Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

Rafi son hızla büyümeye devam ediyor :)

8.HAFTA ----- 03.08.2013 Rafinin boyu = 4.4cm

1mm daha büyüdü bu 1mm insanı ne kadar sevindiriyor bu zamandan sonra :)

Gözlemler=bu haftaki yem programını uygulamadım yine tek öğün ve akşam uyguladım.

öğünde tetra reptomin mutlaka oldu 2-3 günde bir agil ve calcil birer tane oldu bazen ardarda bazen de gün aşırı karides mutlaka oldu bu hafta yine carnivor da yedi güzel bir haftaydı :)
öğünlerde yiyemediğini/yemediği çok az oluyordu küçük küçük parçalar onları da Leo yedi ve tabiki geriye kalan öğünü leoya yedirdim :)
hareketlilikte bir değişiklik yoktu normaldi

bu hafta aynen bu şekil programa aynen devam etmeyi düşünüyorum

Hep beraber büyümesini izliyoruz. Samet, Çok sevindirici haberler veriyorsun iki haftadır.
Bencede yem programını aynen uygula. Faydalı olduğu kesin. Özellikle tek öğün etkili oldu sanırım.

Teşekkürler Emre abi büyümesinde bir çok kişinin yararı var hep beraber kurtulsun şu zincirden diye bekliyoruz kurtuluyor da :) Evet ben de tek öğünün faydalı olduğunu düşünüyorum günün tüm iştahı ile yiyor ve uyuyor gece tüm besinleri güzel ve yavaş yavaş sindiriyor sabah da gereken egzersizi yapıyor :)

iyi samet seninki olmuş artık. hastalıktan yana emare kalmamış ki büyüme devam ediyor. tam havaların iyi olduğu zamana denk gelmesi de iyi oldu. kışa gayet sağlam ve dirençli girecek. takipteyiz. başarılar. sonunda emeğinin neticesini aldın. darısı diğer hasta kaplumbağası olanların başına.

Sağolasın abi inşallah dediğin gibi kışa güçlü bir şekilde çıkacak dediğim gibi Emre abinin,senin,Mertin başka arkadaşların çok büyük emekleri ve yararları var rafi üzerinde inşallah 5 cm olduğunda içim tam rahatlayacak :)

Sevincim kursağımda kaldı desem yalan olmaz 2 hafta sonra ölçeyim dedim ki güzel bir sonuç alırım belki diye maalesef bir artış yok

10.HAFTA ----- 17.08.2013 Rafinin boyu = 4.4cm

Gözlemler=hareketleri uyuma kuru alanda bekleme süresi iştah her şey normal bu iki haftada canımı sıkan tek şey negatif sonucun olmasıydı inşallah haftaya bir sonuç bekliyorum

bende niye yazmadın diye bekliyordum. samet tartaviti kestin mi ? yemde artışa geç istersen. büyüme kaydetmişti. biraz daha enerji alsın. hızlı büyüme genelde 5-6 cm civarı oluyor endişelenme hastalık belirtisi yoksa sorun yok.

o ara yine bir köye uğramıştım yazamamıştım ben de bari 1 hafta daha bekleyip güzel bir sonuç görme umudu ile yazmamıştım yemi artık sabah akşam vermeye başlamayı düşünüyorum akşamları verdiğimi hiç azaltmadan sabahları da akşam öğününün yarısı kadar vermeyi üşünüyorum bakalım abi inşallah bir 5cm olsa için anca o zaman rahatlayacak

gene iki öğüne çevir bu sefer yememezlik etmez inşallah. o boydaki hayvanlar için uygun olan iki öğün zaten. midesi boş kalmasın. gammarus/karides hoşuna gidiyorsa her gün ver. kıkırdaksı ve kemiksi dokunun gelişimi için gerekli.

Sabırla beklemekten başka çare yok. Acaba üç öğüne çıkarıp 1,5 kafa hacmi mi yapılsa?

o da olabilir hayvan ufak sonuçta bizim danaların mideleri de büyük, doyma noktaları da yok. yavrular belli noktaya kadar yiyebiliyor.

