Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şaşkın'a bir haller oluyor

Cvp: Şaşkın'a bir haller oluyor

siz tıslamadığınız sürece bende tıslamam efenim :)

o ciyaklama o anda boğazında hava varsa nasıl ki su içinde bir anda ele alındığında korkup bir miktar hava çıkarır aynı o şekilde su dışında da hava verirken çıkan hızlı hava ciyaklama gibi bir izlenim verir. bunu kendi halinde özellikle kuru alanda durduğunda her nefes verip aldığında hırıltılı biçimde yapıyorsa bu ileri derecede akciğer enfeksiyonuna delalettir. tıslama ise karşısındakini korkutma amaçlı çıkardığı sestir.

tıslama tarzında degıldı abı. yanı ya ben tıslamayı farklı bıcımde algılıyorm ya da cıyaklamaydı fakat sudan dırek almamıstım elıme o gun temızlık mı yapıyordm napıyordm hatırlamıyormda akvaryumda. elıme almstım bırazcık kafasını fln oksadım sonra baktım agzını acıyor parmagımı goturunce ona dogru goturdum fln sonra elımın ıcıne koycakken bı cıyaklamamı desem ses cıkarttı ınce bı ses tıslama tarzında degıldı sanırım blemcem ama sadece o gundu baska gunler bısı olmadı

Şimdi Peter i getircem bi tıslayacak size goreceksiniz ozaman :D tamam iste Şafak icin rahat olsun arada bir oyle garip sesler cikariyorlar birsey yok :)

Birgün çekte bende merakımı gidereyim benimkiler yapmıyor bilemiyorum çok eksiğim bu konuda tıslama nedir bilmem :)

Neslihan bu sanaydı :)

ıcım bı rahtlıyor bır hopluyor neslıhan hanım napayım :) duygu hanımda tuz serpiyor ustune :p :D

biraz daha alışsınlar yapmaya calısırız :rolleyes:

Sudan yeni aldıysan başını çekerken belki suyun sıkışmasıyla yada püskürttüyse olmuştur. Neslihan ın dediği gibi sorun yok.

Şafak bu arada yemlemede biri sürekli diğerinin hakkını yiyorsa hayvanı yedikten sonra dışarı alıp diğerini besle. Elle set yapmak büyük ve küçük kaplumbağada hızlı yerlerse kolay yöntem ama yavaş yeme durumlarında yorabilir.

aynen abi smdı gldm eve brazcık acıkmıslar sanrm o yuzden Şaşkın temkınlı temkınlı gldı bıraz daha ydı. Yaramaz a yemı verıyorm bı koseye cekıyorm yemı takıp edıyor. O sırada dıgerıde yıyor kendı hakkını. Zorlanrsam dedıgın gıbı yapmayı dusunuyordm abı

Bir şey daha paylaşmak ve sormak istiyorum. "Yaramaz" kuru alanda ısınırken kafayı cıkartıyor halıkaydırmaza koyuyor köpekler misali genellıkle oyle gordum Yaramaz ı . Herhangi bir sıkıntıdan dolayımıdır yoksa mayışmışlığın vermiş olduğu durumdan mıdır :) ?

Aslında gerine gerine güneşlenirler. Ama çok hareketliyse yorgunluğa bağlayabiliriz. Başka bir normal dışı durum yoksa bence sorun değil. Slider türlerinde denk gelmedim ama bendeki çizgili bazen daha bezgin güneşlenebiliyor.

Bence Yaramaz senin ilginden bezmis :D kendini kuru alana vurmuş Şafak, icinden soyleniyordur 'yine gelip bizi gozetleyecek ne yapsak olay yahu' :) resimleri olaydi karikatur yapardim sana :D :p

hmm gerıne gerınede guneslenıyor abıde arada kafayıda ımkanı olsa gomcek gıbı :)

ısın gucun karıkatur bnm veletlerl politikacı olcak bıkere :D :D
denk glıyor odada ktap okurken calısırken fln bılemedıgımden dolayı soraym dıyorm cok mu geldım sayın moderator hakkını kullanan Neslihan hanım :(:( :p :D

Hayir tabiki benim ne haddime takildim sadece hem her uyenin moderator hakki saklidir :)

az once yaramaz saskının ayagını ısırarak kabugun ıcıne dgru cektı snra braktı. Baktm ayagnda bı skntı yok kullanıyr :/

bu ısırmalar yem yeme esnasında ise kısa süreli çekişmedir. diğer bir dalaşma hiyerarşik düzende olur. bu hesaplaşma biri diğerinin hakimiyetini kabul ederse uzun sürmez ama denk durumdalar ise biri diğerinin sürekli zayıf zamanını yakalama konusunda şartlanır. bu durumda arkadan yaklaşıp dalmalar görülür tepeden ense kısmına, kuyruk ve bacaklara gibi.

normal ısırmalar yaralamaz. bazısı sadece uzaklaştırma amaçlı hafif ısırmalardır. şiddetli olanlarda ısırdığı yeri bırakmaz. eğer ısırılan zamanında tepki verip çekerse yaralanmadan kurtarır. yaralanma ısırılan bölge dışardayken diğeri yani ısıran kafasını koparma meyiliyle sağa sola salladığında görülür. bu aşamada da eğer kemikli kısmıda kavramışsa yaralanma ihtimali az olur. ama sadece deri kısmından tutmuşsa sallandığında koparma ihtimali yükselir.

on ayagını tuttu abı kabuguna cekıldı oyle tuttu snra bıraktı bı an napcagımı sasırdım fazla tutmadı baktm bı yaralanma olmamıs gıbı de zedelnme vs oldumu blmyrm bı noksanlık gozkmuyor yuzmesı vs gayet nrmal az oncede yan yana duruyordu essoglu essekler :)

Ufak bir tepki ölçme olmuş olabilir. Diğerinin çekimser kalması iyi olmuş.

Geri