Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

18.HAFTA ----- 12.10.2013 Rafinin boyu = 4.50 cm

maalesef bu 2 haftada büyüme yok iştahı diğer haftalara göre daha iyi gibi geldi başka bir değişiklik yok bu 2 hafta günde iki öğüne tekrar döneceğim

samet mevsim geçişindeyiz hayvanlar durağanlaştılar. ama yem yemesi arttıysa bu olumlu bir de o enerjiyle coşarsa hareketleri artacaktır. bu da büyümesine sebep olacaktır. benimkiler kuru alana bir kaç gündür rağbet göstermiyorlar. lambalar boş boş yanıp sönüyor. bunun bir avantajı suda sürekli yüzüp hareket etmeleri.

Kış başı genelde biraz yavaş geçip gene bir süre sonra büyüme artışı olabilir. Yemleri yesinde sorun değil. Bir anda boy atsa çok iyi olacak.

Rafi , leo kadar yüzmüyor kuru alanda vakit çok geçiriyor ama herhangi bir iştahsızlık enerjisizliği yok çok şükür havalar soğuduğu için öğünü de iki öğün yapıyorum umarım hedef boya ulaşırız en yakın zamanda

21.Hafta 02.11.2013 Rafi'nin boyu 4.50 cm

Öncelikle geçen hafta girmem gerekiyordu giremedim 2 hafta yerine 3 haftalık bir sürede yazıyorum ama ne yazık ki yine bir büyüme söz konusu değil

Gözlemlerde iştahta bir sorun yok ama günde 2 öğüne geçemedim zorlamadım , çünkü bir öğünü az versem bile diğer öğünfazla ilgilenmiyor ama çok verince hepsini yiyor genelde şuan tek öğün yedi bu hafta yine 2 öğün girişimim olucak onun dışında yine günün büyük çoğunluğunu güneşlenerek geçiriyor ama bir sıkıntımız yok

Samet, ilk öğünde kafa hacmini ver. İkinci öğünde yerse biraz daha fazla vermiş olursun. Bence her gün olmasada üç günde bir miktarı bu şekilde aş.

samet bu hayvanda genetik bir hata olduğunu düşünmeye başladım. bu kadar zamanda milimde olsa büyümesi lazımdı. hastalık iyileşmiş ama ilaç hasar bırakmış olabilir. vücut gıda emilimi yapmıyor gibi. büyük olsa kan iğnesi (B vitamini) yaptırıp iştahı açtır diyecem ama ufak hayvan.

Emre abi akşam tek öğün yediğinde kafa hacmini aşıyor aslında ama gündüz fazla iştahı olmuyor dediğin şekilde yapmak mantıklı yine dediğin olmazsa bir gün aç bırakıp gündüzden başlayabilirim öğüne o zaman en azından mecbur yiyecek

Cem abi bana da öyle geliyor hastalık etkilese bile bu kadar sürede büyümemesi çok garip en azından 5 cm boyutuna ulaşsa gerisi gelicek ama şurda 5 aydır 3 mm büyüdü sadece maalesef

insanlardaki gibi düşünürsek 12 parmaktan bazı vitamin ve gıda emilimi olmaz. tiroid bunlarda var mı bilmiyorum ama tiroid bozukluğu da buna sebep olabilir.

parazitte göz ardı edilmemeli.

Ama sanki bana sabahki öğün daha faydalı olur gibi geliyor. Gündüz lamba altında metabolizma hızlanıyor. Sindirim daha iyi çalışıyordur.

Bak paraziti iyi düşündün Cem. Hiç hesaba katmadık. Az miktarda tümünde var ama bında yoğunlaştıysa beslenme boşa gidiyor olabilir. Benim veteriner normal şartlarda dahi arada parazit tedavisi yaptırsan iyi olur diyor. Ama ben hepsine birer kez bu uygulamayı yaptım.

