Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda yeni akvaryumuma kavuştum :)

Cvp: Sonunda yeni akvaryumuma kavuştum :)

Abi büyük akvaryum 65x32x50 6mm üstüne koyacagım 34x15x26 4mm

küçük olan 4 kg lamba hayvanın ağırlığı artı taş olursa 5kg olur. alttaki 22 kg boş, su ağırlığı ile 120-125 arası. buna diğerini bindirirsen max. 130 olur. yani tam sınır noktası. 7 mm olsa kurtarıyormuş. kuşak yaptırmak belki dengeyi sağlayabilir. emreye de sor bakalım o ne diyecek.

Abi 2 tane kuşak yaptırsam bu akvaryuma olmazmı ? kuşak yaptırmak için kayıttamı yaptırmak gerekir acaba. ve bu akvaryuma kayıt + kuşak yada eğer yapılıyorsa ve yeterınce saglamlık saglarsa sadece 2 adet kuşak yaptırmak ne kadar masraf alır acaba ve normal camcılar yapabılırlermı illa akvaryumcuyamı gitmek gerekir ?

aynı anda yazmışız :) emre abide okudugunda cevap verir eminim :)

emre abi kayit ve kusak hakkinda bilgi verebilirmisin yukarida yazdigim gibi olabilirmi. Sadece 2 tane kusak olsa olurmu kusak icin kayitta yaptirmak gerekirmi bunlar akvaryumun uzerine yapacagim kuru alan icin yeterli guvenligi saglarmi?

Öncelikle ömrü uzatmakla birlikte tabiki güvenlik içinde önemli parçalar. Kayıt ve kuşak camları akvaryum camı ile aynı kalınlıkta yani 6 mm olsun. Akvaryumun dar olduğu için 5 cm eninde bir cam yeterli. Fazlası yukarıyı kısıtlar ve rampadan ona uzanırlar. Kuşağı koymak için yukarıya uzun kenarların üstten 1 cm altına karşılıklı kayıtlar yapıştırılıyor. Burada sana tavsiyem diğer akvaryumu ve uzanacak rampasını düşünerek 1 yada 2 kuşak koyman. Bende 2 kuşak var ve simetrik olarak yanlardan uzaklıkları aynı. Senin akvaryum 65 cm olduğuna göre kuşakları kenarlardan 15 cm uzağa koyarsın. Yukarıya koyacağın akvaryum 15 cm ama onu arkada biraz yer kalacak şekilde koyacağın için rampa kuşağa gelmez. Arkadaki açıklık filtre borusu yada kablolar için işine yarayacak. Senin için zor taraf çıkaracağın cam yani sökeceğin akvaryumdan çıkan cam yani rampa eni bu kayıtların arasından giremeyecek. Bunu bir kenardan kesip 15 cm yaparsan iyi olur. Keserken kırılırsa yada hiç uğraşmayıp 15*25 cm 4 mm cam kestirip ramp yaparsın. Böylece rampa 15+ön kayıt 5 cm+ arka kayıt 5 cm= 25 cm eder ve paylarıyla akvaryuma rahatça oturur. Peki bunda karşılaşacağın iki sorun ne. Biri rampaya alttan kuru alan tabanına uzanan Cem in önceden bahsettiği destek camlar kuşak olduğu için nasıl oturacak, daha doğrusu oturamayacak çünkü kuşağa denk gelecek. İkinci sorun rampaya çok yakın olan kayıtlar hayvanın atlamasına sebep olacak. Bu iki sorunu tek bir hamle ile çözebilirsin. Hani demiştimya rampanın kuru alan zemini ile bitiştiği yer giriş gibi olsun. Yani uygun ölçüde iki cam kestirip kuru alan yan camlar ile rampanın birleştiği giriş yerini açık kalacak şekilde yapıştırmalısın. Sonra rampanın iki yanına cam kestirip bu giriş camlarına birleştirirsen hem kaçış için engel yapmış hemde rampa desteğini yukarıdan yapmış olursun. Bu konuyu resimle anlamak için kuru alanlarımın bu linkteki resimlerine bakabilirsin. Özellikle ilk tanıtımdaki büyük kuru alan. Ama sende alt desteğe gerek olmayacak. Kuru alanda kullanacağın ek camlarda 4 mm olsun.

mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

abi cok guzel anlatmissin gercekten cok tesekkur ediyorum suan sinavlara calismaya basladigim icin tam idrak edemedim kafamda canlandiramadim ama su sinavlari atlatayim kafami bi bosaltiyim dediginiz herseyi uyglucam guzel olur insallah :) yorumlar icin tekrar cok tesekkur ediyorum :)

Biraz uzun oldu ama her noktayı yazmak için bu kadar detaya girdim. Yapım zamanı tekrar gündeme getirirsin. Benim linkte işine yarar :)

Sınavlarda başarılar.

