Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şaşkın'a bir haller oluyor

Cvp: Şaşkın'a bir haller oluyor

bu yaz benimkilerden birisi diğerinin arka ayağını ısırdığı sırada ayağını kabuğuna çekince diğerinin kafası sıkışıp kalmıştı. kafası kabuğun içinde ayak ağzında kitlendi kaldı hayvan. ayağı ağzından çıkarabilse kafasını çıkaracak oyuktan, baktım çıkaramıyor. o an denk gelmesem belki boğulabilirdi de. sudan çıkarıp ayırdım. yaralanmalar eğer birbirine denk boyları varsa çok nadir görülür. belki kas zedelenmesi yaşanır ama o da çabuk iyileşir.

smdı bu sekılde ısırmalar olursa napmam lazm ayrmaya calısmak mı ? Benı gorunce kacısırlar fln dıye dusunuyrm ?

Evet genelde kaçışıyorlar ama bazen kavga çekişmeli olunca kitleniyorlar o zamanda sudan çıkartıp ayırmak gerek diye biliyorum . Senin kapluşlae bu ara pek aktif :)

Bu ısırmalar sıklaşır yada kavgaya dönüşürse ayırman gerekir Şafak. Ama iş hayvanları ayırmakla kalmaz akvaryumu ayırmaya gider. Umuyorum böyle bir durum olmayacak.

benimki gibi kitlenme durumu olmadıkça dokunmana gerek yok. buna benzer bir olayıda yaklaşık bir sene önce yaşamıştım. o zaman akciğer enfeksiyonuna bağlı olrak küçük kalmış bir kaplumbağam vardı. yem verme esnasında ayrı tuttuğum halde bir anda ağzında yem varken, bir numara, yemle birlikte bunun kafasını olduğu gibi yuttu. gene bu şekilde kitlendiler elime alıp ayırdığımda küçük diğerinin ağzından, ağzında yemle birlikte çıkmıştı. yemi bırakmamış.

cem abi sizin akvaryumda pek hareketliymiş :) bunların mantığı atın ölümü arpadan olsun mantığı :)

masallah her gün yeni bir seyle karsılastırıyorlar beni. Suanda cekısmeler yok brlıkte fln duruyorlar kovalamaca yok artk yem zamanı ya ayırıcam baska yerde verıcem ya da daha dıkkatlı olucam. Saskın korkak olmasa bu da olmcak cok acıkmadıkca yem ıcın glmyr elıme ama sabah verdkten snra aksam 6 da gldgmde cırpınıyor essek sıpası :)

Aslında birinin daha pasif olması iyi.

Böylece gerilim olursa direnç göstermez. Belliki hiyerarşik düzen sağlanmış.

Geri