Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

sağolasın abi en kısa zamanda bunu da temin edeceğim.

Bu su piresi pro baby dende çok küçük. Toz gibi dağılır. Ben bu aşağıdakini kullandım. Gammarus değil karides istersen bu uygun. Tabi tarihi sor.

mailto:/?urun-12394-Tropical-FD-River-Shrimp-Nehir-Karidesi-250-Ml.html

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=TROPICAL+FD+R%DDVER+SHR%DDMP+KURUTULMU%DE+NEH%DDR+KAR%DDDES%DD+25GR%2F250M

evet abi bu alınabilir şimdi tetram bitiyor tetra ile birlikte bunu ve bir tane de yine uva lamba alacağım

Aldığın uvb lambanın uzerinde sadece uvb mi yazıyor yoksa uva da içeriyor mu? Eğer uva içeriyorsa iç piyasadan fazla para vermene gerek olmaz.

şimdi baktım uva da var abi haklısın daha sof almaya vakit bulamadım bir türlü en kısa zamanda soft alayım o zaman

emre river shrimp raffy I'ya göre nasıl ufak mı ? ben o pirenin canlısını bulsam alacağım. alıştılar rahat yeme biraz çabalasınlar. hayvanlar döne döne hareket ediyor. aldıktan sonra bir yıkama da şart tabi. ama yoktur sanrım. artık eskisi gibi değil her çeşit yem yapılıyor. bir dönem japonlar için almıştım. gövdeleri bayağı bir gelişmişti.

Raffy I biliyorsun gammarus, bu tatlı su karidesi. Royal yada energil kadar irileri yok ama raffy I gammarusa göre yeterince iri diyebilirim. Hem tetra gammarus hem tropical river shrimp bende bitti. Olsa yanyada resim çekerdim. Ama toplam iriliği genel anlamda 1,5-2 kat diyebilirim.

7.HAFTA ----- 27.07.2013 Rafinin boyu = 4.3cm

bir kere büyüdü mü devamı da gelir diye düşünüyorum :) gerçekten mutluluk verici :)

1.gün=tetra reptomin+prodac tartavit
2.gün=jbl probaby
3.gün=jbl agil + jbl calcil
4.gün=tetra reptomin
5.gün=jbl probaby+jbl rugil
6.gün=tetra reptomin+sera carnivor
7.gün=jbl probaby

gözlemler = Bu hafta her yemi yedi ama carnivor ve mineral yemedi , hareketlilikte bir sorun yok sabah lambayı açtığımda hemen çıkıyor kuru alana bir dinleniyor sonra yüzüyor dinleniyor gayet normal bir hayat içinde şuan ve ayrıca en önemlisi 0.1 mm büyüdü :)

Böylece tam 6 hafta da 0.1mm büyümüş oldu inşallah haftaya hızlı bir süreçle artar büyümesi :)

Teşekkürler :) çok sevindirdi bugün bakalım haftaya da devam eder inşallah :)

Samet bu ara galiba verdiğin yemleri arttırdın rafi için doğru mu anlıyorum? Bence yine bu şekilde arttırarak ver yemleri çok sevindim bu arada :)

Teşekkürler Mert :) aslında bu 6 haftadır yemi normalden daha fazla veriyordum ama 1-2 haftadır tek öğün olmak üzere sadece akşam verdim ve bir tık daha artırdım yemleri güzel bir sonuç aldık :)

Aynen devam et. Yok obez olcak, yok kabuk piramitleşcek diye korkma 1 aylık fazla beslemeyle olmaz onlar en azından kullandıgın yemler un kurdu gibi yağl değil. Devam et bakalım 2 hafta sonra tekrar bakıcam sonuç aldıgın taktirde yemlemede sıkıntı var diye sende kabahat bulucam haberin olsun! :D

Ben de öyle düşünüyorum bu sürede ve bu derece küçücükken obez gibi problem olmaz diye düşünüyorum ve aynen devam edicem :) Cem abinin önerdiği prodac tartavit de büyümesine yardımcı olmuştur illaki onun da hakkını yiyemem, sonuç alalım da şuç ben de olsun Mert :D valla uzun zamandır uğraşıyoruz Rafi büyüsün diye çok uğraştırdı bugüne kadar inşallah büyümeye devam eder de biraz güçlenir :)

nihayet samet büyümeye başladı. hakikaten sevindim. demek ki hastalığın son kalıntıları da geçti. bu arada 0.1 değil bayağı 1 mm büyümüş. tartaviti ne zaman keseceksin. bu yem yememe durumu konusunda ağızda tatsızlık mı yapıyor diye düşünüyorum hala.

sağolasın abi sevinçten 0.1 cm yerine 0.1mm yazmışım farkında değilim :) yem yeme sıkıntımız yok bugün carnivoru da yedi tartavitli olmasına rağmen, bazen yem seçiyor bazen seçmiyor tartaviti büyümesi devam ederse kesicem sallantılı büyürse de bir hafta verip diğer hafta vermeme şeklinde kullanmayı düşünüyorum

Sağolsun Cem in tartaviti işe yaramıştır. Bence tek öğünde çok iyi geldi. Sen gene tek öğünde günlük yemi tıkıştır. Yemi sabah değil akşam vermen hepsini yemesini sağlamış belliki. Tüm gün enerjiyi harcayınca hayvan daha iştahlı yemiştir. Aynen devam Samet. Hayvan 5 cm olunca bayram edeceğiz. Gerçekten bu olumlu gelişme sevindirdi.

teşekkürler Emre abi :) evet akşam baya iştahlı oluyor gerçekten , inşallah 5 cm olduğunda büyüme problemi de tamamen ortadan kalkmış olur :)

Senin adina cok sevindim darisi basima insallah birde benimkinde bir ilerleme görsem bende bayram edicem :)

teşekkürler , sizin kaplumbağada da gelişme görmek dileğiyle.

Geri