Biraz araştırma yaptım ben gene :) Şu iki filitreden biri aldığım akvaryum için uygun filitrasyonu sağlarmı acaba ?

http://www.petburada.com/?urun-20551-HAQOS-FLEX-400-L-hASKI-FiLTRE.html

http://www.petburada.com/?urun-20550-HAQOS-FLEX-300-iC-ASKI-FiLTRE-264-L-h.html

ikisi de yaramaz şelale filtreler kullanışsız olduğu kadar gürültüsü de yüksek filtrelerdir. ve senin akvaryum için yetersiz kalırlar. iç filtre düşünüyorsan alacağın filtre en az 600 lt/h çevirmeli. sessizlik ve dayanıklılık açısından seramik milli olmalı ve su çıkış ucunda uzatma boru aparatı olmalı. eheimı bunun dışında tutarsak en az 15 W gücünde olmalı.

Abi önerebileceğin bu şekilde bir ürünün link i ni verebilirmisin acaba. Emre abi 2 tane önermişti mailto:/urun_detay....9&urn=8261
mailto:/urun_detay....9&urn=8262
linkteki filitreleri. bende araştrıyım biraz dedim değişik bir ürün gibi geldi sorayım dedim. emre abinin önerdikleride 500 ve 600 litre çeviriyormuş zaten :)

Sanırım biraz saçmaladım :) 2 tane örnek var elimde şuan off kafa gitti tez yazıyorum bi yandanda iyice beynim durdu :'( :59:

yok saçmalayacak bir durum yok ben de aşırı yorgunum. zor okuyorum mesajları. ben 80 lt su kapasiteli olanda bunu kullanmıştım. güzel maldır. bunun bir üstünü alabilirsin.
http://www.musaakvaryum.com/urun_detay.asp?id=2339
bir üstü bu yalnız uzunluğunu bilmek gerek motoru su içinde kalmalı.
http://www.musaakvaryum.com/urun_detay.asp?id=2340

ben bu filtrenin boru aparatının uç kısmını kırıp cama 60 derece açıyla yönlendirdim. cama çarparak sesi kesildi ve dairesel sirkülasyonla filtreye yönlendirerek güzel çekim yapmasını sağladım. haftada iki defada lavaboda eli yakmayacak sıcaklıkta süngeri yıkadım. bunu tercih etmemin sebebi su çıkış emişten uzak durduğu sürece daha performanslı çalışması.

ve suya kabarcık vermesini sağlayarak oksijen girmesini sağladım.

Şimdi girdim siparişleri vereyim diye. Juen Pet Market'te kapıda ödeme yok :( Pet buradadan vereyim dedim ama arada baya bi fiyat farkı oynadı. Juen den sepete eklediklerim 15-25cm arası mango kökü + Dolphin FB 3000 ic Filtre 500 L/H + Sera Raffi P 100ml + Sera Raffi I 100ml = kargo dahil 49.11 lira.

Pet buradada sepete ekeldiklerim Dolphin FB 3000 ic Filtre 500 L/H + Sera Raffi P 100ml + Sera Rafii I = Kargo HARİÇ 44.33 lira ve mango kökünü daha koymadım bile listeye mango kokunude koyunca 55 liraya cıkıcak fiyat daha kargo ucretı gene yok. o arada fazla odedıgım parayla bide florasanı alırım ben :'( sizce ne yapayım ? Kredi kartım olmadıgı için juenden sipariş veremiyorum. Havaleden de çekiniyorum açıkçası. zaten soylemıstım 50 lira bütçem var diye juen tam denk gelıyor ve 2 onemlı ekipmanımı almıs olucam ve kaliteli yemlerıde almıs olucam. Başka bildiginiz site varmı acaba juenle hemen hemen aynı fiyat arası ve kapıda ödeme yaptırma imkanı olan ?

Petshopları gezicem birde bakalım :/

Oralarda daha pahalı olacak. Aileden bir destek al kart için. Parayı verip karttan çektirsene. Bu arada raffy p daha çok gidecek 250 olandan alsan daha iyi olur.

Annem karttan çok korkuyor siteden almam için kart bilgilerini giricem ya hiç müsade etmiyor annemde var ama işte :/ Tamam abi onunda 250ml olanından bakayım.

O zaman diğer firmaya yönelmen gerekecek. Mangoyu ayrıca görerek alırsın olmadı. Oet shopları bir turla bence.

zeki hala ankaradaysan bende juenden ürün alacağım liste dökümü yap bir sorun çıkmazsa salıya gelir aynı gün seninle buluşup veririm ürünleri. elime ulaşınca elektrikli ürünleri kontrol ederim adamı göndermeden. havale gönderirsen banka 20 tl kesiyor.

Abi konuyu şimdi gördüm :( eğer sipariş vermediysen ben karamandayım 14 ünde anakrada olucam geldıgımde sana veririm parayı inşallah geç kalmamışımdır :(

pazar gece yarısına kadar bekledim.senden ses çıkmayınca siparişi verdim. bugün geldi. neyse bir dahaki alıma inşallah.

Şans :( neyse genede teşekkür ederim :)

Geri