faydalanır ve yüzerse de bolca alanı olur

Bana bu fikir daha iyi olur gibi geldi

Buda olur Samet. Ancak ısı akvaryumla kapta aynı olmalı. Peki bu 5-6 saat ısıtıcısızmı kalacak. Su ısısı aynı olmazsa kap ve akvaryum arası geçişlerde metabolizma alt üst olacaktır ve bünye yorulacaktır. Daha soğuk olan kapta üşütme riski bulunmasıda cabası.

Sıcak su takviyesi ile sabitleyecektim abi ama ısıtıcının ışığı bozulmuş sanırım çalışıyor olmadı yeni ısıtıcı alırım burdan bu konuda çok dikkatli davranmaya çalışıyorum

Bence bu uygulamaya yeni ısıtıcıyla başlayıp önce su ısılarını eşitle.

öyle yapayım abi bu hafta içinde temin edip başlarım

Bu Rafi'yi hiç anlamıyorum :) bugün maymun iştahlıydı hem tetra hem rugil yedi kafası karışmasın diye karides vermedim . Günlük gerekenden fazla yedi inşallah devam eder ayırmaya gerek kalmaz , bir de yeteri kadar yüzse çok iyi olucak

Geri