Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şaşkın'a bir haller oluyor

ShaF_cK

As 3 Üye
Bazılarınızın bildiği üzere Yaramaz ve Şaşkın olmak üzere 2 tane kaplumbağam var.
Aksam öğünü için yem veriyordum Yaramaz elmden yıyor fakat Şaşkın halen tırsak. Şaşkın bu aksam bısı yemedı sadece yuzuyor dolanıp duruyor kuru alana cıkıp ınıyor. Bunu sureklı yapıyor Be mübarek arada dur anlamadıgım kuru alana cıkıyor bı kac sanıye sonra ınıyor. Isıtıcı ampul ıle bır oynama uzaklastırma vs bısı olmadı aynı sabıt. Yem onunde duruyor ama yemıyor oyle dolanıyor cama dogru yuzmeye calısıyor yani. Yaramaz ise halı kaydırmazımı ne ısırmaya calısıyor tam yakalayamadm ne yaptıgını . Sebep neler olablır bu hallere ?

Cvp: Şaşkın'a bir haller oluyor gibi :?

yemi beğenmeme olabilir. diğerinin çimi ısırması kafayı taktığından olabileceği gibi; yosunlanma varsa o amaçlı da yemeye çalışıyor olabilir. marul vermeyi dene. orta körpe kısımlarından veya atom maruldan. bu ot türeve geçiş yapıp yapmadığını belli eder.

RE: Şaşkın'a bir haller oluyor gibi :?

yk abı hc yosunlanma. Ben su kablo baglama plastk bısı varya onlarla bagladm ya ona mı taktı kafayı blmyrm. Yk abı ne zmndır lapır lupur yıyordu. Karıdes oldugunda yaklasıyordu elıme bıle anlamadım :/ oyle kuru alana ckp ınmesı neden acaba

şafak suyu 28 dereye sabitle. hayvan ya su soğuk diye çıkıyor ya da ısınmak isteği ile kuruya çıkıyor. seni gördüğü için tedirgin olup iniyor olabilir mi bir de odada yokken kapı aralığından gözle aynı durum olacak mı ? yalnız kapıyı fazla hareket ettirmeden bak, görüyor namussuzlar.

birde hastalık belirtisi var mı onu kontrol et. yüzmede değişiklik, göz ve kulakta şişlik, sürekli esneme, kabukta yumuşama vs.

abı ben odadayken ısık kapalı olyr kendı ısıtma ampulu acık olyr. Sessızce durdgmda cıkıyorlardı. Isıtıcının derecesı 30 da ztn abı ona gore ayarlı dusunce calısıyor vs. Su sogk olsa dıgerıde oyle yapmazmı Yaramaz keyfıne bakıyor cıkıyor ısıtıcının altında yatıyor snra ınıyor yuzuyor fln

Konuna sorunumla dahil oluyorum ozur dilerim ama benim medusanindz ayni huylari fakat yem yemesi filan masallah yerli yerinde. Oda isisinin sabit olmamasindan dolayi bende 30 dereceye ayarladim isiticiyi. Kacma ve su pislenmesini onlemek amaciyle evde olmadigimda kapagi yarim kapatiyorum herhangi bir sorun teskil eder mi ? Dedigim gibi medusa surekli suya atlayip duruyor amac ne anlayamadim :)

Cvp: RE: Şaşkın'a bir haller oluyor gibi :?

ShaF_cK' Alıntı:
abı ben odadayken ısık kapalı olyr kendı ısıtma ampulu acık olyr. Sessızce durdgmda cıkıyorlardı. Isıtıcının derecesı 30 da ztn abı ona gore ayarlı dusunce calısıyor vs. Su sogk olsa dıgerıde oyle yapmazmı Yaramaz keyfıne bakıyor cıkıyor ısıtıcının altında yatıyor snra ınıyor yuzuyor fln

Her kaplumbağanın huyunun birbirinden farklı olduğunu unutmayın :) hatta öyle hayvanlar ki sürekli güneşlenen bir hayvan bir süre hiç güneşlenmeye çıkmayabilir. Yada sürekli marul yiyen biri yemeyi bırakabilir.

