Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'nin büyüme günlüğü

Cvp: Rafi'nin büyüme günlüğü

inan abi 4.3 cm olduğunu bir görsem dünyalar benim olucak en azından büyümeye başladı deriz o da yok halen ama umudum var tabiki

Aynen umut etmekten başka yol yok.

5.HAFTA ----- 13.07.2013 Rafinin boyu = 4,2 cm

1.gün=tetra reptomin+prodac tartavit
2.gün=jbl probaby
3.gün=sera reptil carnivor+jbl agil
4.gün=tetra reptomin
5.gün=sera reptil carnivor+jbl rugil
6.gün=tetra reptomin+jbl calcil
7.gün=jbl probaby

Gözlemler=büyüme maalesef yine yok ama inşallah 1-2 hafta içinde büyüyecek , bazen ürkekliği tutuyor o zaman yem yemiyor ama 1-2 saat geçtikten sonra yiyor.Ve en önemli sorun bir süredir karidesi attığımdan çok az yiyordu dün hiç karides yemedi bugün de deneyeceğim yemezse bu sorun sera carnivor da yemedi agil calcil reptomini ne kadar atsanız yiyor bu bence önemli bir sorun .

Diğerlerinde tam tersi olurken bu karides yemiyor. Yemedikleri diğerlerinin hayır diyemedikleri. Amma terslik yapıyor. Neyseki diğerlerini yememezlik yapmıyor. Sen gene ısrarla bunlardan da ver Samet. Hatta carnivoru bir güne toplayıp diğerlerini diğer güne almayı dene.

Önceden de sadece karides yiyordu normal yem yemiyordu abi gerçekten çok ters bir kaplumbağa :) dediğin gibi yapıcam abi özellikle büyüme evresinde bunlara ihtiyacı var.

Nasılsa büyüyecek. Ama senide uğraştırıyor. Yazın biraz boy atsa iyi olur. Gözleme devam.

Evet sonbahara girmeden boy atsın çok istiyorum karidesi elimle uzatınca yedi ama jbl probaby deki karidesler çok küçük normalde önüne biraz döküyordum yiyordu tek tek zor olacak onun için daha büyük karides alacağım ordudan paket halinde

6.HAFTA ----- 20.07.2013 Rafinin boyu = 4,2 cm

1.gün=tetra reptomin+prodac tartavit
2.gün=jbl probaby
3.gün=sera reptil carnivor+jbl agil
4.gün=tetra reptomin
5.gün=sera reptil carnivor+jbl rugil
6.gün=tetra reptomin+jbl calcil
7.gün=jbl probaby

Gözlemler = Rafinin beslenmesi biraz sıkıntı bazen canı istemiyor bazen oburca yiyor onun için günde tek öğüne başladım onu akşamları tek öğünde kafa hacminden fazlaca veriyorum ve programda değişiklikler oluyor bazen bir yemi yemezken ertei gün yiyebiliyor karides yemeye başladı kesinlikle geçen haftaya nazaran hareketlendi şuan tek sıkıntımız hala büyümemiş olması

Karidese yöneldi ise kutunun içine biraz stick yem at Samet. Biraz kandırmak gerekecek.

boy itibariyle iki öğüne devam et. yemini artı bir artır. yemedikleri hangi yemler ? bu iki ay gelişmesi için en uygun zaman. şimdi büyümezse kışın zor.

Cvp: RE: Rafi'nin büyüme günlüğü

AEK' Alıntı:
Karidese yöneldi ise kutunun içine biraz stick yem at Samet. Biraz kandırmak gerekecek.

karides yemiyordu geçen hafta şimi karides de yiyor demek istedim Emre abi yoksa tetraya hayır demiyor :)

cem' Alıntı:
boy itibariyle iki öğüne devam et. yemini artı bir artır. yemedikleri hangi yemler ? bu iki ay gelişmesi için en uygun zaman. şimdi büyümezse kışın zor.

iki öğün yemiyor abi yemi zaten uzun süredir kafa hacminden fazlaca artık bir tık daha artırırsam kusucak olur , bazen saba 1-2 tane yiyor yem ama bazen de hiç yemiyor ben zaten sabahları deniyorum ama akşam yemesinde sorun yok

yemediği yemler değişiyor abi keyfine göre bazen agili yemiyor bazen carnivoru bazen karides oldu bazen raffy p ben gerekli öğünde hepsini veriyorum yemezse de yerini başka yemle dolduruyorum

acaba tartavitin böyle bir etkisi olabilir mi ? istersen iki haftalığına kesip bir dene. bir de kullanılmadı mı etkisi nasıl seyredecek bir bakalım. insanlarda da bazı ilaçlar böyle tatsızlık yaratıp iştahını keser.

