Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

samet agil yem almışmıydın ? o yemin içeriğindeki lysin de kemik gelişimi açısından olumludur.

o da var abi agil de arada yediği bir yem , ne hikmetse en sevdiği yem calcil hiç bir zaman hayır dediğini görmedim ama agilin bu etikisi bilmiyordum onu da sıklaştırmak lazım

samet calcil haftada bir olmalı fazlası böbrekte taş yapması yanında kabuğu da normalden fazla sertleştireceği için kabukta büyümeye bağlı esnemeyi ortadan kaldırır. bence onu kessen daha iyi olur. belki büyümeme sebeplerinden biri bu olabilir. en azından iki hafta verme. koku olarak agilden güçlüdür. bu sebeple de seviyor olabilir. yalnız o boyda yemesi enteresan. çenesi yemi nasıl kırıyor. vay sıpa vay.:smile:

Hafta max 2 veriyordum abi dediğini dikkate aldım , öyle Rafi küçücük felan ama Leo'nun ağzındaki yeme bile saldırıyor , çenesi de boyuna göre oldukça güçlü :)

o zaman bu da kalsiyumun etkisi olsa gerek. o kadar güçlü çenesi varsa.

14.HAFTA ----- 14.09.2013 Rafinin boyu = 4.45 cm

Rafi büyümemekte ısrar ediyor şaka gibi 2 hafta sonra ölçtüm ve 4.4 cm ile 4.5 cm arası bir boyu var , o kadar az ve yavaş büyüyor ki o yarım milimi de katıyorum büyüme tablosuna , inşallah kış gelmeden büyümesini umut ediyorum

merak etme benim kaplumbağalarımda öyleydi sonradan hızlıca uzamaya başladılar 3-4 haftaya umarım büyük gelişmeler gözlemleriz:133::smile:

Sizin ufaklık baya inatçı çıktı ama bir kere başarmıştınız büyümeye yavaş da olsa devam edecektir. Sağlığı yerinde olsun da.

az da olsa büyüme olması iyi en azından ufakta olsa bir hastalık belirtisi olmadığının göstergesi. bir 5 cm olsa sonrasında tam anlamıyla toparlayacaktır.

Sabırsızlıkla 5 cm olmasını bekliyoruz umarım en kısa sürede ulaşır

16.HAFTA ----- 28.09.2013 Rafinin boyu = 4.50 cm
Yine bu 2 hafta yarım milim büyümüş yani tam 4 buçuğa gelmiş tabiki sevindim ama tam 4 ay olmuş günlüğe başlayalı bu durum da tabi üzüyor , bu 2 hafta tartaviti 1 kere verdim bundan sonra ki hafta 2 kere vereceğim yine (haftada 1) bazen iştahı çok bazen az oluyor kuru alanda çok vakit geçiriyor ama bunu normal görüyorum başka bir aksilik yok

umarım kısa zamanda büyür

Gene iyi Samet. Büyümemesinden iyi. Bence aynı devam et.

aynen devam ediyorum abi umudum kesilmiyor o yarım mil bile sevindiriyor insanı bir de hedef boy olarak 5 cm olsa içim çok rahatlayacak

katılıyorum büyümesi durmamış en azından. samet agil alıp yumuşatıp versen kemik gelişimi için faydası var. kalsiyum veriyordun değil mi ?

Evet hiç büyümemesinden iyidir kesinlikle Veriyorum abi tavsiyene uyup haftada bir veriyorum agili de dediğin gibi yumuşatım veririm mutlaka

samet yiyor ise artırabilirsin gün sayısını sonuçta agilde ana yem grubunda.

Telefondan yazdığım için anlaşılır yazamadım sanırım :) Calcili tavsiyene uyup haftada bir veriyorum , agili de yiyemiyor diye fazla vermiyordum ama yumuşatıp vericem artık 2-3 günde bir demek istedim :)

Gün gelecek tek elinle tutamayacaksın kaplumbağanı Samet :) Azminin karşılığını en kısa sürede alman dileğiyle.

Geri