Yem yiyor, yüzüyor ve hareketli ise canınızı sıkmayın. :)

hmm anladım. Iste suan baktm bı sıslık yok kabuk sağlam cok sukur gorunurde bısı yok. Yemde az yedı bu aksam o yuzden .
Pervin pek bi sorun teskıl edıcegını sanmıyorm plastık kaptamı bakıyordn sen tam hatırlayamadım. Kacmamasına dkkat et yeterlı :):) oyun sanrm bzım Şaşkında adının tum ozellıklerını gostermeye basladı. Hele o Yaramaz yok o Yaramaz essek topluyorum yemı rampaya koyuyorm suda dagılmasn dıye gıdıyor ındırıyor teker teker hepsını bıtaneyı ındırıyor bakıyor uzaklassın dıye snra dıgerlerıne saldırıyor az once oynadım ama parmagımı ısırmaya calısıyor şapşirik :)

soyle bır durum var dedım bgn Yaramazı dırek elden beslym dıgerıde gelsn elıme dıye. Gelmedı yedıgınıde gormedı. Smdı suya bıraktıgım daha dogrusu rampaya bıraktıgım yemlerı bırlıkte yıyorlar ılgınc :) sıpacıklar ya :)

Yem yesinler de nasıl yerlerse yesinler :)

Elden yemelerimin avantajı eşit miktarda beslenebilir ama suya attığınızda tesadüfi olur. Ama bir yem az bir yem çok yemeleri çok sıkıntılı değil o kadar olur.

Hayir akvaryumda bakiyorum temizlik sirasinDa kaba aliyorum.kuru alanda ust uste cikip vantuzlardan destek alarak cikmaya calisiyor ki ona guvenim tam kesin kacar :D evet yem suyu cok pisletiyor ve aksine olar su disinda yem yemiyor yapacak birsey yok :)

Sukuler olsun benimkiler elden yiyor da bana is cikarmiyorlar. Arada ojemi yem sanip saldirmiyo degiller. Her halleriyle şirinler :)

ıste benm amacımda hanı ac kalsn mecbur glp yıcek elmden dıyerek bı deneme yapcktmda neyse artık bırlıkte yesınler :)

benm ıcın suan eglence oluyor onlarla ılgılenmek sınav sınav sınav derken arada onlarla ılglenmek temzlemek vs kafa dagıtmama yardımcı oluyor :)
aman dıkkat kacarmı kacarlar forumda gormustum bırı 1-2 gun snra buldm mu dems ne kacmısta:D

psikolojileri değişken oluyor. bu büyüdüklerinde yani özgüvenleri arttığında daha belirgin bir hal alıyor. mesela benim bir numara bir dönem fevkalade asabiydi. önce ona yem vermesem veya diğeriyle ilgilensem tabana inip bitki yapraklarını söküp bana ters ters bakıyordu. yani bunlar olası durumlar. hayvanlar kuru alanda yem yemezler oraya konulanları alır ve suya inerler. bunun nedeni tükürük bezlerinin olmayışı suda ıslatıp yumuşatarak yutarlar.

şafak sen bu şekilde besleme yaptıysan alışkanlık sebebiyle çıkıp yem var mı diye bakıyor olabilir. bir de kokusu sindiyse kokuyu alıyordur. bakıyor bir şey yok ortada iniyor sıpa aşağıya. sebep budur.

Cem bey bende medusayi kuru alanda besliyorum ve yemi alip atliyor sanirim dogru tespit yaptiniz cunku bukmadan usanmadan suya atlayip duruyor sipacık :)

yk yanls anladınız blyrm abı en basında knsmstk bunları ben rampaya koyuyorm suyun az yukarısına cıkıp almaları bısı degıl ama Yaramaz adı ustunde yaramazlk yapıyor yedıgınden dgl yani ki onceden yedı o elmden :) demek ıstedgm esseklık etmesı suya ındırmesı yemı :) yksa blyrm yıyemıyorlar su dısında.
Masallah dıyımde nazarm degmesın pervın o zmn ıkısıde elnden yıyordu sanrm. Ne zmndan berı bakıyorsnuz :)

Elimle besliyorum evet :) yaklasik 1 ay oldu

hmm benim bıtanesı alıstıda dıgerıde cok zorda kalnca glıyor :D 12 gün fln oldu anca ıste bı alıssalar ıyıcede rahatlasam bnde :)

şafak bu işte rahatlama yok tersine büyüdükçe parmakları ısırıyorlar. kanatmaya kadar yolu var. elini çekiyorsun hayvan da beraberinde sudan çıkıyor bir de koparsın alsın diye debeleniyor. iş yiyecek oldu mu gözlerini kan bürüyor. işte o zaman küçük hallerinde olsalardı diyorsun. hazır küçüklerken keyfini çıkarın.

O dediginizi bugun yasadim cem bey birazda içim acidi üzüldüm. Ama kerata bir turku birakmadi tirnagimi can havli elimi cektim oda geldi beraberinde zorlu debelenmeden sonra sag salim kurtulduk :)

abi işte güzel de bıde alıssalar dıger ısler kolay :):)
hatta gecen gun bı cıyakladı Yaramaz yakında bülbül olur :D :D
aynen Yaramazda parmagımı agzına dogru goturunce acıyor agzını :) dedm hani ne kdr gucu var boyuna ragmen ıyı basıyor agzı essek sıpasının:D

Geri