Ara ara seçsede hepsinden yemesi iyi. Sadece birinden yemese yada karides istese neyse. Cins bir kaplumbağa. Biraz boy atsa sevineceğiz.

ben en azından ağustos başına kadar kullanayım cem abi ağustos itibari ile bir kullanmayıp etkisini görebiliriz

Valla Samet gerçekten şaşkın haldeyim rafi gr büyümemiş. Takipte ediyorum bu konuyu düzenli. Protein veya başka birşeyle alakalı olduğunu sanmıyorum ben artık. Büyük ihtimalle genetik bir problemi -engeli- olmuş olabilir meydana gelirken. Sonuçta çiftlikte üretilen hayvanlar.

Boy olarak büyümezse bile sen yine minik olarak sevmeye devam et onu :smile:

sağolasın Mert güzel yorumun için :) inşallah büyür bunun için uğraşıyoruz , böyle küçük olunca bebek gibi çabuk hastalanır felan diye de korkuyor insan :) büyümesini onun kendi sağlığı açısından istiyorum ömürlük dostlarımız onlar sevilmez mi :)

Valla dostum kücükken gerçekten cok hassaslar. 7cm den sonra daha dirençli oluyorlar ama kaplumbağan ister 4 ister 14 cm olsun gene hastalanır mı dlye endişeleniyosun. 4 cm ken cok ufak bişey olurmu diye endişeleniyosun. 14 cm ken yıllardır benimle, kocaman oldu, ya simdi bişey olursa diye endiseleniyosun :)

bu arada dried fish kullanıyomusun? Bide onu ver bakalım belki etki eder..

büyük olanın direnç katsayısı yüksek oluyor. mert ben de senin gibi gensel bir problem olduğunu düşünmedim değil. hayvan bu kadar zamandır yüzüyor yem seçse de yiyor. en azından bir iki milim boy atması gerekirdi. kanser olma durumunu da düşündüm. rahmetli babamdan bilirim yavaş yavaş içten kemirir. bu tip bir şeyde bünyenin sabit kalmasına etken olabilir. uvb'nin radyasyon yayması kemoterapi etkisi ile tedavi etse de yok etmiyor olabilir. bu hayvanların vücutları öyle bir şey ki en ufak hastalık büyümesini durduruyor. benim üç numara 7-8 aylıkken ölmüştü. boyu ilk aldığımdaki gibiydi ama o akciğere bağlı olarak bu süreci geçirdi.

banyoterligi' Alıntı:
Valla dostum kücükken gerçekten cok hassaslar. 7cm den sonra daha dirençli oluyorlar ama kaplumbağan ister 4 ister 14 cm olsun gene hastalanır mı dlye endişeleniyosun. 4 cm ken cok ufak bişey olurmu diye endişeleniyosun. 14 cm ken yıllardır benimle, kocaman oldu, ya simdi bişey olursa diye endiseleniyosun :)

bu arada dried fish kullanıyomusun? Bide onu ver bakalım belki etki eder..

öyle gerçekten onları hiç düşünmemek lazım insanın pikolojisi bozuluyor :) dried fish alıcaktım ama hiç stokta yoktu sitelerde bir kaç tane vardı onların da skt sorunluydu, bende energildeki karidesleri ve probabyda ki karidesleri kullanıyorum probaby çok kçük energil çok büyük öyle bir sıkıntım var paket karides alsam mı diye düşünmedim değil

cem' Alıntı:
büyük olanın direnç katsayısı yüksek oluyor. mert ben de senin gibi gensel bir problem olduğunu düşünmedim değil. hayvan bu kadar zamandır yüzüyor yem seçse de yiyor. en azından bir iki milim boy atması gerekirdi. kanser olma durumunu da düşündüm. rahmetli babamdan bilirim yavaş yavaş içten kemirir. bu tip bir şeyde bünyenin sabit kalmasına etken olabilir. uvb'nin radyasyon yayması kemoterapi etkisi ile tedavi etse de yok etmiyor olabilir. bu hayvanların vücutları öyle bir şey ki en ufak hastalık büyümesini durduruyor. benim üç numara 7-8 aylıkken ölmüştü. boyu ilk aldığımdaki gibiydi ama o akciğere bağlı olarak bu süreci geçirdi.

Başın sağolsun Cem abi benim umudum var hala inşallah böyle durumlar hiç oluşmaz

sağol samet. tropicalde şöyle bir ürün var küçük hayvanlar için olduğundan ben almamıştım ağzına sığacak ebatta. bir incele mailto:/urun_detay.aspx?urn=12742&ad=tropical-daphnia-vitaminized-su-piresi-surungen-yemi-100-ml

Geri