öncelikle mesajlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın

ordudaki veterinerler ne yazıkki kaplumbağadan anlamıyorlar dolayısı ile o tedavi imkanı yok burada

23.Hafta 16.11.2013 Rafi'nin boyu 4.50 cm

maalesef bu iki hafta da büyüme negatif , sabah öğünlerine bu sefer de geçemedik sadece bir kaç gün yapabildik rafi çok ter kaplumbağa kendi kafasına göre hareket ediyor canı istediğinde istediği yemiyor yiyor bazen o yemi yemiyor
mesela bu 2 hafta nın 2-3 günü hiç yem yemedi 3-4 günü ise tetra yemedi e bazen de karides yemiyor bu zamanlarda rugil ile doyurdum karnını rafi sera hiç sevmiyor jbl ye bayılıyor yeteri kadar büyük olsa agili de yiyecek ama o yiyene kadar yem batıyor

velhasıl kelam bu 2 hafta hiç hoşuma gitmedi rafi konusunda umarım önümüzdeki hafta toparlar ve büyür

agili makasla ufak parça halinde kesip ver. serayı sevmeyen hayvan yoktur bu niye öyle yaptı enteresan. acaba tartavit ağız tadını mı kaçırıyor. onu bırakıp damla vitamine geç. metabolizma gelişimi için uva ve sıcak su iyi gelir. suyu 28 derece altına düşürme. kuruyu da 33 derecede sabitle. bu ay bu şekilde devam etsin.

eczaneden bebekler için felan vitamin mi alayım yoksa sera reptilin mi tedarik edeyim , uvb lamba güya uva yayıyor ama ben yine de ısıtma lambasını uva olarak değiştireyim malum uvb lamba ısıtma lambası kadar da açık kalmıyor

sera reptilin al. bulamazsan petshoptan başka bir vitaminde olur. sera harici diğer vitaminler, bebek vitamini gibi yapay içeriklidir. ama bebek vitaminindeki gibi şeker içermez.

uva'yı dene, dediğin gibi kullanım süresi daha fazla dolayısıyla etkisi de fazla olacaktır.

Sera reptilin yoksa jbl aqua al samet. Bence bu ikisinin dışına çıkma, özellikle hassas olduğumuz bu hayvanda.

jbl aqua yı yeni öğrendim senden abi rafi resmen jbl yanlısı bir hayvan jbl denemekte fayda var diye düşünüyorum

Samet, yanlışlıkla köşesinde terra yazanı alma. O kara kaplumbağaları için. Sen su kaplumbağaları için olan köşesinde aqua yazanı alacaksın.

aqua
mailto:/img545/3100/l337.jpg

terra
mailto:/img547/294/qph7.jpg

teşekkürler abi bu gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu zira daha önce bu şekilde yanlış teslima ürünü göndermişlerdi bana hizlial.comdan tetra reptomin baby almıştım balık yemi göndermişlerdi

teleskopta terra resmi fakat başlık aqua şeklinde mailto:/pinfo.asp?pid=1829 (tükenmiş zaten)

evcilal.com da gerçekten iyi bir site kargolamalar felan hızlı sanırım burdan alacağım mailto:/JBL-Turtle-Sun-Aqua-Kaplumbaga-Multivitamin-10-ml,PR-7419.html

Firmalardan alım yapmadım ama ürün bu samet. Son kullanma tarihi uygun olanı göndermelerini iste.

23.Hafta 30.11.2013 Rafi'nin boyu 4.50 cm

Rafi bana hiç yardımcı olmuyor , 2-3 gündür çok az yem yiyor tetra felan yemiyor azcık rugil yiyor bazen de energildeki büyük karideslerden faydalanıyor tetrayı yememesini geçtim rugil çok seviyordu onu da 1-2 tane yiyor tabi yemekten faydalanamadığı için halsiz biraz bazen iç filtrenin üstünde uyuyor bazende kuru alanda güneşlenirken ne yapmamı önerirsiniz bu durum gerçekten beni üzüyor her gün 15 dk Rafi'yi beslememle geçiyordu 3 gündür 30 dk uğraşıyorum bu sürede çok az yedirebiliyorum

Büyüme de yok malesef

Geri