önceden 2 öğün yemiyordu bazen biliyorsunuz ondan tek öğüne düşürmüştüm şimdi tekrar çıkartıcam eğer 2 öğünde sıkıntı olmazsa 3 öğünü de uygulamaya başlarım 2 haftada 1 mm büyülememesi kötü oldu ama umudumuz devam ediyor tabiki.

Konuyu biliyorum Samet. Öğün değişimleri bünyenin alışkanlığını değiştirir ama bu hayvanda bu olumlu olabilir. Her mm bizim için sevindirici olacak.

aynen abi diğer seferinde öğünü tek sefere indirince büyüdü bu sefer de öğünü çoğaltınca büyür inşallah dediğin gibi 1 mm büyümesi bile insanı çok sevindiriyor

12.HAFTA ----- 31.08.2013 Rafinin boyu = 4.4cm

Günlüğe başlayalı tam 3 ay oldu ve maalesef bu üç ayda sadece 0.2 cm büyüdü. Tüm gerekenleri yemlerden alıyor her ihtiyacını karşılıyorum akvaryum yeterli ama maalesef büyümüyor ben de sabır ve umutla hala büyümesini bekliyorum.

Günde iki kere yeme başlayabilirim demiştim bir gün günde 2 kere yem verdiğimde diğer gün hiç yemedi birkaç gün sonra yine denedim yine yemedi o yüzden günde bir akşamları vermeye devam ettim bu 2 hafta boyunca . Büyüme yine yok , hareketlilik iştah uyku da bir problem yok bir umutla ilerleyen haftaları bekliyorum umarım 0.1 cm olsa da büyür.

Sanırsam bu kaplumbağa dan kaplumbağaya değişiyor Samet. Benimkilere de günlük kafa yapılarından fazla yem vermeme rağmen 2 ayda biri 2 cm biri 1.5 cm büyüme gösterdi.

normal olarak büyüme tabiki insanlar gibi değişkenlik gösteriyor rafinin büyümemesi 10 gün antibiyotik kullanması yüzünden tahmin ediliyor ki daha önce antibiyotik kullanıp da bu denki büyümeyen kaplumbağa hiç duymadım. gece boyu araştırıcam bakalım ekstra olarak büyüme hormonunu artıran ürünler var mı

Birak bence doğal bir sekilde buyusun Samet, hic hormon tipi naturel olmayan seylere bulasma. Gerci böyle birseyin olup olmadigini da bilmiyorum ama.

samet prodac'ı kestin mi ? kestiysen sera reptilin vitaminin varsa ona geç. metabolizmayı tetikleyecek şey uva ampul. hayvanlar için kullanılan bir growth hormon duymadım. olsa dahi uzman birinin kontrolünde alınmalı ki kimse kaplumbağa için uğraşmaz.

cem' Alıntı:
samet prodac'ı kestin mi ? kestiysen sera reptilin vitaminin varsa ona geç. metabolizmayı tetikleyecek şey uva ampul. hayvanlar için kullanılan bir growth hormon duymadım. olsa dahi uzman birinin kontrolünde alınmalı ki kimse kaplumbağa için uğraşmaz.

sanırım yazım şeklinden yanlış anlaşılmış bahsettiğim konu STH veya başka bir hormonu dışardan vermek değildi , mesela prodac tartavit büyümeyi teşvik eden bir vitamin onun dışında bu şekilde büyümeye yardımcı yem ve vitaminlerden bahsettim ama kullandıklarım dışında pek bulamadım kalsiyumu felan güzel şekilde calcilden alıyor eviyor da ama dengeli veriyorum ki bilirsiniz fazla kalsiyum da zarardır

Cem abi prodacı kesmedim ara ara veriyorum bunu kesince ilk işim reptilin almak olucak zaten , rafi zaten bünyesi zayıf dışardan hiçbir katkı hormonu veteriner yaparız dese de uygulatmam kaldıramayabilir çünkü şuan sağlıklı bir şekilde büyümesini bekliyoruz

düşünceli yorumlarınız için teşekkür ederim

Geri