Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bugun karamanda bir kaç petshop gezdim hiç birinde sera raffy yem yok birinde sera raffy I vardı 12 lira yazmıs 100ml için P olsaydı alıcakdım gene ama I ek yem oldugu için almak istemedim. mango kokuyle kumu ankaradan alıcam. Dolphin fb 3000 hiç birinde yoktu hep 2000 olanı vardı. Girdiğim bir petshop sahibide bu linkteki filitreyi önerdi fiyatıda iyi geldigi için aldım sizce uygunmudur acaba ?mailto:/?urun-13428-Asian-Star-FH-1903-3-Hazneli-Akvaryum-ic-Filtre-1500L-H.html
mailto:/?urun-13428-Asian-Star-FH-1903-3-Hazneli-Akvaryum-ic-Filtre-1500L-H.html
Yorumunuzu bekliyorum bu filitre nasıl iyimi akvaryumum için uygunmudur acaba aldıktan sonra farkettım altında saatte 1500/H yazıor sitede ve 100 litre akvaryumlar için idealdir yazıyor ?
filtre bayağı güçlü sirkülasyon kuvvetli olacaktır. su çıkışı yan cama çarptırarak etkiyi azaltabilirsin. ama ne derece önler bilemem. seramik yerine "jbl micromec" alıp koyarsan filtre etkisi daha güzel olur.
Yani bunu kullanabilirmiyim
Abi resımde gosterdıgı aparat dışında şelaleside var o aparatı cıkartıp şelaleli boru kısmını takarsam sirüklasyon o kadar olmaz sanırım ? hatta birazdan resminde koyayım bir bak.
bu filtrenin motoru su içine sığıyorsa boruyu eğip kullanabilirsin dirsekler ve delikler basıncı azaltacaktır. seramiktense dediğim gibi micromec daha iyi olur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11863
Bencede çok güçlü ama şelale aparatı bayağı rahatlatır. Ancak duş gibi suya püskürtecek. Sesten rahatsız olma. Bence filtre içindeki seramik gereksiz. O bölüme koyacağın en iyi malzeme zeolit. Madem aktta mekanik temizlik yapıyor yukarıdada amonyağı tutarsın.
Yani ne seramik ne mech koy. Zeolit iç filtreye eklenebilecek en iyi malzeme.
Şimdi ne yapayım o üstteklerin yerine tam anlayamadım ve maliyeti aşağı yukarı ne olur acaba. Birde o üstdekileri hemen değiştirme imkanım olmayacak malesef değişene kadar bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olurmu acaba ?
Bu malzemeyi üsttekini değiştirince kullanabilirsin Zeki. Seni uzun bir süre o filtre ile götürür. Olmazsa torbayı kesip ufak bir boyutta olur. İki sünger yada oraya az bir elyaf içinede olur.
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Değiştirceğim zaman bu soyledıgını alıcam abi. O alttakide ney ben bilmiyorum süngere benziyor ama yakından baktım maviden farklı gozukuyor bu linkte özellikleri yazıyor abi bi bak istersen.
zeki siyah olanın gözenekleri geniş mavi olanınki biraz daha ufak ikisi de sünger.
emre emiş kuvvetli olacak elyafı yerinden edebilir. bu filtre torbasından alıp iki sünger arası olursa daha bir sağlam olur.elyafı alttaki süngerin üstüne koyabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6679
Arkdaşlar bu akvaryumda 2 kapluş bakabilirmiyim suan kaplusum 5cm olmak üzere bir sorun olurmu 1.5 yıl sonra degıstırcem akvaryumu. Bugun cok tatlı rengi olan bir kaplus gordum rengı sarıya cok yakın bir turuncu olan RES di cok almak istedim ama once sıze sorayım dedım ?
zeki 1,5 yıl sonra o hayvan takriben 11 cm kabuk boyunda olacak. ötekide bu civar olacak dersek 1 seneyi rahat çıkarır ama sonrası sıkıntı verebilir. bunun yanında büyüdükleri için su kirlenmesi de artacak. diğer taraftan çift bakmak için bu yaşlar uygun ileri aşamada bu süreç zor olur. kaynaşma durumu ileri yaşlarda problemdir.
Çok kararsızım o gördüğüm kaplumbaga o kadar hosuma gittiki hic o renkte bi kaplumbaga gormemıstım sımdıye kadar sahsen. Sizce ne yapayım alayımmı yoksa tek olarak devammı ediyim :/
onu sana bırakıyorum. bana kalsa iki hayvan bir taneden iyi ama masraflarda ona göre artacak.yeni akvaryuma geçişi netleştireceksen alabilirsin. bir iki aylık gecikme problem olmaz. ben izmire giderken yanımda götürücem eski akvaryum 100 lt. kardeşlerim bakmayı beceremediği için mecburi 30-40 gün bunda kalacaklar. burada sersebil olana kadar orada biraz dar ama sırtları pek olur.
zeki siyah olanın gözenekleri geniş mavi olanınki biraz daha ufak ikisi de sünger.
emre emiş kuvvetli olacak elyafı yerinden edebilir. bu filtre torbasından alıp iki sünger arası olursa daha bir sağlam olur.elyafı alttaki süngerin üstüne koyabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6679
Dediğin gibide olabilir. Bence elyaf olursa su süzme işlemi artar. Bir nebze daha avantajlı olabilir.
Zeki 1 sene sonra yani bir dahaki yaz değiştireceksen ki tek hayvanda da bence en fazla iki ay daha ekleyebilirsin tabiki alabilirsin. Burada seneye kuracağın akvaryum ve ekipmanlarının yükselen maliyeti devreye giriyor. Yani bir kaplumbağa için ömürlük ve iki kaplumbağa için ömürlük akvaryum farkı. Ancak bana sorarsan bunda da uçurum olmaz. Kaplumbağa başına 100 lt minimum su diyoruzya bu biraz hayvan sayısına göre değişir. Sebebi akvaryumunda minimum ölçüleri tek kapumbağada olsa hep önerirken 100 lt üzerinde oluyor. Bana sorarsan bir kaplumbağaya 80*50*50= 200 lt kaçış boşluğu hariç 150-160 lt gibi bir su hacmi gerekecek. Ölçüler dar olursa erişkin olduğunda zorlanır. Ama iki kaplumbağa olsa 100*50*50= 250 lt, 100*50*60=300 lt gibi ölçüler kaçış boşluğu dahil yeterli olur. Yani su hacmine göre hesap konusu bence hayvan sayısı ile sabit olmamalı. Hep bu örneği vermemizin sebebi akvaryumlar o kadar küçükki 100 lt hacmi yakalasak gene iyi mantığındayız. Ama ben yakında bir çalışma yapıp hayvan adedine göre akvaryum boyutlarını ve hacimlerini farklı farklı önermeyi düşünüyorum. Basit hesaplayalım derken önemli detayları es geçmemek gerekiyor. Bu sebeple hayvan başına minimum 100 lt diyip sonra 140 lt su hacmi öneriyoruz. Neden 100 lt hacim boyutlarında bir ömür yaşamasına gönlümüz razı olmuyor. Ama iki hayvana 200 lt su hacmi iyidir. Çünkü zaten ölçüler ideal yüzüş mesafesini yakalıyor. Bu sebeple bu konuyu daha ince belirlemelerle çözeceğim.